• RapMan

    Ahoj, rad bych se opet podelil s korespondenci se Suntourem, takove volne pokracovani http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

    Ja jsem napsal:

    ----- Original Message ----- From: „Vit Svarc“ <vs@pb.cz> To: <orders@srsuntour.com.tw> Cc: <service@srsuntoureurope.com>; <service@usulcorp.com>; <info@bplumen.cz> Sent: Friday, April 30, 2004 12:18 AM Subject: xc-pro-d-rl

    Hello,

    your fork XC-PRO-D-RL and all other XC-PRO's and AXON forks are totally crap. I ride XC-PRO-D-RL and it has no damping and dust seals don't work at all. You say that it has 100mm travel, but in fact I'm glad if it has cca 60–70mm travel. I rather do not comment bad description on your site which I noticed some time previously.

    Everywhere I look around, all people say that I should replace dust seals, so can you tell me please what is the outside and inside diameter of XC-PRO-D-RL dust seal and can I use Marzocchi dust seal? What should I do with this fork to have REAL fork with damping and 100mm travell? I think the best solution for me is to repair this fork to work O.K. or send it back to Thaiwan, get my money back and buy REAL suspension fork. Please don't refer me to local dealer BP Lumen, becouse they know nothing about XC-PRO-D-RL.

    Yours sincerely

    Vit Svarc vs@pb.cz Czech Republic, Central Europe

    a odpoved:

    Dear Vit,

    The way you write to us is very unpolite, I don't know the Czech people like this.

    Our Axon forks are used now by top XC riders in Europe, who were used to Rock shox SID and Manitou Scarebs, and they are very satisfied.

    With the XCpro D RL, you choose our entry level of remote lock forks. Accept that forks of 200 Euro don't function like forks of 1000 Euro

    We make the XCpro D RL in 2 sizes, 100mm and 80mm. It sounds to me you have the 80mm instead of the 100mm, maybe somebody made mistake. Go to www.srsuntour-cycling.com 2004 produkts XCpro XCpro D RL and double click on exploded view. please check the length of the main spring and if you have piece nr17 inside.

    Please open the right side of the fork, and check if there is a spring on top of the cartridge. If so, please take it out, and come back to me. If you give me your phone number, I can call you instead of emailing.

    Stay polite please

    Henri hmanders@srsuntoureurope.com


    Opet zaver at si kazdy udela sam…

    0 0
    • lubos  

      Dobre jsem to pochopil, ze jsi byl na ne drzy a neslusny, a vidle Suntour jsou nejlepsi, protoze je maji ti nejlepsi a jsou spokojeni ? Ale nenapsal, jestli ti top XC riders je maji na bajku, nebo jako kolik pro uvazani psa :-))

      0 0
    • Mamutt  

      A přirovnávat Sluneční turisty k Sidovi… Bleeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeee… No a to těsnění taky nevysvětlil, ne?

      0 0
    • ihik  

      No já se divím, že ti vůbec odpověděli, když jsi jim napsal toto. Měli tě spíš poslat do háje. Mám Suntour Axon E-LO a za ty 4k jsem docela spokojenej. Nevím, co bys po té tvojí vidlici chtěl, ale za ty peníze nic lepšího nekoupíš. Vždy? za tyhle je peníze je tak akorát RST Omega. Myslím, že jsi koupil špatně a teď se snažíš to na někoho hodit. Měl sis holt koupit vidlici za 10–20k a pak bys byl spokojenej… Přijde mi to, jako kdyby člověk šel reklamovat kolo za 3k do Carrefouru, že mu to po 100km nepřehazuje :-)

      0 0
      • lubos  

        Zakladni funkce vidlice je pruzit, tlumit a mit deklarovany rozsah zdvihu. To je jako kdybys koupil saltr s tim, ze na nejvetsi a nejmensi neprehodis, pri razeni dolu by se mu nechtelo a radit nahoru bys musel tak, ze zatahas za lanko. Jestli teda jsi spokojenej, pak tedy predpokladam, ze ti vidlice pruzi i tlumi a to v celem rozsahu zdvihu. Tedy, u vzduchovek to asi celej zdvih nebude.

