Výměna Giant NRS4 za Canyon XC4 nebo XC5

12 nepřečtených
  • Petrs

    V současné době jezdím NRS4 s vidlí Duke SL 100mm a tlumičem NRS (zdvih 95mm) na véčkách. Uvažuji o výměně biku z důvodu přechodu na kotouče (do starého kola je to velká investice cca 8tis-brzdy, náboje, řazení). A dále mi vadí že Duke se hodně propadá při brždění a potom je málo aktivní. Mezi kandidáty na výměnu patří Canyon. Mám bratrance v Německu, takže s koupí není takový problém. Teď ale řeším dilema jestli XC4-je tam vidle Black 90–120 a tu nevím jak se chová při brždění a tlumič Swinger SPV 3 way. Nebo XC5 s Rebou Race 100 a tlumičem RS 3.3. Rozdíl v ceně není velký. Pro Black snad může mluvit 20mm zdvihu navíc. Pro Rebu vše ostatní. Za sezonu objedu na pohodu pár maratonů a jinak jezdím i lehké FR. Zajímalo by mě jestli je tato výměna dobrá i z hlediska konfortu. NRS je přece jenom hodně švihový full a jak se chová Black při brždění.

    0 0
    • cabbage  

      Fr na NRS?!

      0 0
    • vlk  

      Jestli ti na rebě vadí nízký zdvih, tak vem revelationa-pokud chceš nutně dual air.

      0 0
      • TheIF  

        = Canyon Nerve ES5 Special ten má RockShox Revelation 426 Air U-Turn

        0 0
    • Phoebe  

      Pokud váháš mezi XC4 a XC5, tak bych vzal spíše XC5. Já mám cca od května XC4, tedy měl jsem, než došlo k deformaci u horní rámové trubky a rám celkově strašně praskal. Teď je dle vyjádření Bikeexpertu rám na reklamaci v Německu. Navíc jsem údajně první s reklamací rámu, tak doufám, že proběhne vše v pořádku. XC5 je celkově lehčí, 12,6 oproti 13,5 u XC4, má Avid7, ale vidly bych dal jinou, viz. oblíbené na fóru „Reba/Pičo“. Reba bude spíš švihová, než na volné ježdění krajinou. Dal bych Recon, Revelvation, nebo z XC4 Blacka. Ve stoje se sice trochu houpe, ale jinak parádní vidle s maximální citlivostí, možná by se hodil Lockout. Tlumič Manitou Swinger u XC4 je parádní, dá se krásně vyladit jak na chrťárnu, tak na pohodové ježdění, jsem max. spokojen. Rock Shox u XC5 sice neznám, ale bude asi o chloupek lepší. Tož tak :o)

      0 0
      • PePu  

        OT: Nebyl jsi náhodou minulý čtvrtek na Hvozdu na zimáku? Jsme tě pak se známým (oba na Epicu) protáhli terénem na Krompach, nemýlím-li se.

        0 0
        • Phoebe  

          Trefa, to jsem byl já. Na zimáku si nějakou dobu ještě pobudu, než bude vyřízená reklamace.

          0 0
          • PePu  

            Přeju hodně úspěchů s reklamací. Hlavně se nenech vodit za nos. Jednou jsou zákonem dané podmínky, tak ať hoši kmitaj (a to i v Německu).

            0 0
            • BB  

              ono je to s tím zákonem zvláštní, on zavazuje toho, kdo ti to prodá a pak to končí, takže výrobce a dovozce jsou z obliga.

              0 0
              • Troll  

                Vsak to je taky v poradku. Koupil jsi u prodejce, pravni vztah mas s prodejce. Co se deje dal (dovozce, vyrobce, dalsi prekupnici, …) to je ti jedno.

                Reklamaci uplatnujes u prodejce a pokud on si to neni schopen vyresit s vyrobcem, neni to tvuj problem. Nemusi te zajimat, kde ram je a kdy se vrati, jestli nekdo neco stiha nebo ne a podobne vymluvy.

                0 0
    • Lister  

      XC5 – bez váhání, o XC4 bych neuvažoval

      0 0
    • MlokCZ  

      Z těch dvou jednoznačně XC5, ale jak už psal TheIF uvažoval bych taky o ES5.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.