• Jenca

    mam nove vypletene kolo naby lx draty dt swiss revolution rafky x717 (výplet by trinnity.cz)

    je to již několikátou vyjíždku co pozoruju že při jízde jako by ten výplet křupal nebo vrzal takove zvuky jako když se dřou draty o sebe. při jizde se zedla je to mnohokrat silněji a časteji slyšet.

    nevim co s tim zda nechat dotahnout vyplet nebo přeplest ?

    dik za pomoc

    0 0
    • biker007  

      kdyz sem mel novej vyplet 517+DT 1.8–1.5–1.8+AL niple tam to praskalo tak prvnich 10km. vzal sem to do lesa (este v zime s pevnou vidlou), dal par korenitych a kamenitych useku a od ty doby klid. jen kdyz sem ted centroval ( jen par dratu) tak se ozvalo pri jizde par krupnuti, ale po 100 m si to sedlo a je zas klid.

      0 0
    • Žanek  

      Tohle dělá nový výplet prvních pár metrů – sedá si to. Ale několikátou vyjížďku?? Pokud není výplet povolený a kolo se nerozcentrovává tak bych s tím nic nedělal. Možná se odírá nějaká povrchová úprava z kalíšků v ráfku…Jo a seš si jistej, že ty zvuky nepocházejí z nábojů??

      0 0
      • marhi  

        Minulý týden jsem přepletl. Teď pokaždé když vyjedu tak to zalupe. Jelikož to dělá jen jednou tak mě to nevzrušuje. Kolo je vycentrované, krásně tuhé, a frčí. Pokud se to nehejbe tak bych to neřešil. A s těmi náboji je to pravda. Spousta zvůků ne vždy pochází od drátů.

        0 0
        • Jenca  

          no ja na to koukal a draty jsou v miste křizeni celkem vošoupany a jsou nejaky proste zaji by zašpineny jak se odiraj (se mi zda) jinak draty kdyz s nima zahejbu tak par milimetru se hnou toto kolo ma najeto nejakych cca 400 km a tak je mi to divny že to pořad dela

          0 0
          • enjoy  

            neni vyplet moc mekkej?

            0 0
            • marhi  

              Vem šroubovák a násadou to strkej do míst kde se kříží dráty. Napružit a zpátky. Že se to hejbe, to bys měl vidět jak to vypadá když zapleteš kolo. To se hejbe jak štafle. Trochu pružit to musí. Není to louko?. A nebo to decentně dotáhni. Ale pak se připrav na to že budeš centrovat. Teď mě napadlo že tím šroubovákem jako od spodu nahoru. Ale taky máš možná velké oči. Pokud ti to neplave a drží vycentrování tak nějaké lupnutí vem čert. Příliš utažený výplet a první velká ďůra a pak budeš shánět dráty. Nejjednodušší jak rychle poznat jestli je to dostatečně utažené je na to zabrnkat. Zní to možná srandovně ale musí to mít zvuk. Ne zrovna vysoké C, ale znít. Pokud to má takový dutý zvuk tak je to málo napružené. Trochu jako ladit kytaru. Ale tohle jsem si nevymyslel, mám to od táty. Ten při vyplétání kol tenziometr vživotě neviděl.

              0 0
    • MARIN  

      Mel jsem vypltety DT Rev+Mavic 517+XTR (ted uz jen na prednim) a tohle krupani/vrzani/pras­kani mi to proste dela porad. Je to dan za hmotnost a prumer tech dratu. 1,5mm proste neni moc tuhy a tak se pri zaberu pohne. Po tom co jsem zadni kolo prepletl na DT comp. 2/1,8 to lupani prestalo ale predek pokracuje dal

      0 0
    • scret  

      NO ja mam doma ted 717ky a jeste cekam na DT Competition 2,0–1,8–2,0 a naby, tak az to bude komplet, tak dam vedet. Ale docela by me to trapilo, vyplaznout za to docela penez a pak aby se clovek zblaznil z divnejch zvuku.

      0 0
      • MARIN  

        Ja ty zvuky nemel a nemam zrovna na zblazneni. Je to slyset hlavne pri zabirani ve stoje a pri pomale jizde v prudkych zatackach ale rozhodne to neni nic kvuli cemu bych daval novy vyplet nebo si z toho delal ztarosti, ptoste to beru ze to k tem vic zeslabovanejm dratum patri :)

        0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.