• Lambonaut

    zdar mam takovej problem s kolenama. hraval jsem basketbal, ale nechal jsem toho po peti letech kvuli kolenum. pak jsem 2 roky nesportoval a po dvou letech zacal jezdit na kole FR. ze zacatku to bylo ok, ale ted me zacinaji bolet kolena. jezdeni jsem uz omezil, vyzkousel jsem i ruzny bandaze ale furt to neni ono. tak bych chtel vyzkouset nejaky kloubni preparat, jestli by mi treba nepomohl, ale vubec nevim jaky. v lekarne mi moc neporadili. tam mi na stul vylozili hromadu krabicek a nedokazali mi rict co je asi tak nejlepsi. tak by me zajimaly vase zkusenosti s temito produkty a jestli to vubec funuje. thx

    0 0
    • Radek Broz  

      Zkus do hledani zadat treba „proenzi“

      0 0
    • ydaho  

      medvídky Haribo (bez legrace) a kloubní houbovitá výživa COLAFIT… na různý Gelatiny plus, Gelaktivy atd. nevěřim. Taky se osvědčily spotovní masti s rozmarýnem a eukaliptem (svaly, šlachy) no a samozřejmě poctivej strečink před a po sportování…

      Nebo se objednej na Polikliniku Budějovická k MUDr. Dvořákovi – specialista na kolena, sám vášnivej cyklista.

      0 0
      • maxtor  

        Ti medvídci fakt pomáhají, i když to zní směšně. Mám to odzkoušené.

        0 0
        • Kiki774  

          Medvídci a cokoliv s želatinou pomáhá. Super je taky přípravek COLAFIT podle mě má fakt lepší efekt než nějaké masti atd. :)

          0 0
      • Radek Broz  

        Gelaktivy atd.fakt pomáhají, i když to zní směšně. Mám to odzkoušené.

        0 0
      • 4fitness  

        Haribo medvídci jsou na ***. Je to želatina tak z 1% a zbytek je voda atd.

        Měl jsem problémy také. Dá se jim předcházet správným strečingem.

        Stravou se to dá řešit – prevence – vařeným kolenem vepřovým a pod. Tlačenka je taky samá voda.

        1.Kloubní přípravky: Účinkují, ale nespasí. Nejlepší je Ortoprim, ale v lékárně nekoupíš – musíš objednat. Nejlepší je svou silou a poměrem cena/účinek. Ostatní je dost zlodějina.

        2. alternativa: Moje firma taky vyrábí Kloubní přípravek. Poměr cena/účinek je ještě lepší. Nebo něco od nás namíchat na přání.

        0 0
    • luke777  

      zajdi za ortopedem, minuly rok mna jare sem ani nemohl poradne vyjet na kole jak me bolely kolena, napsal me prasky mobilin a v pohode preventivne sem tento rok uzival gs condro forte a v pohode

      0 0
    • Želva1  

      Zkusila bych želatinu – prodává se v lékárné v kapslích, není tak drahá a opravdu pomáhá. Mám problémy s koleny a tohle je to jediný, co mi pomohlo. Želatin. medvídci jsou taky výborný, ale člověk by jich musel sníst denně hrozně velký množství…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Gelatina je dávno překonaná. Barnys forever !

        0 0
        • Želva1  

          To je věc názoru, Barnys je trošku dražší… Neplatí, že všechno, co je drahý, pomáhá.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Tak Barny's spolknul Proenzi a cenu bych v této kategorii neřešil, protože sou tam solidní slevy, takže se to při celé kůře tak vysoko nevyšplhá. Schválně ho vyzkoušej. Já sem neslez ani ze schodů a teď už se 200km trasy bát nemusim. BTW: chápu, že se to tu řeší už po stopadesátý a každýmu bude vyhovovat něco jinýho, ale pokud jezdim denně tak nebudu špekulovat nad cenou.

            0 0
            • Thidney  

              Hele kuryr, nezapominaj oni na to, ze jsou pokusnej kralik v testu kombinace kloubni Barnys' vyziva und pulitry absinth + vodka + kubik forte? dekuji. vas nehynouci medvidek Haribo

              0 0
              • kurýr na bajku  

                To byl „kulíšek forte“ ! jinak velmi výstěžné a trefné :-DDD, jenže na mne, jakožto kurýra v pokročilém stádiu artridy a alkoholismu už Haribo nezabírá ;-)

                0 0
            • gazman  

              Který ten Barnys si dával?

