• qasko

    Vsetko je raz po prvy krat. Roztrhol som retaz a vzhladom na to ze technicka pomoc momentalne pracuje prosim Vas o radu. Na obrazku je modrou farbou znazornene co som pri nitovani vyhodil – cervenou kde som to spojil. Mam otazky teraz je retaz kratsia:

    • nevadi to a mozem pokojne jazdit dalej ?
    • vadi to a mal by som tam vlozit clanok v podobe napr. Sram rychlospojky ?
    • kupit novu retaz aj ked tato je dost nova ?
    0 0
    • lidumil  

      nevadí, jen že je teď řetěz kratší a pokud jsi ho měl přesně, musíš dát pozor na řazení – nepůjde dát velká placka-velkej opastorek :-))))

      0 0
    • Howgh  

      prosím ti…zařadit velký tác a velký pastorek.....li­dumil to nepochybně mínil jako žert…

      0 0
      • MlokCZ  

        Sice většina lidí na velká/velká nejezdí, ale jestli měl ten řetěz přesně akorát a teď je o dva články kratší a jednou jedinkrát by tam hodil velká/velká třeba jen omylem, tak to něco odnese a nemusí to být jen řetěz, ale také třeba přehazka.

        Tedy jako žert bych to s tím převodem velká/velká vůbec nebral a zkontroloval, jak na tom řetěz po zkrácení je (je možné že ho měl delší a ani bez těch dvou článku to nebude problém).

        0 0
    • jonti  

      Závisí to od toho, aká dlhá je reťaz teraz. Ak dokážeš – rob to doma v kľude, nie pri šlapaní – zaradiť veľkú vpredu aj vzadu, tak to tak nechať môžeš. Ak s tým je problém, radšej tam daj spojku alebo kúp novú reťaz. Alebo si dávaj veľký pozor, aby si to nezaradil, hrozí poškodenie prehadzovačky alebo rámu.

      0 0
    • Misiak  

      neostali ti z montaze zvysne clanky? bo skoro vzdy povodnu dlzku skracujes. ak ano tak tam proste prinituj jeden ten clanok. ak neostali a nemas problem s velkym napnutim retaze na prevode velky/velky (ako pisu nado mnou) tak to nechaj tak. kazdopadne pokial ta retaz uz ma nieco za sebou a rozorval si ju, tak mozes cakat ze sa bude trhat aj dalej. teda aspon tak to bolo u mna v pripade HG73. v tom pripade vymenit za novu…

      0 0
      • Imroman  

        preto treba vozit sram :D

        0 0
        • honza.biker  

          Mel sem na biku uz tri ruzny retezy od Sramu a zadny nevydrzel vic nez 400km, HG53 mi v poho vydrzi 800–1000…

          0 0
          • JSt  

            kazety a retezy sram nebrat. taky je nemam rad :-))

            0 0
            • Misiak  

              ale prd. u mna to plati naopak. sram drzi. shiman HG som roztrhol x. a to som sa k nim choval slusne. ale kazety preferujem shimano :)

              0 0
          • hribik A1  

            co s tymi retazami preboha robite? mne pod 3000 ziadna, a ta co vydrzala tych 3000, tu som vlacil v zime po samej soli

            0 0
            • Matts.  

              Tiež sa čudujem čo tu píšu že po 400 menia reťaz. Veď to by som robil len na reťaze. Keď sa o to starám, tak vydrží ojojóóóóój. Jedna na biku, druhá sa močí v Motopure. Keď príde čas výmeny, z Motopuru do horúcej vody vyprať, vysušiť a namazať. A takto dokolečka dokola do nemoty.

              0 0
          • chodec  

            Kdysi jsem sem psal konkrétní pozorování.

            Kolo manželky – jezdec váha nějakých 55–57 kg, šlape si jen zlehka v šedě. Tedy z hlediska řetězu krásné podmínky. Přesto k vytahání na 2–3 zoubek došlo po pár desítkách km – nějaká stovka nebo tak nějak tam byla, když jsem to měřil. Řetěz (HG73) velmi pečlivě mazán, přesto stačila projížďka v blátě nebo ostříknutí kola hadicí a řetěz byl zrzavej jako Bystrouška.

            Moje – jezdec 100kg, šlapu někdy dost siliově (většinou dokud mě nechytnou kolena), řetězy mazány stejně jako ty manželčiny (o obě kola se starám stejně). K vytahání na druhý zoubek se nepropracuji dříve než po nějakých 600 km. Jezdím různé Sramy 971 či 991. Řetěz mi nikdy nerezne, ani v provozu, ani při omejvání. Jednou jsem měl na kole nějaké montážní Shimano (73 to také byla tuším) a protože jsem byl tehdy ještě naiví, tak jsem až po 900 km přeměřil řetěz, abych zjistil, že měrka propadne řetězem tak, že si ani nevšimne, že tam nějaký je a kazeta byla tím pádem na odpis také.

            Nevím, zda to je tím, že dávám proti sobě konzumní 73 šunku a relativně dražší sramácké řetězy, možná, kdybych měl možnost srovnat s XTR nebo něčím takovým, tak by byl výsledek Shimana také dobrý, ale chci tím hlavně říct, že třeba pro mě a manželku byly a jsou tahle laciná Shimana jen pro zlost.

             
            0 0
        • kolombo  

          Nebo alespoň náhradní spojku řetězu a řetěz místo zkracování sespojkovat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.