• yeuop

    Zdravim, byl jste nekdo na kole na Islandu?? Zajima mne uplne vse – jak jste se tam dostali (letadlem? byly problemy s kolem?), kde jste byli, co videli, ceny, pocasi, fotky, cestopisy, no fakt chci vedet naprosto vsechno ;)

    jo, a jak jste nabalili kolo na takovou cestu??

    dik moc

    0 0
    • RUMcajs  

      Sezen si jedno z letosnich cisel casopisu Outdoor. V ramci souteze Warmpeace Outdoor Adventure je tam clanek o Islandu. Sli to pesky, ale spojeni lodema, letadlama a podobne veci tam jsou.

      0 0
    • Bulda  

      to je jak cislo 5 (zije :)) …informace, informace, vic informaci :)))

      0 0
    • adco  

      Ak sa dobre pamatam, pred dvoma rokmi bol v Cykloturistike (cislo neviem) popis cesty okolo Islandu na bicykli. Trvalo to necely mesiac, je to narocne hlavne kvoli vetru, ale musela to byt parada.

      0 0
    • Hombre  

      Mne rikal nedavno kamarad, ktery tam byl (ale za jinym ucelem), ze pokud tam clovek jezdi na silnici, tak je to dost o hubu, zdejsi ridici kolisty moc neberou, jsou jim cizi, takze to vypada spis jako v PC hre Carmageddon:-), takze na tohle bacha. Vic nevim…

      0 0
    • filipes  

      s kolem jsem toho nalital docela dost, vzdy bez problemu. Myslim ze i nove se to jako sportovni pomucka nezapocitava do 20kg vahoveho limitu, takze odpada dalsi stres s balenim hodne na lehko… BTW, letosni sezonu uz jste skoro propasli… kvuli pocasi bych se osobne na to vykaslal uplne, ale napodzim nebo v zime urcite. Pojedte radsi v zime do Afriky, tam je levne a hezky.

      0 0
    • Glum  

      V roce 1995, na třináct dní na přelomu července a srpna. Sám. Letecky s Lufthansou (Frankfurt – Rejkjavik), byla to nějaká akce, zpáteční letenka na fixní datum stála něco přes 5 kKč. V pátek jsem se dozvěděl, v pondělí už letěl, takže přípravy veškeré žádné. S kolem v letadle problém nebyl (baleno ve vaku), celkem s kolem jsem měl asi 25 kg zavazedel, žádný příplatek nechtěli. Projel jsem trochu jižní část, více na západě, trochu i vnitrozemí. Najel asi 2000 km. Kolo: Diamond Back Topanga, ocelák, bez pružené vidle (píše se rok 1995). Část věcí jsem si nechal za Rejkjavíkem ve skalách. Ceny vysoké, lidi milí. Fotky jsou, ale papírové. Problémy: 1) brody (největší problém při singl jízdě off road), několikrát jsem ztratil několik hodin hledáním místa pro přebrodění řeky (stavy vody se mění), občas je brodění docela o držku. Nepochybně je lepší, když jede víc lidí (pak by se hodilo lehké lano). 2) počasí (občas šílený vítr, vodorovně prší, málokdy fouká do zad (když tak je to extáze, jeden den jsem najel asi 270 km s průměrem nad 30 km/hod, v protisměru byl přitom problém jet dvanáctkou), 3) orientace (to jen při cestách off road vnitrozemím), 4) písky (v kombinaci s větrem je to leckde na hranici jetí). Problémy 1, 3, 4 se týkají jen toho, kdo jede mimo silnice a větší cesty. Doporučuju: goretex oblečení, rychle schnoucí svršky, GPS, dobré vodotěsné brašny, dobrý pevný stan (mám někde foto toho, co zbylo ze stanu holandského páru po vichřici). Pokud chceš jet letos, je to už skoro pozdě, rychle tam přijde zima. A ještě nějaké odkazy: Klub islandských fanatiků a jejich rozcestník www.islandklub.com/…/novinky.htm , jímavý Island na MTB z roku 1997 ze zájezdu Adventury noel.feld.cvut­.cz/ , a stránky Islandského MTB Klubu: www.mmedia.is/.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.