• tm

    Nemate nekdo zkusenosti s fulem Giant NRS pri svihovejsim pouziti. Jak moc je aktivni zadni stavba pod slapanim, na rozbitych vyjezdech i ve sjezdu treba oproti Sugaru od GF, nebo Fuelu od Treku? Diky moc. T.

    0 0
    • brubaker  

      najdi si starší příspěvky, NRS se tu objevuje celkem často.

      0 0
    • Charles  

      viz brubaker ve strucnosti: pod slapanim – neaktivni rozbite vyjezdy – mene aktivni(pruzeni se zavira, ale pruzi) sjezdy – aktivni na svihy – moooc dobre

      Trek Fuel – o trochu aktivnejsi. taky dobra volba

      0 0
      • Jurij  

        Můžu jen potvrdit, úplná spokojenost. Opravdu jsem byl překvapen, že v nástupu ve stoje se nehne ani o milimetr.

        0 0
    • cabbage  

      muzu se podepsat pod ostatni prispevky. NRS ted testovali v poslednim cykloservisu a s tim taky souhlasim.

      0 0
    • KENVELO  

      Udělal jsem si radost a již 14 dnů jsem majitelem NRS 1. Zadní stavba se mi zdá velice dobrá a houpání jsem ani v drsnějším terénu nezaznamenal. S každou jízdou mám to kolo rád víc a víc i když při jeho placení jsem skoro brečel-))). Na kolik foukáte kdo zadní tlumič? Vážím 73 kg. Dík a budu rád když se také ozve nějaký majitel NRS1 a sdělí svoje poznatky.

      0 0
      • lubos  

        Houpani ani v drsnejsim terenu ? To jako ze to funguje jako pevnak ? :o)

        0 0
    • tutite  

      jezdil sem m.04 a dá se říci, že se jedná o jeden z nejlepších konceptů. Zadní stavba se při šlapání ze sedla tahem řetězu zamyká i při nízkých tlacích v tlumiči, jeho nastavení je pak individuální záležitostí. Nikdy jsem jej nefoukal tak, aby se ani nehnul, velkou variabilitu nastavení nabízel tlumič SID se 2 vzduch.prostory, což současné FOXy nenabízejí. Navíc je rám při své láci velice lehký, na weightwennies udávají kolem 2550–2600 g vč. tlumiče. Vřele doporučuji. Zdar.

      0 0
    • BB  

      tak to zamykani zadni stavby tahem retezu neni pravda. Zadni stavba je prepakovana tak, ze tah retezu natahuje tlumic. Pokud ho tedy nafoukas tak, ze mas ponor, tak se ti kolo bude od slapani pohupovat. Proto NRS je tzv. no sag system. Aby to tak bylo, musis to nabouchat tak, ze kdys si na to sednes, tak se zadni tlimic neponori a prakticky z toho mas HT. Jako koncept se mi to moc nelibi a taky o tom neco rika to, ze krome Giantu to nikdo jiny nedela. U vsech normalnich konceptu je ponor velmi dulezita vec a slouzi k tomu, aby kolo drzelo na terenu v pripade diry, aby slo za terenem. U NRS tohle podle meho neni. Takze NRS nafoukas na pohodli a pak je to normalni full, ktery se pohupuje, nebo ho nafoukas na no sag a mas zminene nevyhody.

      0 0
      • McBlacky  

        a jezdils na tom? já to na chvili zkusil a nemáš pravdu. Ikdyž je to nafoukáno na no sag, tak to slušně žehlí, problém je akorát když se flákáš se šlapáním, to se to pak pohupuje, ale u XC konceptu je to zanedbatelné, protože tam se nefláká nikdo :-)

        0 0
        • BB  

          jel jsem na tom dlouhy vyjezd a je to proste HT

          0 0
          • tutite  

            myslím si, že Tvé pseudoteorie založené na několikakilometrové jízdě jsou všem účastníkům diskuze naprosto k ničemu. Příště se, prosím Tě, nesnaž komentovat něco, co neznáš. Zdar.

