• mm

    Ahoj, muj nazor je asi nevsedni, ale musim se zeptat. doma jsme se neshodli. „Minus strana je do teplot pod nulou a plus strana do vetsiho tepla“ toto citace vyrobce. ALE co znamena?-kdyz mam na sobe PLUS stranu, tak stitek + je na tele nebo naopak viditelny? opravdu si nevim rady :)

    0 0
    • mm  

      sakra to sem napsal jak neandrtalec, snad to pochopite

      0 0
    • rb  

      Šak si na to šahni,když je větši kosa,tak chlupatějši stranou na sebe :o)

      0 0
    • rock  

      Jenom úvaha: Jedna strana je hladká, jedna vroubkovaná. Když je na těle hladká, vroubky jsou od těla a díky svě větší ploše umožňují lepší odvod (odpařování) potu. Takže hladká na těle je do tepla. Když je na těle hrubá, vytvoří se díky vroubkům mezi tričkem a tělem vrstva vzduchu, která tělo tepelně izoluje – takže vroubkovaná strana na těle je do zimy. To tričko teď nemám po ruce, ale jestli se nepletu, tak „mínus“ je na hrubé straně a „plus“ na hladké.

      0 0
    • wbiker  

      Když už píšeš o tomhle triku, jaké je? Používáš ho na kole i v plusových teplotách? A nehřeje moc?

      0 0
      • mm  

        no ta hladsi strana neni moc prijemna. jestli jedu s plus nebo minus snad ani nepoznam. v plusovych jsem ho jeste nezkousel, mam ho od zacatku prosince. ale oproti sensoru thermo hreje min. jeste na okraj: tedka sem se vratil z projizdky v –11st. a stejne jsem spocenej jak p…e. tak nevim co delam spatne – double face + tenka microfleece mikina + softshell bunda

        0 0
        • wertigo  

          vim co delas spatne – jezdis moc rychle :-) ja se na bezkach potim i v –20st, holt kdyz se clovek hybe tak se poti v cemkoli.

          0 0
        • chupas  

          myslim ze vim, co delas spatne… moc slapes. zkus zpomalit. zastavit. :D

          0 0
        • kámen úrazu1  

          V tom bych se upekla i v – 20°C. Cirka do –4°C vozím triko s dlouhým rukávem z Lidlu :-) (tepelně jako Moira Mono, ale pocitově líp odvádí pot), Double face teplejší stranou na tělo a tenkou, nezateplenou neprofuk bundu. Při teplotách kolem –5°C měním DF za teplejší vrstvu, při teplotách pod –10°C vozím navíc znovu DF, ale teplejší stranou navrch. Pokud mívám období, kdy mně je ještě větší teplo, měním dlouhý rukáv z Liedlu za Mono krátký. Ale když vezmu v úvahu,že při teplotě +25°C už pomalu umírám na přehřátí, nevozíš možná až tak moc vrstev. :-) Zkusila bych pod DF oblíct triko líp odvádějící pot.

          0 0
          • wbiker  

            Hm, to je blbý. Chtěl jsem si ho koupit, ale jak se teploty dostanou pod +5°C, přestávám jezdit na kole. Takže by bylo asi zbytečně teplý.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Ale ne. Jak pro koho. Snesu DF i při teplotách nad nulou, rozdíl mezi rubovou a lícovou stranou je pro mě znatelný. A spousta cyklistů nosí DB či Duo i při teplotách nad deset stupňů. Plus další vrstvu k tomu.

              0 0
        • dodydody  

          Jezdim uplne stejne oblecen a take stejny vysledek,take mne prekvapilo ze jsem durch

          0 0
    • SELMIRA  

      nejhorší je, že na nové modely už ani nedávaj tu cedulku s +/- ale já to neřešim, páč mně je velká zima pořád, takže nosim chlupy pořád dovnitř btw. nechci dělat reklamu, ale je fakt super! byla jsem zrytá moiristka, ale myslim, že už budu kupovat jen sensor.

      0 0
      • wertigo  

        taky jsem si chtel na zimu poridit moira duo, ale jednak ho nikde nemeli a jednak cena +150kc proti senzoru double face, takze mam senzor a zatim vse o.k.