              0 0
    • kurýr na bajku  

      www.bike-forum.cz/…7/forum.html#… Tady si počti jaxme, to tu tenkrát řešili. Najdeš tam rady od ortopéda, přes medvídky až k lékům pro zvířata, které jsou bčas vhodné i pro lidi ,–)

      0 0
    • P@vel  

      Zkus tohle,mně to teda pomohlo:www.lekarna.cz/…abs-tbl-180/

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Co to je za složení ? Věci na růst vlasů mi většinou moc nepomohli, ale vlasy a fousy rostly, to je fakt.

        0 0
        • pos3k  

          neco jako gelmodel (biosol), lepsi zelatina :-) nic pro me :-) btw: uz mesic jsem na chondrosulfu, castecna uhrada vzp usetrila par korun :-)

          0 0
    • peky  

      No a když nebudeš chtít cpát do sebe pilule tak si skoč jednou týdně do řeznictví s bufíkem a dej si koleno. Pořádně tlustý a prorostlý. Dělám to tak už delší dobu zaplatím za něco co mi moc chutná a ty šlejšky a takový to (gelovatě tlustý) docela pomáhá. Ale asi bych řekl že to bude chtít kombinaci stravy s práškama.

      0 0
    • apache6000  

      kup si navleky ja mel taky problemy a tet nic,ale musim jezdit s navlekama i fv tom hicu.jedu li bez nich chytnu pruvan a je to v riti.

      0 0
      • peky  

        S návlekama naprostý souhlas.

        0 0
        • jobekr  

          Všichni máte problémy jen s koleny? Já víc jezdim od loňska a kolena mám docela dobrý, ale strašně mě při jízdě bolí kyčle. Jsem jen výjimka, co potvrzuje pravidlo? :))

          0 0
          • pz-km  

            taky mam problemy s kyclemi, ale neni to z kola, jen se to na kole projevuje…

            0 0
          • Želva1  

            Nejsi výjimka, každej máme něco. Mě zase na kole šíleně svědí pravý ucho. Je to divný, ale je to tak.

            0 0
            • raceman  

              mě dneska hryzla do levého lýtka nějaká zasr*aná potvora. 5 min sem nemohl šlapat a potom sem to rozjezdil. vůbec sem tu potvoru necítíl a potom naráz ostrá bodavá bolest. nic příjemnýho. Jak já nesnáším hnyz!

              0 0
              • Vrabčák1  

                Já jsem nedávno schytal za jeden den dvě žihadla, jedno do krku a druhý do břicha, ta svině mi vletěla pod triko. Lekl jsem se a málem sletěl do škarpy. Musel jsem jet do půl těla svlečenej, jet šlo jen když mi na to foukal vzduch, když jsem zastavil, tak to začalo děsně pálit. Vivat BIOLIT!!!!

                0 0
            • pz-km  

              brachu zase prave stehno, ale jen kdyz jede v aute – asi ma moc velke nutkani pridat vic plynu, ale nesmi :) ale beze srandy, vleze do auta a porad se skrabe na pravem stehnu… nekdy az ma clovek strach, co bude…

              neskrabe te pasek helmy? nebo nausnice?

              0 0
          • Rychlej turista  

            Na kyčle mám rukavice :-)

            0 0
    • Rychlej turista  

      Zkus na noc Priessnitzův zábal www.priessnitzovo.cz/…t_clanek.asp?… A jezdit v návlecích, když je pod 20°C.

      0 0
      • Advid  

        Ahoj, mám problém s koleny a potřebuji zázračnou radu. :-)

        Sportovní „anamnéza“: Běh, kolo (teď přes zimu spinning), plavání, asi 4 týdny běžky (skate – jsem začátečník). Pravidelně sauna.

        V pátek jsem byl na běžkách a v sobotu jsem zjistil, že mě bolí kolena na straně pod kolenem (vazy?) při pohybech jako je chůze do kopce, schodů a návratu ze dřepu (poslední fáze před tím, než se nohy narovnají). Byl jsem na běžkách ještě v neděli a na nich ok, ale teď je to stejné jako v sobotu. Přitom už letos něco málo najeto mám a ze začátku kolena nebolela. Je to divné, protože jsem nedělal nic neobvyklého, jen jsem jel rychleji než dříve.

