• Deus

    Chtěl bych jezdit i přes zimu, ale nemám v čem. Mám akorát dres a větrovku, takže bych potřeboval nějakou první vrstvu a zimní cyklokalhoty s vložkou tak, aby mi to stačilo od 15 stupňů do nuly maximálně. A spíš něco levnějšího. Co jsem se koukal sám, tak mě nejvíce zaujal nátělník Sensor Double Face. Je až ke krku, cena dobrá a jsou na něj pozitivní ohlasy. Od Sensoru jsou i cyklokalhoty Race Winter, ale stojí dost. Dalo by se vymyslet něco jiného a bude to vůbec do zimy stačit?

    0 0
    • MlokCZ  

      Nebyl tak optimistický při výběru s rozsahem teplot. Od určité teploty se hodí i na nohy membrána (zepředu všude nebo jen na kolena). Každý bude mít limit teplotý jiný, já beru membránovky na nohy pod 5st.

      A i když budou bez membrány, tak zase v 15ti stupníš se v tom uvaříš (a s membránou ještě dříve). Já snesu dlouhé tak do 12st. (už v těch 12st. je mi ale někdy v dlouhých teplých bez membrány horko).

      Nad 10st. se mi skvěle osvědčily teplé 3/4 + vozit sebou teplé podkolenky (takže je rezerva i když se ochladí a dá se i kus pod 10st.).

      Pokud chceš jezdit jen do nuly maximálně, takže vlastně v zimě moc jezdit nebudeš a je to spíše na konec podzimu a počátek jara. Tak potom bych začal s teplými dlouhými bez membrány, ty využiješ více.

      A jestli bude stačit první funční vrstva + dres + větrovka si musíš sám vyzkoušet. Já bych v tom v nule zmrznul. Někomu jinému to ale zase může bohatě stačit.

      První funční vrstvu potřebuješ každopádně (tím myslím něco typu moira ultralight rolák nebo dlouhé triko apod. – samozřejmě to vůbec nemusí být moira), takže tu si kup a uvidíš. Když to stačit nebude, tak můžeš přikoupit druhou funční vrstvu (tím myslím typu moira trio – zase to vůbec nemusí být moira, to jen pro příklad).

      0 0
    • funkatron  

      kazdemu odporucam precitat toto

      konkretne kusy oblecenia resp znacky si uz treba len otestovat

      aj tu na fore je toho kopec ku vsetkemu

      0 0
      • Deus  

        Tak to je dobrý čtení. S tou nulou jsem se unáhlil.

        0 0
        • kyl  

          Já nosím Tyto

          ale jen když je pod nulou,jinak bych v nich chcípl teplem.

          0 0
          • HROOLI  

            Také je mám, při běhu v –10C mi v nich bylo zima, na kolo v nich jezdím i se spodkama.Říkáš, je v nich teplo i tak ? Raději se ptám, at pak nezmrznu .

            0 0
            • funkatron  

              pri –10 treba spodky pod vsetko :)

              0 0
              • pepek  

                Taky je třeba říct, že –10 není vždycky stejný: –10 za slunečnýho počasí je možná lepší, jak 0 v noci a mrznoucí mlze, nebo proti větru.

                0 0
          • MlokCZ  

            Já mám ten novější model od Kalase

            http://eshop.kalas.cz/default.asp…

            Vozím je už kolem 5st. A do takových 7–8st. v nich v pohodě vydržím. Nehřeju se v nich ve vyšších teplotách o moc více než v druhých bez membrány.

            Jak sem tu ale psal, tak se extra potím na těle a končetiny o to méně, takže na nohou snesu teplejší vrstvu i v mírně vyšších teplotách.

            0 0
      • Rychlej turista  

        Hezky je tam vysvětleno, proč je na jaře třeba se oblékat více, než na podzim při stejné teplotě. Já to onuci vysvětloval tím, že na podzim je člověk otužilý díky tomu, že jezdil celé léto v krátkých, ale jak vidět, může to být i z jiného důvodu. Rozhopádně jsou ale mé praktické poznatky totožné se závěry tohoto odborného článku :-)

        0 0
        • raceman  

          jj, taky uz sem to tu nekolikrat psal, ze 20°C na jare neni stejne jak 20° na podzim…

          0 0
          • Deus  

            Pro mě je spíš zajímavější ten vliv vlhkosti.