        0 0
        • SELMIRA  

          baže. Já mojru vozim co je mojra mojrou, ale letošní ceník už se mi fakt už nelíbil. Tak jsem prubla Senzora a spokojenost asi větší než s mojrou. I když nutno říct, že už si nepamatuju, jak funkční byla moje moira coby nová. Tak jsem teďky nadšená z toho novýho tríga, že funguje a za cenu přijatelnou. No. Abych ale nepěla jen chválu, už několik, docela dost dní mám z Ultrasportu objednanou mikču a ticho po pěšině. Potvrdili mi objednávku a jinač nic.

          0 0
    • RUMcajs  

      To mas stejny jako s navlekama na kolena. Aby to vic hralo, davaj se chlupem k telu.

      Taky jsem si nad tim lamal hlavu, a pak me napadlo to s tema navlekama.

      Jinak co se Sensoru tyce, presel jsem na nej z Moiry a jsem mnohem spokojenejsi.

      Nosim ho jak v civilu, tak na biku a je fakt dobrej.

      Na bika v –7mi C jsem vozil Coolmax dl. rukav a bundu High Point Vodoo. I tak mi byl hic (on se v tech zavejich clovek nadre).

      Pak jsem zkusil Active a ten hur odvadel vodu,takze mi byla trochu zima.

      Pak Coolmax+Active, zase mokrej a zima…

      Coolmax + Acive + Doubleface – upecenej cobydup, mokrej jak kapr.

      Asi nejlepsi je fakt dobra bunda s hodne vetracima kapsama a zipama a dlouhej Coolmax.

      Pak kdyz se zastavis nekde na kopci kde fouka, je dobry vytahnout z baglu Active, Doubleface flanelovou kosili, cokoliv.

      Jinak takovy postreh ohledne bundy HP Vodoo. Po 3,5h jezdeni v –5tiC jen s Coolmax sensorem jsem prijel domu, sotva plet nohama jsem ji svleknul a zmacknul toaletakem vnitrni stranu. Zustal UPLNE suchej s vyjimkou zapesti, tam trochu navlhnul.

      Coolmax na hrudniku suchej, podpazi a zada vlhky kvuli camelbacku.

      P.S. Moiru uz si nekoupim.

      0 0
    • Lachtis  

      Ahoj, využil bych existující vlákno a zeptám se. Chci si koupit pánské dlouhé triko Sensor Double Face ovšem nevím jakou velikost zvolit. Mám 187cm a o pas mi ani tak nejde spíš by mě zajímalo kolik cm má toto triko ve velikosti L (popř. XL) na délku (přední a zadní část)??? Podle tabulky velikosti bych měl mít díky délce XL, ale zase pas i hrudník by mi byl velký (tam bych byl ve velikosti L). Dnes jsem si zkoušel Moiru (typ nevím, ale obdobné) ve velikosti XL a bylo mi zbytečně dlouhé.

      Triko chci koupit přes net, proto jej nemohu vyzkoušet a v obchodech, které jsem prošel Sensor nemají.

      Prosím prosím majitele eLka popř. XLka napište délku přední + zadní části :-).

      Díky Tom

      0 0
      • antt  

        ahoj, XL má záda dlouhé rovných 77cm a rukáv od limce po spodní lem rovných 80cm.

        Za mě ale tento hadr nebrat, tváří se jako universál do všech možných teplot, ale fakt je ten, že je nepříjemé kdykoliv a tou hladkou stranou ho v podstatě na těle ani nesnesu, ale teplotní rozdíl mezi strana znát je. Přirovnal bych to k hladkému prostěradlu vs huňaté dece :)

        Na moiru nebo progress to nemá, ale vím o dvou lidech, co si to chválí, důvod bude spíš ten, že nic jiného pořádně nezkusili :)

        0 0
        • Lachtis  

          Díky moc za info. Co jsem přečetl na foru, tak více méně krom „žmolkování“ si jej všichni chválí. Já si dnes pouze zkoušel Moiru (nevím jaký typ) a nějak mě to nenadchlo, jak na dotek, tak na těle. Ovšem vyzkoušeno „naostro“ nemám… Ještě se teda podívám na více. Každopádně díky :-)

          0 0
          • jIrI___  

            Moira je pro mě na dotek podstatně horší než ten Double Face, ať už z „teplé“ nebo „studené“ strany. Na 188 cm ho mám v L, rozměry nezměřím, protože teď nejsem doma.

