Jak se měří délka představce?

8 nepřečtených
  • HonzaV

    Možná je to hloupá otázka, ale ve dvou obchodech jsem slyšel dvě odpovědi. Já mám za to, že se měří délka od středu krku vidle po střed řidítek. Nebo je to jinak?

    0 0
    • Daf  

      Je to tak jak pises.

      0 0
    • MartinXC  

      No, už jsem se setkal u šikmých představců s tím, že mi udávali ne délku přepony ale odvěsny, tj. průmět do vodorovné roviny. Správně to má být délka materiálu.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ja bych rek, ze zrovna ne. Teda pro me je dulezity ten udaj „vzdalenost osy riditek od osy otaceni“, ten zbytek je jen vyska, ktera se da upravit. Ta vzdalenost by se dala samozrejme dopocitat, stejne jako obracene :) jen vedet, kterou udavaji :) Z toho mi vyslo, ze vlastne nevim kterou vzdalenost udavaji, ale skoro bych rek, ze kazdej vyrobce jinou. Kazdopadne se to podle obrazku snadno pozna. U dlouhych jejich 5st. nehraje moc roli. U kratkych kostek je to jasny. Mozna to v XC hraje roli kvuli posedu, ale na predstavec se da +/- do 10ti minut zvyknout. Proste milimetry nepoznam, centimetry vidim uz z obrazku a na predstavec si stejne zvyknu, tagze vybiram podle jinych parametru:) No dost tady placam, tak se radsi utnu :)

        0 0
        • MartinXC  

          Asi jsem měl napsat i to, že jsem měl v ruce 4 představce od 4 výrobců (Thomson, Ritchey, Kore, ITM) v délce 120mm s úhlem 5–6 stupňů a nebyly stejně dlouhé (rozptyl odchylek 5mm).

          Stejně tak i osa řidítek je neůplný údaj, zalomená řidítka vracejí úchop zpátky k hlavě rámu… Že by to finálně bylo asi tak, že délka posedu je něco +/- 2cm kolem hodnoty vypočtené ze základních údajů komponent ? (:-)

          Ten správný posed (v toleranci +/-1cm) není kritický pro XC (pořád poposedáváš na sedle), na maratonu už to je znát a o silnici (kde zadnici pár hodin třeba ani nezvedneš) ani nemluvím. Indikátor: po pár stech hodinách v sedle bolest v zádech, po pár tisících zablokovaná páteř až třeba vyhřezlá ploténka nebo hrb) → hele to je perspektiva, třeba by se dal prodejce žalovat ? :-)))

          0 0
          • MartinXC  

            Kruci, píšu tydle bláboly ale to důležité je:

            • něco si vyber co ti připadne nejvíc OK
            • u prodejce si domluv, že ti ten kousek vymění za kratší/delší, když ti posed nesedne.

            Takhle jsem odlaďoval na 4×: napřed 120, pak 130, pak 110, pak zpět 120, v průběhu 3 měsíců !

            0 0
    • JD  

      Já to měřím vždycky v ose krčku, průsečík osy řídítek a osy sloupku. Do ůhlu nějakejch 10st. je to jedno, u strmějších bych se taky přikláněl udávat spíš vodorovnou a svislou přeponu. Délky bývají odstupňované po 5.mm , pokud to není nějakej atyp.

      0 0
    • JD  

      Pardon. Spletl jsem si odvěsnu s přeponou…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.