        Nezbývá mi asi než čekat, jestli se to přes týden zlepší a pak zase zkusit, jestli je to opravdu běžkováním nebo nějakým tajemných faktorem. :-(

        0 0
        • jURis_1  

          Mám zkušenosti s přípravkem „Gelatina + coral calcium“ kapsle, užívám to již několik měsíců a jelikož jsem po operaci kolena (artroskopie) a měl jsem problém se silnými bolestmi po jakékoli větší zátěži kolen. Pak jsem měl problém s křupání kloubů (ramena,lokty) jelikož už něco přes 2 roky dělám silovou kulturistiku (silový trénink). Po pár týdnech užívání tohoto na půl přírodního přípravku problémy začaly ustávat a bolesti taky. Měl už jsem několik přípravků jak předepsaných sportovními doktory (Colafit a další proti tvorbě osteoartrózy a bolesti kloubů…), tak 100% přírodní přípravky a takové ty rady (gumoví medvídci, zulc atd..).

          Další fakt je přísun kvalitních vitamínů a minerálů..

          Rovněž musím opomenout, že odpočinek ± 3 týdny při výskytu problému je efektivní a většinou pomůže a klouby,vazy, chrupavky se zregenerují.

          0 0
          • Advid  

            Nedostatku něčeho bych to přičítal, kdyby to bylo postupné, ale, ale mě to začalo bolet ze dne na den. Ale stejně moc díky za rady.

            0 0
            • jURis_1  

              Zkus několika týdenní odpočinek a zvýšení přísun vitamínů a minerálů. Potom to zase postupně zvyšuj.. Namožení svalů a vazů se může přihodit kdykoli ze dne na den a to z důvodu jak jsi už psal, z nedostatku něčeho. Daný element nemá to co potřebuje a při dalším zatížení již není schopný bez toho pracovat perfektně.

              0 0
            • McBlacky  

              podle mě jsi si je jen namohl a ve spojení se zimou,tě to trochu vytrestalo.

              0 0
              • Advid  

                Asi jo, Dnes jsem to byl prošťouchnout na běhacím páse a teď už to je o polovinu lepší a asi to ustupuje.

                Ale aspoň jsem díky tomu pročetl, co všechno na klouby je a není a kdyby něco bylo příště, vím, že místo medvídků je lepší ortopéd. :)

                0 0
        • funkatron  

          zazracna rada je teplo a strecing…ale hlavne teplo

          0 0
        • Nimrod  

          jak už tu padlo, teplo dělá zázraky :-)

          jinak je fajn vřesový čaj. zdá se mi, že pomáhá. krom toho, že detoxikuje, tak odplavuje z těla kyselinu močovou (dna, ale to nebude tenhle případ) a funguje protizánětlivě (revma a artóza)

          sbírá se většinou celá nať, nechá se usušit, a můžeš si dělat čajík buď z celé natě, nebo jen z květů (mají v sobě nejvíc účinných látek). je to cirka jedna až dvě čajové lžičky na 1/4 litru, louhuje se 10–15 minut. co je supr, vřes nemá žádné známe vedlejší účinky a můžeš ho díky tomu i pít furt. jen ho teď u lesa asi neseženeš, naštěstí ho nebývá problém koupit už usušený v příslušných obchodech :-)

          další, co má podobné učinky, je bříza. tam se sbírají ideálně mladé lepkavé listy. postup je obdobný. nechat uschnout, čajík, 10 minut louhovat. u ní je ale problém ten, že musíš omezit dávkování, jinak si zničíš ledviny. tuším, že to je týden požívat, týden vynechat

          jinak za mě vřes, má i příjemnější chuť :-) jen se musí dávat pozor, protože obojí je močo a potopudné, takže na lačno to není nic moc a na večer taktéž. ale furt nejvíc udělá asi to teplo… :-)

          0 0
    • lucifr  

      Nejprve je potřeba odhalit příčinu bolesti. Až poté vybrat vhodnou léčenou metodu.

      Může se jednat o celou řadu příčin. Od zlozvyků při sezení, špatně nastaveném posedu, ochablé svaly a vazivo, přes nemoc až po genetické vlohy.

      S tímto bys měl zajít k ortopedovi a řešit to komplexně. Ten zjistí, zda bolest vychází z třecího pohybu kloubu nebo zda je způsobena námahou kolenních vazů a svalů.

      Nákupem nějakých kloubných výživ sice nic nepokazíš, ale spíš odlehčíš peněžence, než bys něčemu opravdu pomohl.