            0 0
            • raceman  

              v profilu nemáš město, jinak bych ti řekl, že to mi už vůbec zajimavé nepřijde, když bydlím v ostravě… ;-)

              0 0
      • jIrI___  

        „Teplota 15 – 20 stupňů – dlouhé tenké návleky na ruce i nohy…“

        Teplota 5 – 10 stupňů – Membránový dres…"

        bych zdechnul. Zdá se mi, že dává trošku víc oblečení, než na co je normální člověk stavěný.

        0 0
        • raceman  

          kdybys jezdil na silnici, tak ti to divne neprijde… v 5° vozim taky zimni bundu, tech 10° podle situace, zda-li fouka, jaro ci podzim, ale minimalne zimni vestu uz mam…

          0 0
          • zdenek  

            Ono záleží i na tempu a profilu. Když jedu vytrvalost, raději se obléknu tepleji. Naopak při vyšším tempu dám tenší vrstvu, protože nejhorší je zpotit se.

            0 0
        • Volf  

          Nech na hlavě. Oni ti jednou kolena a další klouby řeknou , že jsi neměl tak úplně pravdu, ale to jsem starejm kozákům kdysi taky nevěřil :-)

          0 0
    • HROOLI  

      Taky teď hledám nějakou 3 vrstvu na zimu.. Viz. minulé vlákno, kde mi Mlok radil. Výběr je velký, ale nevím, co bude opravdu fungovat..

      0 0
      • HROOLI  

        Předevčírem jsem odjel v –4C dvě hodiny , měl na sobě krátké termo triko,dlouhé a rolák od větnamců + bunda ( tak ,jak mi Mlok poradil, až na ten rolák z Číny…) a bylo to mnohem lepší, než kdysi , ale ten rolák tam moc dobrotu nedělá.

        0 0
    • Honzyn  

      Nebral bych hlavne funkcni spodni pradlo s neprofukem,to ma plnit az horni vrstva.Mne se v zime osvedcilo dlouhe Progress Dry fast,na to letni dres a Craft Windstoper,kalhoty Biemme,do mrazu kukla,pri +C jen celenka nebo tenka cepice.Vrele doporucuji rukavice Specialized Radiant-prvni,ve kterych nemrznu,nesrov­natelne treba s Axony.Navleky na tretry Endura MT500-jsou odolne,skvele se nasazuji.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Dneska jsem vyrazil na bika taky. Po 14 denním lenošení to muselo přijít:)

      Vynechal jsem svetr a místo vzal:

      dlouhý rukáv – termo tričko,

      letní dres s krátkým,

      lehoučkou větrovku,

      na to lehkou šusťákovinu.

      musím říct, že ideální oblečení kolem jednoho srupně, ale nedokážui si představit delší projížďku a už vůbec ne v tom vyrazit do mínusových teplot.

      hlavně jsem zjistil, že jakmile si člověk nevezme na sebe svetry a pdoobný věci z totální bavlny, tak je mu zhned líp :D

      0 0
    • Bat1  

      Zdravím,

      lidi zjistil jsem že nemám v čem jezdit na zimu. Nechci nic kupovat,takže se ptám. Je blbost jezdit v hutných zimních kalhotách, maskačovou zímní bundou,integrálou? Vím že se budu asi potit jako bejk ale už nemám peníze:D Nakoupil jsem dárky, což byla priorita a já nevím, 4–5000 do toho dávat nechci.

      0 0
      • Toutou  

        Proč by to byla blbost? Když je výběr jezdit jako šašek nebo nejezdit, volím to první :)

        Pozor dávej jedině na nohavice + převodníky – mají se rádi :D

        0 0
        • Bat1  

          No právě,šašek:) S těma nohavicema máš pravdu. Ale jak říkáš,asi lepší vypadat divně,než nejezdit. Jenom škoda že z asi 14tis. města budu jezdit jedinej..:/

          0 0
    • krolebole  

      Chtě, nechtě, musím udělat reklamu všem Brňákům:D Před dvěma týdny jsem si koupil tady http://www.peloton.cz/…-tomas-kocar zimní komplet neprofuk kalhoty a bundu Pupi za 1290 Kč. Za ty peníze jsem hodně spokojený. Kalhoty jsou v pohodě do mínusu, bunda je trochu míň teplá, ale když je venku mínus, tak na ni ještě hodím větrovku http://www.cykloworld.eu/…-panska-2010 a zatím mi zima nebyla.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.