        0 0
    • wertigo  

      No tedy ja nemuzu hodnoti fci suntour vidlic, ale ta odpoved se mi zda dost profesionalni a je z ni citit snaha pomoct. taky pisou „you choose our entry level of remote lock forks“ = zakladni model vidle, tomu asi bohuzel odpovida i fce.

      ja jsem psal 3× do Italie na Marzocchi a to by sis teprve „pocetl“, oni mi totiz vzdy odepsali jen: dekujeme za zajem, kontaktujte naseho lokalniho distributora fa Bartonicek.

      0 0
      • kovar  

        Bartonicka se radeji na nic neptat.

        takze to te vlastne taliani poslali do pr…

        0 0
        • wertigo  

          jo neuspel jsem, chtel jsem sehnat pruz.kit na EXR,ale ten v evrope nesezenu, vidle je made in taiwan. takze doslo na vyrobu vlstnich per, no a to uz je zas na jinou diskuzi…

          0 0
      • lubos  

        Jojo, to sedi. Taky mam tuhle zkusenost.

        0 0
        • jakub  

          no vidis konecne kritika na marzochi a vidis jakej peknej dopis poslali za suntouru ((((-:

          0 0
          • lubos  

            Proc jedina ? Kritiky na jejich adresu tady uz padlo docela dost. Treba mnozstvi oleje od vyroby, manualy, doporuceny tlak, nesmyslne diry na blatnik v korunce …

            0 0
        • RomanH  

          I ja. Mozna bychom se priste meli kazdy dokopat k dalsimu mailu, ve kterem bychom talianum rekli, jaky je pan Bartonicek jejich zastupitel.

          0 0
    • Viruss  

      Uprimne receno jejich reakce je mnohem slusnejsi nez by se dalo na takovej mail ocekavat. To, ze jejich vidlice nefungujou je jedna vec, ale slusnost bys mel zachovat vzdycky…jak tu jiz bylo receno, ten clovek ma evidentne snahu pomoct, takze pri trose slusnosti ze tvy strany by ti nejspis i poradil jak problem resit. Opravdu takovouhle snahu nechapu, prijde mi to skutecne trapne. (Jeste jednou opakuji, ze nekomentuji skutecny stav vidlic suntour, ale jenom tvuj pristup k veci).

      0 0
    • Volf  

      Teda řeknu ti, že Henry je asi po hodně dobrým výcviku, že takhle profesionálně reagoval. A co oceňuji jako druhou věc tak to, že takhle vůbec odpovědí. Možná je to mojí ne kdoví jakou angličtinou, ale dost často žádná odpověď ani nepřijde.

      0 0
    • martt  

      ved ti na Tvoj grobiansky list slusne odpovedal a ponukol pomoc. Takze pozri ci tam mas tu pruzinu a zavolaj mu. Evidentne Ti chce pomoct. Mne ked dojde taky mail na moje produkty, pokial to nie je nejaky vyznamny zakaznik, tak sa ani neunuvam odpovedat.

      0 0
    • ravo  

      Nikdo ti nepsal, že máš něco vyndat a vyhodit, ale změřit délku, zkontolovat jestli je to nějaká součásta s číslem 17 a hlavně ti nabídl, že ti zavolá, nejspíš proto, aby s tebou konzultoval co se s tím dá dělat. Pochybuji, že by se tě chtěl zeptat, do kterého kontejnéru jsi to vyhodil. A to tedy zas tak velká samozřejmost není, aby ti někdo ze zámoři nebo odkud volal. Pokud zvládneš živý rozhovor v angličtině, tak to využij, pokud né, sežeň si někoho, kdo ti bude dělat tlumočníka…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.