• Citron

    Mam kliky Raceface Evolve X-type a mam problem s vuli v stredovem ulozeni.(cca po 1300km) Chtel bych se zeptat jestli mate nekdo podobnej problem? A pripadne jak jste ho vyresili. Ja když ¨jsem to rozebral a vyndal středovou osu tak jsem zjistil neskutečnou prasarnu v tom jak to je udelany. Mezi osou a ložiskem je plastovej vymezovaci kroužek, kterej ma silu steny asi 0,5 mm a jek z tak nekvalitniho plastu že to prostě nemůže vydržet-popraská=vakl. Zajimalo by me jak je tohle reseny u Shimana XT? Predem diky za odpoved.

    0 0
    • Petr Heinik  

      Zminovana vule je vysledkem praskleho krouzku, tzn. ze kliky se pohybuji do stran v ose? Nebo je vule na loziscich? X-Typu jsem letos montoval dost a sam je mam jak na DH, tak XC kole a naprosto bez problemu. V jednom pripade se tento problem vyskytl – chybela ona podlozka a i pri max. dotazeni mely kliky vuli.

      V prvni rade bych zkontroloval, zda jsou spravne dle manualu namontovany podlozky – jak pod osou ( velke cerne plastove ) tak pod klikama ( cervena gumova, cerna gumova – prava strana, 2× cerna gumova – leva strana ), bile podlozky jsou pouze u DH klik a doladuji retezovou linku – nutno naskladat dle konkretniho ramu.

      Nasledne je potreba zkontrolovat dotazeni klik – pri prvni instalaci je potreba dobre namazat a velka sila na dotazeni – je nutne se podivat zda klika opravdu dolehla na misku osy.

      Vic me bohuzel zatim nenapada.

      0 0
    • vrazdit  

      me v tom zacalo po asi 1200 km ted ve stredu straslive praskat…hodil sem to do servisu, takze dnes uvidim…ale vule nikde zadna…mam taky evolve XC x-type…jinak je to dobre ..teda doufam ze to bude v pohode…

      0 0
      • raceface  

        Mě to dělalo taky, uvolnil se spoj osy a levý kliky… Reklamace proběhla úspěšně…

        0 0
        • vrazdit  

          ja uz to mam nastesti v poradku..bylo tam akorat malo vazeliny od montaze…uz je to OK…nastesti..to co pises ty by me fakt nas..lo

          0 0
    • Pekáček  

      S Deore XT až na řetězovou linku žádný problém. Podložky se dávaj jen pod misky podle použitého domečku (68/73mm) a osa sedí přímo v „ložiskách“ bez dalších kroužků či podložek.

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.