• Pospa

    Přestalo mi fungovat bezdrátové čidlo na polaru, nevím jak může dlouho vydržet baterka, doufám že to je tou baterkaou a chci se zeptat jesti ta baterka jde vyměnit? Dík za radu

    0 0
    • civetta  

      Cidlo rychlosti??? Mam S720i a shodou okolnosti jsem dneska dal do servisu dva speed sensory. Baterka prej vydrzi 2500 hodin (tvrdi jejich helpdesk po mym vzteklym emailu z minulyho tydne), tim to tedy asi nebude. Mne u jednoho odhalili „utopeni“, tedy netesnost (nechapu kde by k tomu doslo, resp. na MTB se clovek holt obcas vyskytne na desti…), u druheho zatim sami nevedi. Podotykam ze mam tri kola a to treti cidlo uz bylo taky „utopeny“ a v servisu. Kazdopadne vymenit to jde, ale pokud je to v zaruce, tato se tim ztraci. Mam bohuzel pocit, ze tyhle cidla jsou vhodny hlavne na kolovou, na krasojizdu, na drahu nebo na …

      0 0
    • civetta  

      Prave se vracim z Hradu/ze servisu: to jedno cidlo v zaruce bylo „nejak divne kously, jeste jsem to nevidel“, to druhy „utopeny“ melo mikroprasklinku vedle jednoho z tech sroubku, kudy se tam dostala voda. Upozornuju, ze jsem na tom kole nespadnul, pouze jsem ho prevazel na strese auta z Chorvatska domu – asi se to poskodilo tou dabelskou rychlosti na D1. Takze resume: behem trech mesicu tri (viz prispevek nahore) cidla v servisu. Prijde mi, ze vyrobky primarne urcene k pouziti VENKU by mely vydrzet vic (notabene za takovouto cenu), na vine je podle mne predevsim krajne neduveryhodny zpusob uchyceni, ale je to vsechno na vasem ctenem zvazeni + vasi penezence. Ja to kazdopadne prodam – mam jenom jedny nervy. Nic prijemnyho, zjistit behem dlouhyho Krale Sumavy, ze vubec nevim kolik jsem ujel… Jina vec je, ze neni moc variant na vyber 8-((( nemate nekdo tip?

      0 0
      • Pospa  

        Baterii jsem koupil, vložil a nic, *****, sory. A teď mi ještě řekni jak dlouho trvala ta reklamace? Mám ho teprve rok a půl, tak doufám, že nebude problém.

        0 0
        • civetta  

          Ja to tusil.. Jinak ale mam clovece obavu ze se zaruka na mechanicky poskozeni nevztahuje, ale nechci strasit – musel bych se mrknout, ale ted v praci nestiham. Jinak delaj to do druhyho dne, kdyz to tam odneses (nevsim jsem si jestli jses z Prahy) a pokud s tim neni neco podstatnejsiho… Musim rict ze se snazej, to zase jo.

          0 0
      • Rychlej turista  

        Já mám 710i teprve čtvrtý rok a měním si (sám) akorát baterku v měřáku, zhruba 1 x za 1,5 roku. Zatím má bez problémů odpracováno 2 357:09 hodin, ale možná to bude tím, že ho používám jen na kole, protože autem nejezdím :-D

        0 0
        • Mikikuba  

          já 725× rychlostní čidlo 5 let čili přes 2500 h a bez problemu v dešti klidně.pak jsem měnila baterku preventivně kvuli RAA

          v hodinkách výměna každy rok ale nahrávám téměř denně do PC

          0 0
    • mike01  

      pridam malou skusenost ,kterou jsen zde jiz jednou presentoval

      V servisu se chovaji uplne stejne ,jak u mobilu. Vlhkost v cidle a konec .

      Pro doplnění rok stare čidlo zacalo blbnout (vynechavat). Po tel. konzultaci se servisem (byl jsem na dovolene) a precteni jak vymenit baterii jsem ji vymenil.Bohuzel jiz pri otevreni jsem zjistil ze je v nem 1 kapka vody a na chipu zeleny nadech signalizujici jeji nekale rejdy. I pres pokus vycistit kartackem a lihem se funkce nijak zasadne nezlepsila. Uz pri rozebirani jsem si vsiml ,ze plasty nesou stopy rucni upravy zabrouseni ( nejspise ve vyrobe pokus o srovnaní dosedacich ploch,stejne stopy nese i cervene tlacitko na hodinkach ). Neda se rici , ze by se moc snazili.