            0 0
            • jIrI___  

              Chyba! Nemám L, ale M, teď jsem si to uvědomil :D

              0 0
              • goofy  

                taky jsem mel kdysi M-ko, ale L-ko mi prijde ted lepsi… Asi to bude tim deckem, co mi pomalu roste v brichu :-D

                0 0
                • jIrI___  

                  Já právě L měl volné. Je pravda, že mám postavu jak siamský kulturista :D

                  0 0
        • goofy  

          Jj.. Je to des.. Proto mam uz druheho :o)

          0 0
        • James.Sniper  

          Ahoj, tak teď už znáš tři lidi, co si sensor double face chválí. ;-)

          Možná si nepochopil jednu věc: jako první vrstvu je třeba použít nějaký ultra light materiál (coolmax, craft superlight, moira ultralight) a pak na to ten sensor DF. Já osobně ho používám jako první vrstvu při 20–24°C a jako druhou a třetí vrstvu při –5°-20°C. Mám ho místo dresu. :)

          0 0
          • antt  

            já mám doma jak ten sensor DF, tak moiru ultralight, duo, progress micro light, pak něco jako duo od progressu a spoustu levnějších funkčních trik z „pracovních oděvů“ a bohužel jen pod tím sensorem DF jsem mokrý a studený. Ikdyž mám xl velikost, tak si pod něj základní vrstvu (micro/ultra) přesdtavit nedovedu, už tak jsem v něm jako jitrnice jo a chybí mi u toho materiálu pružnost a poddajnost. Prostě nepohodlný, ale zahřát dovede,to ano a stějně tak chladit. Horší je,když člověk na sebe dá špatnou stranu a pak v terénu mrzne nebo se paří…

            0 0
      • goofy  

        Mam 187cm a mam L-ko

        Rozmery muzu dopsat, az jak dopere pracka :o)

        0 0
    • Vtomas  

      nemáte někdo trenky Sensor Double Face? Jedná se mi o to utratit zaměstnanecké benefity a už koukám a našel sem triko Double Face. Zvolím L na postavu 188cm 83kg, ale nejsem si jistej s volbou velikosti trenek Double Face. Přikláním se k eLku, ale co koukám na tabulku velikostí tak bych měl mít M..jenže zas ty moje svalnatější kejty :-/

      0 0
      • Environmentalist  

        Nedávno jsem je kupoval. Ze zkušenosti, že jakýkoliv trenky velikosti M mi byly vždycky malé, jsem vzal rovnou L. Jsou mi trošku volnější, ale nic tragickýho. Postava 178/68.

        0 0
        • Vtomas  

          mohu poprosit o přeměření „L“ velikosti v pase a na nohavičce? Je ten materiál pružnej?

          ještě dnes bych to odkliknul

          milionkrát děkuji :-D

          0 0
          • Environmentalist  

            Bohužel přeměření nemůžu udělat dřív než koncem příštího týdne :(.

            Ale materiál je celkem pružný – není to bavlna, aby se aspoň trochu nenapnul. Teda až na gumu v pase, která je docela pevná. Právě z důvodu potenciálního škrcení jsem bral L.

            A pokud by to aspoň trochu pomohlo, tak obvod stehna mám cca 52 cm a trenky mám volné (přímo nepřiléhají, což by bylo pro první vrstvu asi lepší).

            EDIT: šířka trenek v pasu bude odhadem tak 32 cm, aspoň podle toho co si pamatuju v porovnání s trenkama co tu mám zrovna po ruce :).

            0 0
            • Vtomas  

              uffff tak to sem nečekal, že L v pase bude 32 (64cm) Nooo já zítra zkusím zavolat přímo na Sensor ať mi to přeměří.

              Ják říkám, děkuji za odpověď

              0 0
              • Environmentalist  

                Jo, asi bude nejlepší nechat si pas přeměřit. Jak jsem psal, nemám ty Sensor trenky po ruce, ale šířka fakt max. tak 35 cm. Obecně mám zkušenost, že trenky brát o jednu velikost větší než ostatní oblečení.

                No přeju šťastnou ruku při výběru velikosti :).

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.