Test pláš?ů - co si udělat na BF vlastní?

18 nepřečtených
  • RUMcajs

    Napadlo mě, že když si tu tak píšeme ty svoje názory, recenze a dotazy na jednotlivé komponenty, že by nebylo špatný dát tomu nějakou formu a udělat „větší“ srovnání.

    Buď a? se chopí admin sekce s testy a vytvroří nějaký formulář, ve kterém se vyplní předem dané kategorie a bodové hodnocení, nebo si podobu testu můžeme určti sami a dát ho jako nový příspěvek.

    např. pláště:

    použití, váha, značka, cena, chování v terénu (např. asfalt, pevná lesní cesta bez kamenů, lesní cesta s čedičem, vlhké listí, bahno), záběrové a brzdné vlastnosti v různém terénu, odolnost na defekty, link na fotku vzorku atd.

    Taky by neby od věci při větách „větší valivý odpor“, nebo „slabší záběr“ uvádět s čím pláš? srovnáváme.

    Nakonec by z toho mohl být docela rozsáhlý test, když vemu v potaz 1000 reg. uživatelů.

    navrhuji v tomhle příspěvku vymyslet metodiku testování a srovnávání a po výkendu začít „naostro“ s novým příspěvkem.

    Inu, kdo chce, a? se činí.

    0 0
    • Meesha  

      Takovy maly cesky MTBR… :-) Ja myslim, ze by stacilo treba pod jednotlivy tipy takovy hodnoceni, ze by u kazdy vlastnosti plaste popr. jinyho komponentu byly hvezdicky a kazdej by rozdava podle sveho nazoru a zkusenosti. Neco jako: odvalovani: *** za sucha: * cena: *****

      chudak Admin… :-)

      0 0
      • Pavlos  

        Ten az zjisti co tady vsecko vymyslime …

        0 0
      • RUMcajs  

        Mno, nějak takhle by to chtělo udělat. Ale trošku to rozvést, např. tam dát takový věci jako je držení v náklonu na suchu a na vlhku, jestli klouže po vlhké trávě, nebo jesli ji trhá atd.

        Asi tak nějak jako je to na MTBR. Dohodnout se společně ne nějakých pevných bodech a pořadí, a? je to přehledné a pak pod to napsat odstavec nebo dva o tom jak se pláš? chová.

        0 0
        • K2  

          A co tak kdyby to každý svými slovy popsal do recenzí a dal tomu příslušný počet hvězdiček. Lidí většinou všechno mastí do fora a v recenzích nic není.

          0 0
          • RUMcajs  

            Protože je to většinou tak, že někdo chce něco koupit, nemůže čekat „až to bude v recenzích“ a tak se zeptá příspěvkem.

            A recenze ti neodpoví na otázku co je pro tyhle podmínky lepší x nebo y? Jak jednou napíšeš recenzi a pak získáš nové poznatky, tak už ta recenze není aktuální, zatímco forum je, protože je živější a dočkáš se tam i odpovědi na konkrétní otázku.

            0 0
      • J.A.V.  

        No já mám pocit, že s myšlenou českého MTBR se zakládalo původní BF a až časem se z prostoru pro technické dotazy udělal bikerský potlach o všem (nic proti :) ).

        Napadla mě ještě jedna spíše asi utopie – ale třeba se toho někdo chytne – kdyby se někde sešla skupinka řekněmě 10–15 místních diskutérů mohl by se udělat srovnávací test ve stylu národ sobě. Prostě ne každý tady má možnost srovávat svoje aktuální pláště s jinými – protože třeba celou dobu co jezdí vozí stejný typ, nebo třeba teprve druhý. No a kdyby se třeba v neděli někde sešlo 10 bláznů a vzájeměn si prohazovalo pláště a jezdilo nějaký vybraný okruh bylo by výstup možná zajímavý nejen pro ně.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To zni jako zajimava myslenka. Nekdo by to udelat mohl. Takhle nejak by taky melo testovani plastu vypadat v casopisech, ale tohle amaterske provedeni by mohlo byt objektivnejsi.

