• Pavel_bike

    Zdravím Vás, rád bych si pořídil nový rám na bajk. Po několikatýdením hledání na netu jsem natrefil na nové rámy RM ivelo.cz/kata­log06/kola-a-ramove-sady/ramy-a-ramove-sady/rock-machine-catastrophe?sub­kateg=6 Máte s nimi někdo zkušenosti? Uvítám jakákoliv názory a rady týkající se těchto rámů, váha, zpracování atp. Přijímám také tipy na nový rám jiných značek..požadavky jsou nízká váha, kvalita zpracování rámu, funkčnost (pevnost,s-bend zadní stavby pro tlumení rázů)..rám je určen na maratony, několikrát týdně používán..váha jezdce cca 80kg..

    0 0
    • ice  

      precti si nazor co pisou v sexci „Zeptejte se“ Zdravím celou redakci. Potřeboval bych poradit s výběrem MTB rámu. Je mi 18 let, ročně najedu cca 3000 km a sem tam si zajedu nějaký maraton. Rozmýšlím se mezi Pells Razzer Race a Rock Machine Explosion. U modelu Rock Machine mě zaujala karbonová zadní stavba. Který z rámů by jste mi doporučili? Nebo by jste si vybrali nějaký úplně jiný v této cenové kategorii? Jiří Š.

      Odpovím za sebe (ale i za většinu redakčních testerů) – přínos karbonu lze vysledovat spíše u celokompozitových rámů, u pouze zadních staveb někdy ano, někdy ne. Rock Machine, když jsme jej měli naposledy v testu, fungoval velmi příjemně, byl poměrně pohodlný a rychlý. Přesto bych sáhl po hliníkovém rámu, protože podle mne tento přínos neodpovídá nárůstu ceny (pokud nejde například o planžetový systém Pell´su). Čistě za sebe bych tedy sáhl raději po celohliníkovém provedení, ať už Pell´s, nebo Rock Machine, případně po planžetě Pell´su, pokud chcete u pevného rámu najít hodně pohodlí, a doplnil jej karbonovou sedlovkou. Ta pracuje perfektně téměř vždy. Beztak ani karbonová zadní stavba nezlepší jízdní vlastnosti celku v pohledu adheze kol a jde tedy „jen“ o pohodlí.

      Rudolf Hronza

      0 0
      • Marcinka  

        Třeba u Pell'Su je karbonová zadní stavba fakt přínos (jak ostatně potvrdil i test bajku Pell', tzv. Medium Tail ve Velu).

        0 0
      • Marcinka  

        Jen tak mimochodem: Ice – Ty jsi myslím stejně starej jak já – taky máš 19, né? Maturoval jsi už? Jak sem byl posranej (asi jako většina), tak sem pak byl překvapený, že to FAKT NENÍ TAKOVÁ HRŮZA.

        0 0
        • ice  

          jo, je mi 21,maturoval jsem loni,dal bych si to jeste jednou, nikdy jsem si lip s ucitelama nepokecal. jinak mi icq je 343142479

          0 0
    • kesu  

      jezdim explosiona 2001 a je v pohode,jeste ho maji na bikestoru tusim za 3tis.Tohle mi prijde moc drahy za Ht.

      0 0
      • gobike  

        Drahy??????

        0 0
        • enjoy  

          asi ma na mysli,ze treba tolik stoji uz i full ramy.

          0 0
          • Pavel_bike  

            taky jsem se podivoval..rám za osmičku s karbonovou zadní stavbou nepovažuji za nic drahýho..pak už je jen otázka zda ten karbon citelně plní svoje poslání nebo ne…a jak je na tom tenhle rám váhově apod..geometrii zda mi rám bude vyhovovat už si vyhledám. Dalším adeptem je CUBE LTD TEAM, co vy na to?

            0 0
            • Marcinka  

              jj, ten RM s karbonovou zadní stavbou je za 8 táců suprový rámeček…jdi do něj. Když to tak vezmu..RB za 10 táců, Duratec, Mrázek (kdybych bral některé další české značky) Ti nenabízí tolik.

              0 0
              • enjoy  

                tolik ceho??vysvetli.

                0 0
              • Marcinka  

                TOLIK možností…TOLIK uhlíkových vláken…TOLIK profilací…

                0 0
                • cabbage  

                  myslim že na profilace by zvítězil duratec, a přínos uhlíku v zadní stavbě je čistě egoistický, dokonce to ani neni lehčí…

                  0 0
                  • Gorgov  

                    souhlas, většinou je to těžší. A hlavní ******* je, že, aspoň u toho mýho(letošní SUP 960 černej) strasne blbe vyndas tadni kolo. proste ten plast mezi rozevrenejma Vckama neprojde. A to mam 2 palcový karmy

                    0 0
                    • cabbage  

                      mě tedy jediný plášť co prošel Včkama byl 1,25"geax, jinak všechno se musí prorvat, zlatý kotoučovky:-)

                      0 0
          • kesu  

            spis sem chtel rict ze kdyz podobnej RM bez karbonu stoji trojku prijde mi hodne 5tis priplatit za karbonovou zadni stavbu…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.