• Without_R

    Zdravím,

    vím, že mě budete posílat k doktorovi, ale než půjdu „pod kudlu“, rád bych si vyslechl někoho, kdo měl třeba odbodný problém s koleny nebo radu od někoho, kdo by věděl co s tím.

    Na pravém koleni mě po jízdě na kole začne bolet oblast, která je vidět na obrázku (není to moje noha, je to obrázek z wiki). Resp. ty svaly nebo vazy (co jsou na obrázku v kroužku) se jakoby povolí a následně další dny bolí postupně celé koleno a když nenechám dostatečnou regeneraci, stupňuje se to a pak se do toho místa nejspíš dostane i zánět.

    Celou minulou sezónu jsem ladil posez, sundal jsem kvůli tomu i SPD (připisoval sem tyto problémy právě přechodu na SPD), ale bez výsledku. Včera jsem po zimě vyrazil poprvé na kolo a už po první jízdě jsem cítil, jak ta oblast v koleni zas povoluje.

    Dá se nějak vyřešit posezem, aby tato oblast byla co nejméně namáhaná? Pomohla by ortéza? Nebo mám blbou geometrii kola?

    Začínám z toho být zoufalý a kolo se mi díky tomu začíná znechucovat.

    Když jsem byl vloni u ortopeda, tak ten mi s tímto problémem vůbec nepomohl.

    O kolenech mám na internetu přečteno snad vše.

    Díky všem konstruktivním názorům.

    0 0
    • Richi  

      Co změnit doktora a vydat se ke sportovnímu specialistovi.

      0 0
    • brozelin  

      Na každý pád něco je tam špatně. Děje se to jen na kole, nebo i při jiných zátěžích kolena (běh, chůze, stání, dřepy apod…začalo to náhle jako reakce na něco, nebo to přišlo pozvolně a „samo“, tedy bez zjevného impulsu…dělá se tam náplň?- tedy jestli to oteče? Za jak dlouho to přejde?

      0 0
      • Without_R  

        Je to jen po kole, např. po lyžích stejný problém nemám. Neoteče to, ale postupně druhý den začně bolet celý koleno. Když to s kolem přeženu (např. kdybych jezdil třeba 3 dny po sobě), tak pak regenerace trvá pěkně dlouho (klidně i v řádu týdnů) – z toho usuzuji, že se tam udělá nějaký zánět.

        Co bylo prvotním spouštěčem nevím. Tuším, že první sezónu po koupi nového kola (bez SPD) bylo vše OK. Asi po přechodu na SPD to postupně začalo – ale SPD jsem už vloni v průběhu sezóny sundal a problém trvá stále. Přes zimu byl klid, ale hned po první projížďce sem cítil, že je to zas špatný – ale nenechal sem to zajít tak daleko, aby koleno druhý den rozbolelo.

        Zašel bych k nějakýmu specialistovi, ale žádnýho neznám a ani nevím, kde bych ho měl hledat? Jsem z východních čech.

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Můj názor neber vůbec vážně. Já si jen zkusím tipnout. Měl by tam být úpon čtyřhlavého svalu steheního, sval se upíná na kost šlachou. Tipnul bych zánět „nějaký“ šlach.

      0 0
      • kolombo  

        Na problémy se záněty šlach funguje indometacinový gel, zkus to, volně prodejný.

        Ale pokud je to trvalý stav, tak rozhodně kontaktuj nějakého důvěryhodného doktora.

        0 0
      • krolebole  

        Myslím, že na tom něco bude..Já jsem měl přesně to samé, akorát na druhé straně od kolena. Skoro jsem nemohl chodit z kopce, počítal jsem s operací, ale nakonec jsem sehnal dobrého fyzioperauta, který mě předepsal pár ultrazvuků, baňky a nějaké cviky na protažení úponu kvatricepsu a po měsící bylo vše ok.

        0 0
    • JSt  

      to, cos zakrouzkoval, neni podle meho laickeho nazoru koleno, ale stehno. a boli te sval, takze to je urcite lepsi nez kdyby to byl kloub ;-). kdyz si das vys sedlo, budes tu zakrouzkovanou partii min namahat.

      0 0
      • Without_R  

        Ano, rozbolí (povolí) sval (nebo vaz) co navazuje na koleno, ale následně od toho, že pak „nepodrží“ koleno+stehno pokupě (dedukuji a analyzuji z čistě laického hlediska) tak bolí koleno. Ono dané místo bolí jen ten den po projížďce, koleno rozbolí druhý den.

        0 0
    • tonik666  

      A pozici kufrů jsi měnit zkusil? Nemáš nízko sedlo? Jak píše JSt, hraje to velkou roli a mě vyšší sedlo částečně pomohlo.

      0 0
      • Without_R  

        Jo na to sedlo jsem zapoměl reagovat. To jsem postupně zvyšoval a zvyšoval, až mám nohu ve spodní úvrati kliky téměř úplně nataženou. Takže se sedlem už jít nahoru nemůžu.

        Kufry jsem ladil do všech možných i nemožných pozic, až jsem SPD úplně sundal a jezdím zas s klasickýma šlapkama.

        0 0
    • Fran-tic  

      Můj názor je takový, že by ses rozhodně neměl obracet na bike-forum ale na pracoviště tomu určená :). Tedy za mne, to že tě bolí koleno do takové míry a ještě při jízdě na kole (což je na kolena do jisté míry šetrný sport například oproti halovým) , z toho můžeš vyvodit pouze to, že se nejedná o problémy s menisky a komplexem vnitřních ligament. Spíše bych to viděl (podle zakroužkovaného místa) na problémy s musculus rectus femoris, což je jeden z úponů svalu. Zánět bych ale netipoval. Zajdi si za odborníky, sportovními specialisty a pokud ani to nepomůže, zkus fyzio. Víc ti neporadím. Sportu zdar !

      0 0
      • hovanec  

        Přesně tak. Většina lidí si myslí, že svoje zdravotní problémy vyřeší od klávesnice, když si přečtou něco na internetu. 6 let do školy se nechodí pro nic za nic, tak prosímtě jednoho takového člověka navštiv, nejlépe se sportovní specializací a titulem MUDr. před jménem.

        0 0
        • lens  

          jj taky nechapu na co čeka.ale stara blažkova řikala že nejlepší je mit kuřeci hnatu mezi zubama a o pulnoci při uplňku poskakovat na te bolave noze před marnici. učinek se znasobi když se napatlaš dehtem a posypeš pilinama.

          0 0
    • vladaza  

      Když na to místo zatlačíš prsty, bolest se zvětší?

      0 0
    • skorpion  

      mam asi nieco podobne. Spravim 10–15 km a zacne ma boliet oblast tesne nad kolenom a oblast spredu zvnutra. Napr. pri hokeji je to bez problemov. Najhorsie je, ze to v podstate prestane boliet do 48 hodin. Bol som aj za ortopedom, ale uz to bolo absolutne bez bolesti, takze ani nic nezistil. Po tyzdni som znoval sadol na bike a zas len 10–15km. Zajtra idem na kontrolu, tak uvidim. Zatial to udrzujem jemne v bolesti, nech mu mam co povedat a predviest :)

      0 0
    • cecilconrad  

      zacal sem zobat colafit a moje potize s kolenama prestaly, ale tvuj problem muze byt jineho charakteru nez nedostatkem kolagenu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.