      0 0
      • funkatron  

        ten ortoped toho tiez nebude moc vediet a ked nic nenajde na rontgene, tak doporuci artroskopiu

        aj u mna to tak bolo

        pritom som mal iba stuhnute svaly na nohach, cim sa viac namahali klby a vaziva

        stacilo tie svaly uvolnit a zacat sa poriadne obliekat

        0 0
        • lucifr  

          To jsi měl asi smůlu na doktora. Ten můj byl odhodlán vše řešit neinvazivně. Chtěl vidět, jak sedím, jak chodím atd. upozornil mě na zlozvyky, kterými kolena ničím, poslal mě na rehabilitaci kvůli posílení nějakých vazů a předepsal Contdrosulf 800. Je sice s doplatkem asi 400, ale těch účinných látek je tam asi 10× tolik, co v běžných komerčních arthrostopech apod.

          0 0
          • funkatron  

            tak to som teda mal podla toho, co pises :)

            ale vsetko zle je na nieco dobre

            aspon som siel na akupresuru, kde mi tie svaly krasne uvolnili a odvtedy beham po horach ako srnka…predtym som nemohol ist ani dole schodmi, o drepe ani nehovorim

            0 0
            • Vladko1  

              Nebehaj každý tréning polmaratón a potom ťa nebudú ani kolená bolieť aj bez akupresúry (viď TRM).

              0 0
              • funkatron  

                :))

                predtym som nebehaval, ked som mal problemy

                beh ma chytil az nedavno :)

                0 0
                • Vladko1  

                  Opatrne, lebo keď sa tak na teba pozerám, zisťujem, že skoro neoddychuješ. Čas na regeneráciu je dôležitý.

                  0 0
                  • funkatron  

                    ale no…zase tolko nebehavam…max 3× tyzdenne

                    okrem toho trenujem vsetko iba v miernejsich intenzitach, preto dlhsie…kratky trening v miernej intenzite mi nic neda

                    0 0
                    • Vladko1  

                      Neber to až tak doslova a to čo som povedal, vydeľ tromi. Pôvodne som si robil srandu. Ale aj na tejto srande je čosi pravdy.

                      0 0
                      • funkatron  

                        jj ja viem, preto som si myslel, ze to myslis vazne :)

                        drzim sa toho, ze ked mam naladu tak sportujem, ked nemam naladu, tak nesportujem…telo mi napovie samo

                        cely zivot som sportoval (od 7 rokov aktivne tenis do 23ky) takze reci svojho tela rozumiem :)

                        okrem toho oddychujem cele dni v robote pri pc, takze ten pohyb mi potom chyba a taktiez mi hned rastie vaha akonahle par dni nesportujem

                        0 0
                        • Vladko1  

                          To poznám. Makám od decka a dávam si veľký pozor, aby som makal, kým tu budem.

                          0 0
          • Volf  

            Tu 800 může předepsat myslím pouze ortoped. Pak je ještě 400 a tu může napsat i obvoďák. Je fakt, že se Condrosulf oprasvdu zabírá. Brala ho žena po zlomenině čéšky a hodně ji to pomohlo. Zejmna ve spojení s doktory z brněnské úrazovky.

            0 0
          • nobody  

            jaké zlozvyky ničí kolena?

            0 0
      • Kaco  

        Naprostý souhlas.

        0 0
    • Kaco  

      Nemám čas to tu pročítat, tak nevím jeslti uřž ti to někdo nepsal… ale mám s koleny bohaté zkušenosti, nepodceň to…

      Za prvé si najdi kvalitního ortopeda, ať zjistí, proč tě kolena bolí. Gumoví medvídci nepomáhaj na všechno. Za druhé – pokud je to nedostatečné promazání a oslabená chrupavka, tak pak ty kloubní preparáty typu medvídci, proenzi atd… Nejúčinější je však výživný roztok injekcí přímo do kolene. Mi dává pan doktor Holíbka Erektus, je to levné a dobré. A pokud to bude nějakou svalovou nerovnováhou nebo něčím podobným, najdi si kvalitního fyzioterapeuta. Fyzioterapeut i doktor musí být kvalitní!!!!!!!! Ti co nejsou tě akorát dojebou (mluvím z vlastní zkušenosti). Fakt, nepodceň to. Jestli tě to bolet začíná, dá se s tím ještě hodně dělat. Čím později to začneš řešit, tím větší peklo to bude.