      Takze se nadalo nic delat a po navratu jsem zamiril do servisu. Uz pred tim jsem v celku tusil jak to dopadne (trochu delam v oboru a reklamace mobilu s vniknutim vlhkosti jsou obecne zname). Reklamace probihala presne podle predpokladu. Pokud by chtel nekdo namitnout ,ze v CESKEM NAVODU se pise o ztrate zaruky pri otevreni cidla,tak se da namitnout pouze to , ze v dane chvily jsem na dovolene nemel navod po ruce.Servisak po telefonu me o teto skutecnosti tez neinformoval a na netu v anglickem navode v casti o vymene baterie v cidle se o zaruce nic take nepise. V druhe casti licitovani o zaruku (to se priznam jsem uz pomalu vnitrne penil,neb bylo jasne kam to smeruje) po vymene argumentu doslo ke zmene taktiky , ze vlastne cidlo nese stopy narazu (na spicce cidla sotva znatelne ryhy od magnetu). Vezmu-li v potaz cenu noveho cidla a cenu opravy vysel nejlepe nakup noveho cidla ,ovsem jinde (o 250kc levneji). Vzhledem k cene polaru bych cekal trochu odolnejsi konstrukci a lepsi zaruky. Cidlo 100% nebylo pod vodou,muselo se jednat bud o kondenzat ci vodu od deste,myti.

      CO Z TOHO PLYNE NEMENIT SI BATERIE!!! SAM SYSTEM TO NEPREZIE

      0 0
    • Coudy  

      Ja som mal problem s rychlostnym cidlom, vypadavala mi miestami rychlost. Rozobral som to, problem bol v nedostatocnom priliehani baterie, natlacil som tam trochu papiera, aby sa bateria nehybala a odvtedy NO PROBLEM.

      0 0
    • davevi  

      Je to trochu mimo co se tady reší s baterkou, ale taky to s tím souvisí. Přestalo mi taky fungovat čidlo rychlosti (k 720i) a tak že vyměním baterku. Jenže ta byla v pořádku a zjistil jsem že odešlo jazýčkové relé – magnet – nereagovalo na magnet. Ta skleněná trubička na konci tišťáku. Stačilo ho odpájet a napájet nové a se stávající baterkou to zase v pohodě chodilo. Někdy může být závada i trošku někde jinde.

      0 0
    • brozelin  

      Mám polar 200. Začal mi blbnout ukazatel rychlosti (ukazatel tepu funguje normálně), vím že už se to tady řešilo a mám to načtený, ale jde mi o záruku. Moc nechápu servis Polar.

      Sport tester jede někdy od dubna. Teď mi začal ukazovat nesmyslný rychlosti, někdy taky neukazuje nic, někdy ukazuje dobře. Zřejmě tedy chyba v snímači rychlosti, možná baterka.

      Na dotaz v servisu mi řekli, že baterka se v tomhle nevyměňuje, že musím koupit nový snímač (860 Kč). Ale zároveň, že baterka vydrží 2500 – 4000 hodin. Od dubna je v provozu tak max. 300 hod. A teď dotazy.

      Vztahuje se na uvedený případ záruka? Prostě to nejde, podle výrobce vydrží baterka 2500 – 4000 hod a ono to nejde po 300 hod.

      Někde jsem se dočetl, že to hrajou na vhkost ve snímači, že to bylo utopený. To ani náhodou, max. 1× jsem zmoknul, to je vše a o tlakovém mytí nemůže být řeč vůbec. A vůbec, jak přijdou nato, že je tam vlhkost, když je baterka nevyměnitelná, tedy se to nedá rozebrat? Jak mi dokážou, že jsem to údajně vykoupal, když ta eventualní vlhkost se tam mohla dostat mnoha jinými způsoby?

      Mě se to zdá jednoduchý. Stroj je v záruce a nefunguje. Baterka má vydržet mnohokrát déle než tam je a navíc nejde vyměnit, takže to snad musí být uznaná reklamace, ne? Kde mám jistotu, že nebudu kupovat během roku 3 čidla po 860 Kč. Co vy nato? Jak postupovat? Máte nějaký nový zkušenosti s Polarem a záručním servisem? Díky.

      0 0
      • vinnca  

        cim vic elektroniky, cim vic hnupovin vymysli, tim to stoji za prd, vzdyt nejvice se kazi jak na tachometrech, tak na autech snimace, snimace snimace snimace, ktere neco hodnoti ci vyhodnoti a pokud se pokurvi, tak ten pristroj, stroj, pocitac atd. nefunguje. Zlaty klasicky tachometr s dratem, ve spicach byl magnet a mohlo prset, snezit, kaluz, louze voda nevoda a porad to ukazovalo, pokud se magnet ztratil, koupil se za par kacek novy a jelo se dal…no neni to tak?

        0 0
        • brozelin  

          Jo, s tím se nedá než souhlasit, ale reálná situace je taková jaká je a musíme se nějak s tím naučit žít. Jak říkám, souhlas, ale můj (a věřím že ne jen můj) problém to neřeší :-)

          0 0
    • JudyN15  

      Oživuji mrtvé téma – ale nevíte někdo, jaká je knoflíková baterie ve snímači rychlosti u typu Polaru S710,… ?

      Bude to něco jako CR2016 / CR2032 / CR1620/ CR2025,…

      Děkuji.

      0 0
    • JudyN15  

      Už jsem to dohledal CR2032 :)

      0 0
      • Vrci  

        Pokud budeš mít problém s koupí zajdi do servisu Škoda nebo VW. Dává se do dálkového ovladače v klíčích.

        0 0
        • kyl  

          To sežene od vietnamské tržnice až po kdejaké elektro,mají je všude

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.