          0 0
        • Máca  

          Nápad dobrý, ale prakticky, jak sám píšeš, dost těžko v tom počtu proveditelný. Tak dva max. tři vzorky a to během vyjížďky jen jako doplněk. Pochybuju, že by měl někdo na něco rozsáhlejšího – tudíž hůře domluvitelného čas. Otestovat 10 pláš?ů – to je tak na celej den a bude to pak už spíš otrava, než zábava. A to hodnocení nebude moc přesné – né každý udrží tolik informací zarás a bude je pak schopen využít při hodnocení.

          0 0
        • fousac  

          10 blaznu ne, ale aspon dva… vcera jsme byli s enjoyem na brdech testnout plaste, ale nejak sme se spatne dohodli a oba meli velicraptory… i tak jsme zjistili, ze smer (direction) zadniho plaste nema vubec zadny vliv… :))) (a taky jsme zjistli, ze riti-li se clovek temer nekontrolovatelne dolu strani pres kameny a koreni, je jedno co ma za vidli a podtatnej je zdvih… :) ale to patri jinam… )

          0 0
    • ravo  

      Nápad je to hezký, ale když si vezmš, kolikrát se tady řeší pláště a v recenzi je jich celých 7, tak nevím, jestli tohle něco změní… Ale líbí se mi to:-)

      0 0
    • BB  

      vidim problem v jedne veci, hodne lidi se snazi vychvalit to co si koupili. Vsechno je super a bomba. Recenze by byly dobre, ale obavam se, ze jejich objektivita bude nizka. Nejcenejsi zkusenosti jsou totiz negativni zkusenosti, ale malo kdo to tak bere.

      0 0
    • blue  

      souhlas s bb, a navic, aby bylo testovani aspon trochu objektivni, bylo by nutny zajistit stejny testovaci podminky vsem plastum, takze totoznej teren, pocasi atd…

      0 0
      • MartinXC  

        Myslím, že obecné nářadí na tomto B-F už máme – Recenze. A je vidět, že ani v obecném režimu s nimi moc nepracujeme, všechno cpeme do dikusí. Nedělám si iluze o využití něčeho víc sofistikovaného, co bude chtít i disciplínu… Objektivní přístup je velice složité zajistit – i na MTBR jsou hodnocení pomíchané z různých zdrojů – Freeridista vychvaluje jedny gumy jak drží, XCčkář nad nimi kvílí, jak jsou těžké a blbě se valí, atp.i vidlice. Zřejmě z podobného důvodu nerozvíjejí svou myšlenku i na TheMudZone.

        0 0
    • Máca  

      No vzhledem k tomu, že to tady pláště řešíme vlastně skoro furt a do budoucna řešit budem – budou nový modely, každej nějakej další vyzkouší, tak to určitě má smysl. Potíž bude ale to hodnocení. Asi bych byl pro pokus o objektivitu v podobě nějakých kategorii a případných hvězdiček nebo podobných blbinek, ale do toho se nedá zahrnout vlastní zkušenost, protože tolik kategorii (políček)pro objektivní hodnocení není reálný udělat. Takže subjektivní komentář by tam měl taky být. Možná by nebylo od věci nepovolit odeslání formuláře, pokud člověk nevyplní i zápory(alespoň něco ve smyslu – zatím jsem nenalezl – ale i to je kravina všechno má nějaký zápory, jen je člověk línej to tam napsat nebo o tom přemýšlet)! Lituju Admina, pokud se rozhodne něco takového vytvářet, bude s tím hokna jako prase a vždycky se najdou nespokojenci!

      0 0
    • admin  

      tak jak to tak ctu napad to neni spatnej. Ovsem nejsou prave k tomuto urceny recenze?

      spis se me libi napad J.A.V.a kdyby parta lidi delal testy na urcity komponenty nejak by to sepsali (mozna plus foto) a ja bych to na B-F vyvesil. :)

      0 0
    • McBlacky  

      A co takhle po nějakým závodu XC nebo maratony, ti co jeli by srovnali, jak jim který useky šli? Taky to není objektivní, nevíme jakou má kdo techniku a nervy, ale základní přehled by to dalo. Samo za předpokladu, že 50% pojede pythony, 40% S-lighty a zbytek fast fredy je to o ničem :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.