• jiri1

    Pánové,už se v tom stromu příspěvků ani nevyznám.Je mi líto Milana,protože se do něj dost zbytečně obouváte a on se snaží jen pomoct.Já jsem si úpravy udělal sám,podle Milanovo rad a fungujou naprosto perfektně.Sám nevím jakou vidli bych si teď vybral,protože mi S.XC-PRO SL funguje perfektně.Jedno ale vím,že až příště budu kupovat vidlici,tak se budu muset pohybovat v cenách 10 000 a výše,protože nic jinýho mi nebude fungovat tak dobře jako moje SL-ko za 4000.

    0 0
    • TinkTink  

      No mne ho lito neni…(a taky vim, jakou vidlu jsem si vybral a na kterou tedka setrim…)

      Ja uz se v tom taky nevyznam…ale myslim ze na tom nesejde…

      Hmm…tu upravenou suntourku bych si chtel vyzkouset – ne tim jeho testem – ale poradne – v lese – a na to mi nikdo urcite suntoura nepuci :o) (neznam cloveka, ktery by mi pucil vidlu…)

      0 0
      • RapMan  

        Ja se v tom uz taky nevyznam, kazdopadne jsem ti tam odpovidal toto:

        Tak tady se konecne ukazuje, jaky jsi ubohy… Jasne ze je z tvych prispevku citit, ze nejsou mineny 100% vazne, ale vyhrozovat bitkou je smesny, obzvlaste cloveku ktery je o dost starsi nez ty… Nevim jak ty, ale at je clovek jakykoliv, proste ke starsim mam vetsinou uctu a nic takoveho bych si napsat nedovolil, jen se tu trapne schovavas za anonymitu, v debate z oci do oci byses choval uplne jinak, nic takovyho bysis nedovolil. Milana osobne neznam, ale kdyz se clovek zamysli, je dobry ze se nekdo venuje testum vidlici z trochu vedeckeho hlediska a nedela mu problem prijit na neco noveho a ne jen postupovat podle nejakych navodu. To jak vsichni nadavate ze zadny konkretni navod neudelal, opet svedci o lenosti a neochote se necemu venovat. Co se tyka Suntour vidlici, asi nikdo nezna moc cloveka, ktery by si koupil vidlici Suntour jako svoji 3 nebo 4 odpruzenou vidlici. Vetsinou se jedna o lidi, kteri na bajku teprve zacinaji jezdit a je to jejich prvni nebo max druha odpruzena vidla. Pro takove lidi udelat navod osroubuj tohle, vymen tamhleto, tohle nastav tak, pak to vyzkousej a porovnej, to nema ani cenu psat, kdyz clovek ktery ma prvni odpruzenou vidli nevi, jak ma vubec ten spravny chod a tlumeni vypadat. I to je muj pripad, navic nemam cas se v te vidlici vrtat, ze Milan nabizi to, ze to udela za me a za kolik, to tu myslim sam od sebe nikdy nenapsal, vetsinou to napsal nekdo jiny… Ja taky nedelam www stranky zadarmo, ty si treba taky necim privydelavas. Clovek ktery ma cas se v te vidlici vrtat, tomu staci kdyz se do ni podiva a vidi, kdyz se nekde zasekne a nevi co dal, muze se zeptat, kdyz je to slusnou formou, tak myslim ze by se nestalo aby milan1 stejne slusnou formou neodpovedel. Proste pouceni je takovy – bud si rovnou koupit vidlu o ktere jsem stopro presvedcen, ze bude fungovat tak jak ma, coz vetsina uz zkusenych bajkeru dela, a nebo jezdit spokojene na Suntouru a neresit to a nebo si to upravit od nekoho kdo tomu rozumi, a nebo si to upravit sam a snazit se tomu porozumet… zalezi to na cloveku od cloveka, kolik ma kdo vule/penez/casu… Ja obcas beduju ze jsem nemel chtit kolo v unoru kdy temer zadny modely co jsem mel vyhlidnuty nebyly, ale hezky si pockat na duben/kveten a ted bych jezdil na Norco Charger. No co, ale s mym Kubikem jsem taky maximalne spokojenej, je to v podstate moje prvni opravdovy kolo, zmena od Author Brooklym model 92 byla znatelna… :)

        0 0
        • TinkTink  

          No ja na to uz odpovedel tam…nemam to sem kopirovat, ze ne?

          0 0
          • RapMan  
            Ne, zkopiruju to ja, tam uz se v tom neorientuju.

