• Petr 1

    Při prudkém brždění se mi na předku ozývaly pazvuky,sváděl jsem to na dráty,ale pak jsem dal na ložiska trochu oleje a přestalo to.Je jisté,že jsou už načatá,snad sezonu nějak dojedu.Je to nába Ritchey Disc Pro najeto 21 tkm,ložiska jsou zakrytá,takže údržba není možná.Jak jste na tom vy,kolik vám vydržely/je jasné,že km nejsou asi vždy určující veličinou/?Dávají se všude zakrytá ložiska?

    0 0
    • MARIN  

      Udrzba zakrytych lozisek mozna je jen se musi opatrne nejlip jehlou nebo necim podobnym ty krytky odchlipnout, lozisko vycistit, naplnit vazelinou a krytku zase zaklapnout. Nejde to ale delat naveky

      0 0
      • mara53  

        jakožto prodejce ložisek si myslím, že e to pěkný nesmysl – málokdo má k dispozici tabulky s přesnými údaji, kolik maziva a jakého se má napnit do vnitřního prostoru ložiska – ono to totiž vůbec není o tom, vzít si stříkačku a něco tam šplýchnout a vůbec teď při cenách ložisek bych tuhle metodu NEDOPORUČOVAL – kde máš jistotu, že Ti vycvaknutá krytka půjde zpět a dosedne přesně na vnitřní kroužek tak, aby těsnila jako z výroby, většina výrobců totiž právě na vnitřním kroužku má sestavy drážek, do kterých břity těsnění přesně pasují … Tolik teorie …

        0 0
        • MARIN  

          S loziskama prichazim do styku denne takze teorii ovladam taky. Tady jde ale o praxi. A timhle zpusobem se smrt loziska oddalit da. Vyzkouseno to mam na loziscich z nab. stredu a kladek prehazovacky. Samozrejme to tou vazelinou nenarvu plne.

          0 0
        • Daf  

          Delal jsem to mockrat. Myslim ze u svych crossmaxu jsem mnohonasobne oddalil smrt lozisek. To jestli tam ta krytka zapadne proste poznas a prebytecna vazelina vytece ven. Navic kdyz uz se clovek chysta k takovemu reseni nema uz co ztratit :) A z vlastni zkusenosti muzu rict. ze se mi rozborkou podarilo zachranit i vyrezla loziska, ktera se nechtela otacet… Napr ve stredovem slozeni.

          0 0
          • mara53  

            já vím, chlapi – jen jsem tím chtěl říct, že výměna ložisek je dneska otázkou pár stokorun, pokud teda nekupujem předražený SKF,hahaha … a je na každým rozhodnutí, zda „repasovat“ nebo vylisovat a osadit nový ložisko a jezdit v klidu celou sezonu – teda přinejmenším jednu … Tak bajku zdarec

            0 0
        • v3d  

          Já tomu teda houby rozumim, ale rozebírali jsme s kolegou jak deore, tak LX náboje u předního i zadního kola, odloupli krytku, odšroubovali, vyndali kuličky, vyčistili, dali Lithiovou vazalínu a zase zavřeli. Všechno funguje líp. Myslíte, že se někde rozsekáme?:)

          0 0
          • navikin  

            Já tomu teda taky hoby rozumím, ale od které řady (Deore,LX,XT,..) dělá Shimano náboje s průmysly o kterých je tady od začátku řeč?

            0 0
            • raceman  

              shimano pokud vím nedělá náboje s průmyslovými ložisky

              0 0
              • v3d  

                Jo, tak to by to vysvětlovalo:) Asi nevim, co je to průmyslové ložisko.. Tak nic

                0 0
                • mara53  

                  ložiska, která používá Shimano jsou vlastně jen lisované klece s kuličkami – takové, co jsme dřív kupovali za pár korun v železářství a rvali z nich kulička ven a pak stříleli z praku, ale to nám bylo trochu míň a hlavně jsme ještě tady u nás vůbec neměli páru o tom, že se i tady za pár let budem potkávat na bike-foru a hlavně že budem moci ochutnat tu slastnou jízdu přírodou na bajcích .....