      0 0
    • Lenkaida  

      Já mám s koleny problém už od dvanácti let. tenkrát mě doktorka řekla že mě chybí kloubní maz a řekla mi ať užívám Geladrink. Jedná se o prášek, který se rozpustí ve vodě a pak se to pije. Je to dlouhodobá léčba (několik let) ale opravdu mě to pomohlo. Kolena mě až do minulého roku vůbec nebolela (je mě 20). Minulí rok jsme měli bouračku a od té doby občas skoro nemůžu chodit přesto že podle doktorů jsou kolena uplně v pořádku. Jedinou nevýhodou této léčby je to že v jejím průběhu se musí pohyb omezovat na uplné minimum a ze začátku to bolí mnohem víc než předtím.

      0 0
      • McBlacky  

        to možná ve tvém případě, ale jinak je to blbost a při užívání kloubní výživu se naopak musíš hýbat hodně, jinak se ke chrupavkách nic nedostane.

        0 0
    • Kiki774  

      Mě na bolest kolen pomáhá Enzycol. Možná by mohl pomoct i někomu z vás :)

      0 0
    • pidan  

      Ja s koleny do ted problem nemel,az do chvile nez jsem si letos chtel o vanocich jit zabehat kvuli absence snehu-bezek.Nasledujicich 20dni jsem skoro nedosel do prace jak me bolely kolena z boku,asi vazy??Neveril bych tomu jaka to byla hruza…uz jsem behat nesel…

      0 0
      • X-biker  

        Tak myslim, ze s tim ted laboruju asi 3 mesice. Dnes jsem byl u jineho ortopeda a rekl mi, ze to je casty problem prave u bezcu a cyklistu, ze ty svaly mame zkracene a hold se nekdy pretahnou a je pruser to zregenerovat. Dostal jsem obstrik a sotva ted chodim, kazdopadne chce to protahovaci cviky a protahovat…

        0 0
    • Pedro404  

      Sice plánuju jít k ortopedovi, ale když už tu to vlákno je…

      Asi měsíc mě bolí zadní měkká strana pravýho kolene (vazy/šlachy?), ale jenom při velmi specifickym pohybu – když při skoku tahám kolo za pedály nahoru, popř. ho kopu dopředu při manuálu… Několikahodinová vyjížďka s tlačenim mi neudělá nic, ale půlhoďku na pumptracku cejtim několik dní. Myslel jsem, že to bude jenom přetažený, ale teď jsem byl třeba tejden v klidu a furt se to při těch pohybech ozývá, jinak ne.

      Máte někdo tušení, co by to mohlo bejt?

      0 0
      • iron.hide  

        proste sa sustred len na jednu aktivitu, na tie xc/am vyjizdky.

        ja tiez ked idem raz za uhorsky rok hrat s kamosmi futbal, tak si necitim nohy 3 dni. pritom v pohode dam 150 km na ceste a 100 v terene a na druhy den znova.

        0 0
        • Pedro404  

          Já to chci vyřešit, ne ignorovat:) Skákání/pumpování je muj hlavní druh ježdění.

          0 0
    • Espen  

      Basket hraju přes 20 let.Za sebou mám 3 artroskopie kolena.Po poslední artroskopii mě koleno koleno bolí zatím nejmíň,ale sem tam pobolívá.Dnes ráno třeba hodně,ale po 70km už skoro vůbec.Tak určitě zajdi k ortopedovi.Ale hlavně!!! PŘESTAŇ PÍT PIVO!!!

      0 0
      • HonzaRez  

        Vedle piva taky nejvíc škodí smažené sfinstvo od fakdonaldů, přeslazené černé šlichty a sezení u ksichtbuku…

        0 0
      • babicak  

        Co má pivo společné s bolestí kolen?

        Pivo dělá hezká těla do fitcentra na Slamníku proto chodíme :-)

        0 0
    • Ryba5  

      Ahoj,

      Chtěla bych se zeptat, nemáte náhodou někdo Dyspalazii pately IV.? A nějakou zkušenost co s tím?

      Bylo mi zjištěno na MR. Běhala jsem, tančila, před rokem a půl jsem měla úraz, který nikdo úplně nepopsal, po půl roce to bylo trochu lepší, ač ne 100%, pak jsme lezli ve skalách, nějak mi tam prasklo a od té doby je to špatné, teď poměrně dost. Nejsem schopna chodit do schodů, i ze, skrz bolest.

      Tanec jen tak opatrně a jak kdy. Což je nanic. Ráda bych běhala a tančila. Nemáte s tím někdo náhodou zkušenost?

      Co se s tím dá dělat?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.