            Napsal jsi toto:

            No a v tom je problem – on se podepisuje jako Milan 1 – to neznaci ani jeho stari…ani nic jineho…do oci bych mu to, ver mi, rekl – osobne uz jsem parkrat dost narazil s tim, ze jsem lidem rekl co si myslim, ale nevratil bych to…takze nevim kolik je tomuto nicku let…nevim jak je starej…nevim cim se zivi…nevim co dela…a prakticky ani nevim odkud je – takze rict, ze jsem ubohy, kdyz urazim takhle staryho cloveka, to je ubohy od tebe – nevim kolik je tobe…nezajima me to…

            Hmm…tak dobra – prave jsi rekl, ze jsme lini…jen tak dal – vis cemu se venuju ja? Zkousim prijit na to, aby mi uz LRS tlumic fungoval 100%ne…myslim, ze uz jsem toho docilil…nastesti jsem nic vrtat nemusel… – nemyslim teda, ze je to lenost, ale solidarita (napr. o tu se opira myslim i nas duchodovy system :)) )… -takze bud je na foru – kde se RADI a nebo at…no nic…nebudu se rozcilovat…

            Ale dobra – primel jsi me k premysleni nad tim, jestli mam svy navody vubec vystavovat na odiv verejnosti – dyt prece prichazim o penize…ze ano..ake vystavim ho – navzdory NASI lenosti cokoli udelat…

            Ehm – Suntoura si vubec nekupujou jenom tito lidi – divil by jsi se, kolik lidi si ho vubec koupi, kteri uz maji zkusenosti i s Marzocchama – a to jenom kvuli penezum…takze myslim ze jsi v tomto trosku minul…(sam jich znam par…)

            Na tom je hezky videt, ze jsi opet nepochopil. O tom ze staci kliknout na nick a vyhupsne ti co jsme zac, o tom tu psat nemusim. To, ze jsi asi nepochopil ze si milan bere nejaky obnos za praci, uz ktere hrozi nejake riziko zniceni vidlice, a ne za navody, v tom uz to asi s tebou bude horsi… :))). Ja jsem nenapsal ze je milan stary, jen ze proste ve me je nejaka eticka ucta k vekove starsim lidem nez jsem ja, tot vse, na tom nic uboheho neni. Co se tyka navodu od Milana, skoda ze u nich nejsou fotky, to by hned byla jina…

            0 0
            • TinkTink  

              Poslu to i sem…aby to bylo vsude…

              Chtel bych zakopat valecnou sekeru – todle nikam nevede a foru to vubec neprospiva – prece jenom mam toto forum rad a nechci ho poskodit – nemusime se mit radi, ale neni duvod tady do sebe porad utocit, protoze tim nic nezjistime – v jadru nejsem az tak konfliktni typ, to je pravda, ale obcas me neco nadzvedne ze zidle – do ted jsem se sem nevmesoval, ale uz jsem se nemohl udrzet. Takze navrhuji zakopat sekeru a nechat se vzajemne zit a tolerovat. Urcite mas spokojeny zakazniky…ja taky…nechme to na nich, ke kteremu z nas se prikloni

              0 0
              • milan1  
                • Odstraneno na pozadavek usera –
                0 0
                • Pekáček  

                  Podle mého názoru je to nabídka která by se neměla odmítat.

                  0 0
                • TinkTink  

                  Milane, trochu jsem uz vychladl a uvedomil jsem si, ze me urazky nejsou zcela korektni zpusob argumentovani. Timto bych se ti chtel verejne omlouvit za všechny sve urazky smerovane na tvou hlavu. Tato omluva ale neznamena, ze jsem zmenil nazor na Suntoura a na tvuj postoj vuci tomoto foru – „pouze“ jsem si uvedomil, ze diskuze by mela byt vedena trochu jinak.

                  0 0
                  • K2  

                    Já se snad dojetím rozbrečím, teď už chybí jenom Pádlista:) Ha, co to, kakaová skvrna velikosti mexického dolaru…:) Tak hoši konec handrkování a hurá do práce – před vámi je nevyřešená záhada negativní komory tlumiče LRS. Vývojové laboratoře Milan&Tink ukážou taiwancům jak na to:))) PS: Taky mě ty vaše nekonečné diskuse o tom kdo více rozumí vidlicím točily:)

                    0 0
                  • milan1  
                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                    0 0
    • milan1  
      • Odstraneno na pozadavek usera –
      0 0
      • TinkTink  

        Ó boze vsemohouci, opatruj nas pred Suntourama 2003 a 2004 :))