                  0 0
        • pepek  

          Protože z výroby tam toho tuku je málo a navíc se vyplavuje vodou, dá se tak podstatně prodloužit životnost ložisek zejména u zadní odpružené stavby. Vyzkoušeno ! Právě vzhledem k ceně ložisek: např: u mě : 2400 Kč za sadu.

          0 0
    • MARIN  

      Jakto, ze jsi nejel Litvinovsky maraton – na namesti jsem te rano videl – jestli se nepletu :)

      0 0
      • Petr 1  

        Jestli jsi to myslel na mě,tak mě to strašně šve,že tě neznám,rád bych hodil řeč.Až mě potkáš na kole tak na mě zařvi.No očumoval jsem tam,díval se na kola a pozoroval atmosféru.Příští rok mi bude 60 let tak to se závodama rozjedu.Nikdy není pozdě a každý správný závod má mít alespoň jednoho chcíplnýho ambiciozního dědka. Ložiska v nábách vřele doporučuju protože si myslím,že kotoučovky se s kounusama nemají moc rádi.Praxe.Na příští sezonu tam hodím nezakrytá ložiska,abych se o ně mohl starat.Krytky jsou určitě dostatečnou ochranou před vnějškem.

        0 0
    • peky  

      Průmysl v tomhle rozměru tě vyjde na pár kaček. Naděláš pár kámošů se stahovákem a lisem na ložiska..výměna max 500kč a to v tom počítám chlastačku pro 5 lidí co ti budou pomáhat.

      0 0
    • Dag  

      Musim koupit novy zadni naboj. Myslite ze jsou lepsi naby s prumyslama nebo konusove? Najedu asi 4tis. rocne

      0 0
      • mara53  

        asi bych v dnešní době určitě šel znova do průmyslů – osobně jezdím druhou sezonu Authory – kotoučový a stačí a hlavně drží. Servis ložisek si udělám sám, a jsou dokonale utěsněný, několikrát jsem je kontroloval a netřeba servis :))

        0 0
      • Charlie_R  

        Daval jsem ted Quando TX na prumyslovejch cca 1300,– a zatim drzi super. Deorkovej naboj jsem s kotoucema oddelal po 1800km

        0 0
      • Dag  

        Mate nekdo zkusenost z naby NOVATEC? Konkretne www.tandem-bike.cz/…robnosti.php?… .

        0 0
        • vlk  

          No mám velice dobré zkušenosti s těmi diskovými verzemi na průmyslech.Jsou prostě bez chyby.O těchto jsem tayk uvažoval, měli by mít podobnou konstrukci.ložiska tam prý jsou stejná.Jinak napiš Pekáčkovi.Říkal, že má pdf s rozkreslením všech novatec nábojů. Jinak detail toho zadního disc jsem dal tady: www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…

          0 0
        • wbiker  

          Než je z tama koupíš, napiš jim ještě mail. Na koloshopu mají taky Novatec náboje (www.koloshop.cz/index.php?…), skoro za poloviční cenu, než uvádí dema.sk (www.cyklodema.cz/frame.php?…) a když jsem jima psal mail, jestli se jedná o některý náboj z web nábídky demy, napsali, že nejedná. Takže ten obrázek nemusí být správný a může jít o nějaký nižší model, protože ani to sériové číslo nesedí na nic, co je na dema.sk..

          0 0
          • Dag  

            Tez mi to vrta hlavou. Jestli to nebudou nejake starsi modely? Napisu jim a uvidime.

            0 0
          • vlk  

            Tyhle mají v Olomouci v cyklo vego-o polovinu dráž,takže kdybys měl cestu do Olmika, tak je můžeš shlídnout „naživo“.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.