• Man

    mam maly problem s retazou. pri najtazsom prevode,(44 – 11) pri spatnom pohybe klukami za mi „krci“ retaz.je to uplne novy bike, kluky a radenie je XT, takze sa tomu dost cudujem. mal niekto taky problem? moze to byt sposobene dlhou retazou?vdaka.

    0 0
    •  

      No já nevim co myslíš tim slovem „krčí“, ale u novejch kol se může stát, že je na řetězu tuhej článek po nejtování a ten pak „tahá za nohy“ a někdy i za šaltr, přeskakuja atd. Jestli myslíš tohle, tak pomalinku toč klikama nazpět, koukej přitom na kladky šaltru a určitě narazíš na řetězu na místo, který se chová divně :-)

      0 0
    •  

      PS: řetěz pak ohni na obě strany napříč jeho ose ohybu, tím se nejtek trochu povolí.

      0 0
      • Man  

        na biku mam najazdenych asi 100km a dnes som si vsimol, ze ked urobim s klukami „spatny chod“, tak retaz sa ako keby zasekne na vrchnej strane. vyzera to ako keby sa zasekla v prehadzovaci­.mysliz, ze jeden nerozchodeny clanok retaze by mohol byt na pricine? robi mi to len na prevode 44–11. na ostatnych nie.

        0 0
        •  

          To je těžko říct no, zkus jestli neni tuhej článek, jestli neni řetěz blbě snejtovanej – nejtek může lézt jednou stranou ven a nemusí to bejt tuhej článek. Jestli se ti jakoby zasekává v šaltru, tak to bude asi jedině v kladkách a tam nic jinýho než tuhej článek nebo povylezlej nejt vadit nemůže, pokud máš nový kolo. To že to dělá při zpětnym chodu jen na 11 zubech je celkem logický, řetěz se na tom pastorku nejvíc ohejbá a tim pak větší zlom v tuhym článku musí šaltrem prolézt.

          0 0
        • Palo TT  

          No mohol by to byt aj orech, ktory este nie je zabehnuty. Skus bez retaze ako tazko sa otaca volnobeznym smerom.

          0 0
          • Man  

            skusim ho rozbehat a ked neprestane po 500km, tak ho dam skontrolovat. je v zaruke este 5 mesiacov a 3 tyzdne… Vdaka za rady chlapi.

            0 0
            • enjoy  

              zaruka pul roku?to mi vysvetli.

              0 0
              • Man  

                tiez som sa cudoval, ale oficialne mam v papieroch zaruku 3 roky na ram a pol roka na suciastky. predpokladam, ze tie doklady su na starych tlacivach, pretoze by od 1.4. 2004 mala byt zaruka 2 roky. pokial viem, tak amici davaju na ramy GT zaruku 5 rokov. netusim, preco oficialny dovozca len 3.

                0 0
                •  

                  …protože oficiální dovozce se řídí zákony ČR. Kdyby ti dal z těch pěti americkejch jen dva, taky by byl v právu :-). Víceleté záruky považuji za reklamní řeči, pokud to není přímo v papírech z prodeje, máš smůlu :-)

                  0 0
                  • lubos  

                    No, tohle se resi myslim tak, ze dostanes k vyrobku papir, ktery kdyz vyplnis a odposles primo vyrobci, a zaregistrujes sa, tak dostanes plnou zaruku. Jsem to videl uz u mnoha vyrobku, i jine nez bike veci.

                    0 0
            • Honzis  

              Mně to dělá tak nějak pořád, připadá mi, že na 44/11 a šlápnutí vzad se řetěz neprotočí úplně lehce zpět. Chce to mít suprově namazáno, ale beztak to není úplně 100% OK ani při 3. řetězu, ale bude to asi tím, že jsem perfektcionalista.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.