• cousimple

    Dobrý den, moje dosavadní vidlice byla vidlice SR SUNTOUR XCP 75 – 80 mm, další vidlice bude nejspíš Rock Shox Tora 318 SOLO AIR – 100mm, tím, že zaměním zdvih, nezhorší se mi rapidně ovladatelnost kola ??? Děkuji

    0 0
    • pitos  

      Pravděpodobně spíše zlepší ale napiš co máš za bike a co jezdíš.

      0 0
    • Dag  

      Jsem dal na misto 80mm 100mm zdvihu a kolo se chova o poznani lepe. Dal jsem ale jeste kratsi predstavec??? Myslim si ale ze teme 100mm zdvihu nic nezkazis :-)

      0 0
      • pavelm  

        Co znamena o poznani lepe? Asi zalezi na kazdem co a jak jezdi, ale ja jsem priznam se trochu zmaten tou honbou za vetsimi zdvihy. Ty dva cm nebudou delat takovy rozdil, ale preci jen s vetsim zdvihem se zvedne predek a technickym/prudkym vyjezdum to prilis nepomuze, ne? Ja mam teda taky 100mm, vidlici mam celkem tvrdou (coz jsem rad) a ve sjezdech jsem nad 60–70% zdvihu nesel. Nicmene drive jsem na tom samem kole mel vidli s 80mm zdvihu, a vymenou za 100mm jsem si,co se vyjezdu tyce, pocitove moc nepolepsil. Ted to asi schytam .. :)

        0 0
        • cousimple  

          No já si zase říkám, že nebudu dávat 80mm, ale že už dám zrovna 100mm ........

          0 0
          • pavelm  

            Takhle co se mne tyce tak zmenou 80->100 jsem zadny zasadni rozdil nepocitil. Spise jsem poznal rozdilne chovani tech dvou vidlic. Co se zmeny zdvihu tyce tak snad jak jsem zminoval trochu zvyseny predek pri vyjezdu. Zase jsem ale ubral podlozky pod predstavcem..

            0 0
        • Dag  

          Myslim si ze se kolo chova ve sjezdech a pri rychlejsi jizde stabilneji. S o 2cm vysim zdvihem by se mela zmenit i geometrie. To ale zalezi kus od kusu jestli se to zmeni k horsimu nebo k lepsimu. Mas pravdu ze je to ale trochu minus v prudsich vyjezdech, kde se vice odlehcuje predni kolo a je treba vice pracovat s tezistem. Me ta 100mm vidlice vyhovuje vice i za cenu horsi stability pri stoupani.

          0 0
    • Tukos  

      Ze stejné vidlice jsem přešel na zdvih 120mm (Suntour XC pro E.. upraveno Milan1) z opatrnosti jsem vzal vidlici s měnitelným zdvihem 60 – 120 mm a je to v pohodě. Víceméně jezdím s plným zdvihem a když už je nějaký jó stoupák (zařazen vyprošťovák) tak ji spustím dolů (za jízdy). Možná není nejlehčí (2kg), ale mě to nevadí, taky nejsem tintítko. Dost akční mi přijde možnost snížit a zamknout při jízdě po asfaltu – nápadné zlepšení aerodynamiky. Představec jsem nechal v původní podobě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.