        Pozitri se budu stourat v XC-PRO-S 2002…to je posledni z funkcnich Suntouru, ktery znam…

        0 0
      • TinkTink  

        Poslu to i sem…aby to bylo vsude…

        Chtel bych zakopat valecnou sekeru – todle nikam nevede a foru to vubec neprospiva – prece jenom mam toto forum rad a nechci ho poskodit – nemusime se mit radi, ale neni duvod tady do sebe porad utocit, protoze tim nic nezjistime – v jadru nejsem az tak konfliktni typ, to je pravda, ale obcas me neco nadzvedne ze zidle – do ted jsem se sem nevmesoval, ale uz jsem se nemohl udrzet. Takze navrhuji zakopat sekeru a nechat se vzajemne zit a tolerovat. Urcite mas spokojeny zakazniky…ja taky…nechme to na nich, ke kteremu z nas se prikloni…

        0 0
        • RapMan  

          jasne, ja zadnou valecnou sekeru ani nevykopal, jen to co jsi psal v tom predeslem threadu mi uz prislo jako moc…

          co se tyka tech Milanovo laickych tunning testu, pousteni kola z 90 stupnu atd, tak jsem mu psal ze mi to prijde jako dobra myslenka, ale ty podle nej nejlepsi hodnoty bych nebral jako nejlepsi, ale refernecni hodnoty, ze kterych by se mohlo vychazet pro dalsi nastavovani.

          0 0
      • Honza-HK  

        Milane, mám dotaz, jaký je tvůj názor na Suntoura XCP 95 ? Syn ho má na kole a je pekelně tvrdý. Vyhodil jsem z jedný nohy pružinu a teď to chodí akorát na jeho váhu – 65 kg. Jinak ti fandím a nenech se znechutit.

        0 0
        • milan1  
          • Odstraneno na pozadavek usera –
          0 0
          • Honza-HK  

            No, Lock Out to nemá a obě nohy mají nastavení předpětí a jsou identické. Teď po vyhození jedné pružiny už ne :-).

            0 0
          • Pekáček  

            XCP 95 je elastomer/pružina. Je to novější variace na téma MG91 a 92.

            0 0
            • Honza-HK  

              Díky, šlo mi o to, jestli ta vidle stojí úplně za Ho… Když to teď po úpravě porovnám se svým Scarebem Super, tak nechodí špatně, jen to tlumení je velká bída.

              0 0
              • Pekáček  

                Elastomery jako olej chodit nebudou. Ta XCP 95, pokud se nemýlím, by měla být totožná s MG92(100mm zdvih), tj. KOVOVÁ pouzdra. Sám mám MG91 (80mm) a XC Pro E 02 (100mm, olej/pružina), mají stejně řešená pouzdra a jsou to držáky. Daň za jednoduchost elastomerový vidlice je bohužel to špatné tlumení.

                0 0
    • lubos  

      Trochu uber. Solidni vidla uz mozna od 8k, 9k urcite. A ta tvoje je 4k komplet vcetne uprav na funkcni stav ?

      0 0
    • nemo  

      to milan 1: milane, jak se dá změkčit sunturka XCP75, po syna (50 kg) je tvrdá – nestačilo by vyhodit z jedné nohy pružinu?.Dík.

      0 0
      • milan1  
        • Odstraneno na pozadavek usera –
        0 0
      • ravo  

        Taky si můžeš nechat udělat nové pružiny, ve starších příspěvcích najdeš odkazy na nějaké pružinárny, není to drahá záležitost, ale vyndání jedné pružiny nebo to, co popisuje milan1 je „zadarmo“…

        0 0
        • nemo  

          O.K., už jsem si stáhl z netu sestavu celé vidle, akorát mi není jasné, jestli po vytažení pružiny tám mám ten tlumící váleček nechat nebo ne.

          0 0
    • vlk  

      OK vzhledem k tomu, že chci být objektivní a že jsem žádnou milanem upravenou suntour vidlici ještě nezkoušel, se Vás ptám.Kdo bydlí v Okolí Olomouce a má upravenou vidlici od milana a u něhož bych si tu vidlu mohl zkusit. Díky

      0 0
      • websky.cz  

        ja po te co si vyzkousim o vikendu jestli potrebuje moje santuska upravu nebo ne (asi jen tim ze zkusim jak odskakuje kolo) tak si to necham od milana upravit, jsem napul z Brna a napul z Prahy, takze pri mem pobytu v Brne nebudu od Olomouce daleko :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.