• 5laco5

    Chcem sa spýtať,ako môže ovplyvniť jazdné vlastnosti bicykla nesprávna dåžka reťaze, Kdesi som čítal, že reťaz má správnu dåžku, ak je na najväčšom prevodníku a najmenšom pastorku kazety a pomyselná spojnica kladok prehadzovača je zvislá (no neviem či to je pravda alebo nie). Dnes som menil reťaz, nemám nitovač reťaze, tak som ju tam dal celú a je trochu dåhšia (asi o 3 články)

    0 0
    • Deathwing  

      pokud je dlouhy retez prehazovacka ho nemusi napnout a hrozi riziko spadnuti retezu z prevodniku, taky by nemusely jit radit prevody mala/mala a podobne

      ale jestli to prehazovacka zvladne v pohode tak by to asi nicemu vadit nemelo (jen je to o par gramu tezsi, gramhonici by te hnali :D)

      0 0
    • kubad  

      dlouhý řetěz nanapne přehazka na nejmenších převodech ( malá placka) a může padat, krátký řetěz ti může urvat přehazku úplně

      jakou délku řetězu najdeš v historii

      0 0
    • potměšilý host  

      když zařadíš malou placku vepředu a malý pastorek vzadu, mělo by ti jít vodítko rovnoběžně s řetězem. lehce to doladíš šroubem vzadu na přehazovačce. Jestli je dlouhej, tak bude volně viset a opýrat se o rám, jestli je krátkej, bude nebude vodítko rovnoběžně a to pak bacha, jak už tu někdo psal, když pak zařadíš velkou-velkou můžeš přehazovačku urvat.

      0 0
      • (CZ)George  

        opýrat? Někdy mám pocit, že sem choděj samí záškoláci :-/

        0 0
        • potměšilý host  

          no jo, tak jsem se překlep..pardooon, psal jsem to někdy kolem 1h ráno. Hlavně že tu jsou chytrolíni, který promiň kteří brouzdají po fórech a opravujou vlastně opravují pravopis.

          0 0
          • biker jura  

            a ještě lžeš pač jsi to napsal v 11 večer :D

            0 0
          • pepek  

            OpÝrat není překlep a to s tím šroubem je prasečina. (Udílet takové rady by mělo být trestné.)

            0 0
      • MlokCZ  

        A už je to tu zase. Proč sem pořád někdo píše nesmyslná pravidla pro délku řetězu, když se to tu řeší snad každý měsíc?

        Tohle je samozřejmě nesmysl a často to platit nebude. Jediné správné pravidlo je velká/velká + 2 články + případně rezerva na propružení u fullu.

        Navíc je to v návodu u řetězu napsáno (minimálně u Shimana a Sramu) a to už spoustu let.

        0 0
        • Singlespeed  

          Je to marné, je to marné, je to marné. Můžem to tu psát 150×, ale lidé pořád spouští olovnici, zda mají kladky svisle nebo naopak vodováhou zjišťují, zda jsou vodorovně :D Napíšeš to tu po 151. a zítra se zas nějaký koumák zeptá, o kolik prodloužit řetěz, když dal delší ramínko přehazovačky… :-O Prostě snaha o osvětu v tomto případě dlouhodobě selhává.

          0 0
          • rbcrx9  

            Dávám malá malá, řetěz napnu tak, aby nechytal o přehazku a přebytečné články odstraním, zbytek snýtuju a vyrazím.

            0 0
      • Vilém  

        Jak s tema kladkama, tak s tim sroubem je to oboji blbost.

        0 0
        • pepek  

          Ale s tím šroubem je to novinka, to se musí ocenit. Pokud by se dal ten šroub extradlouhý, může napnout i ten nezkrácený řetěz, ušetří se zkracování a navíc řetěz vydrží poměrně déle :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.