            0 0
            • BB  

              dik za skoleni, pokud te nezajima jiny nazor, tak to necti, podle meho jsou negativni nazory cennejsi nez ty, ze je neco super a bomba. A to o NRS nejsou zkusenosti po jedne vyjizdce, ale loni jsem se o NRS zajimal, protoze to byl muj favorit, tak jsem si sehnal, kde co a na zaklade toho rozhodl, ze je to kolo, ktere neni pro me. Tim nechci rict, ze nekomu nemuze vyhovovat, pouze varuji ty, co chteji pohodlneho full, tak at si daji pozor, nic vic.

              0 0
              • KENVELO  

                Díky za všechny názory. Osobně jsem nehledal „pohodlného fulla“ a vlastnosti NRS1 mi plně vyhovují. Mám rád svižnou jízdu ve středně těžkém terénu. Tlumič mám nafouknutý tak, aby se při drobných nerovnostech choval jako HT a zadní stavba se tak opravdu chová. Větší nerovnosti spolehlivě vyrovnává bez velkého houpání a to je přesně to co jsem hledal. Myslím, že změnou tlaku by splnil i požadavky pohodlného fulla. Nemám zatím ještě koupenou pumpičku tlumičů a nechci stále otravovat kamarády /nějak na ní nezbylo-)))/, tak v testech budu pokračovat až za pár dnů. Zatím ale spokojenost.

                0 0
                • Palo TT  

                  Tak nakop predajcu do … !NRSka sa standardne dodavaju aj s pumpickou na tlmic. Detail, ale potesi.

                  Moje dobre skusenosti s NRS aj po 3000Km zostavaju nezmenene: http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

                  0 0
                • fagot  

                  Tak,tak,Palo má pravdu.Pumpa je k dostání s kolem.Já jsem to vyčetl ve VELU,ukázal to prodejci,prodejce urgoval ve velkoskladu a já jsem se dozvěděl,že „asi někde vypadla…“,par­chanti.Pumpu mám a kdybych nečetl VELO,tak bych byl bez.Jdi po tom a nenech se ojebat.Zdar.

                  0 0
                  • MartinX  

                    Tak, tak – pravdu máte – vrhni se na prodejce a když se bude cukat postraš ho dovozcem Progrescyklem. Tam se obra? v případě neúspěchu a pumpička bude tvá. Musím ale dodat, že za 4 měsíce mě neutekl vzduch z tlumiče NRS 3 ani o ppi, takže jsem pumpu ani jednou nepotřeboval, porád se kroužek ne a ne hnout :-)

                    0 0
                    • KENVELO  

                      Díky za radu, zítra telefonuji prodejci. Pumpičku mi ke kolu nabízel, ale za cca 800,–Kč. Nevíte někdo v jakém čísle VELA to bylo psáno?

                      0 0
                      • fagot  

                        Bylo to v katalogu VELA,tuším rok 2002.Ale je to prostě tak.Popřípadě zkus hodit mail do Progress cycle a budeš mít jasno.Minimálně máš jasno o svým prodejci.Držím palce.Zdar.

                        0 0
                        • KENVELO  

                          Jo dík za info. Právě jsem volal prodejci a ten mi řekl, že se pumpička dodávala pouze v některých dodávkách. /po dotazu u dovozce/. Volal jsem ještě do maloobchodní prodejny Progress Cycle kde mi prodavač řekl že neví jistě, ale že se pumpička k letošním modelů asi nedodávala -(((. Ještě to ale nevzdám a budu se ptát dále. Máte někdo letošní model a měli jste pumpičku v příslušenství?

                          0 0
                          • MartinX  

                            Kecy – prdy – akné = ke všem letošním modelům se standardně dodávala. Už si stěžuj u Progressů…ale ne na prodejně :-)

                            Mám model NRS3 a měl jsem pumpička na tlumič v příslušenství s odrazkama a návodem v čj.

                            0 0
                          • Palo TT  

                            RTFM ;) Giant NRS 2004 – Medzinarodny manual: odstavec 4–10 riadok 2: „A pump is supplied with each NRS bike/frame set“

                            0 0
                            • KENVELO  

                              Hurá -))), snad se podařilo. Ve čtvrtek se mám pro pumpičku zastavit u prodejce. Veškeré informace za které všem moc děkuji jsem mu řekl a nechal jsem to na vyřízení jemu. No, raději již nechci pátrat po tom, jak se ve skutečnosti věci měli, ale pumpička bude /snad/ a to je pro mne nejdůležitější. Díky, díky, díky -)))

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.