Výměna převodníků - Race Face Turbine

8 nepřečtených
  • milan.v

    Ahoj,

    dnes jsem se chystal vyměnit stávající převodníky u HT na klikách SRAM S-1250, 36 + 22 zubů za Race Face Turbine 2×10 38 + 24 zubů .

    No a teď ten problém – na velkém převodníku chybí nanýtovaný ta tyčka/váleček, který má za úkol držet řetěz, kdyby náhodou z převodníku spadl.

    Myslel jsem, že to má každý převodník, takže zrovna tuto informaci jsem u sady převodníků nestudoval, když se ale teď podívám pozorně na obrázek, skutečně tam chybí …

    Přemýšlím, co teď s tím …

    Máte to někdo takto nainstalované a neřešíte to?

    0 0
    • novas752  

      Na Shimano převodníkách tam ten čep asi mám, ale v životě se mi nestalo, aby mi tam spadl řetěz, resp. aby mi z velký placky spadl řetěz a to jezdim na ht docela „řetězopadací“ te­rén.

      Takže bych to neřešil.

      Jestli ti to tam padá nebo padat bude, dolaď horní doraz na přesmyku a zauvažuj nad zkrácenim řetězu o 2 články.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Na svých klikách SRAM S1000 jsem ho měl, ale někde jsem ho urval a ničemu to nevadilo.

      Takže neřešit

      0 0
    • Jakobo  

      V drtive vetsine pripadu je ten kolik fakt zbytecny, ale muze se stat klidne i pri servisu, ze retez zapadne mezi pavouka a kliku a pekne se tam zasekne a nepujde vytahnout. Reseni je asi samodomo nanytovat kolik s osazenim nebo 3 mm sroubek. Nechej tak a res az se to stane poprve.

      0 0
    • Treeper  

      Ahoj, hodím to sem… měl bych dotaz ohledně převodníku na klikách RF Respond. Aktuální převodníky 36/22 jsou už zralé na výměnu a tak koukam za co je vyměnit. Přemýšlím, že je nahradím dostupnějším Shimanem. Máte někdo zkušenosti s nahozením Shimano převodniku na RF kliky? Bude to kompatibilní, budou tam sedět? Rozteč si samozřejmě pohlídám. Dík za rady

      0 0
      • exxonvaldez  

        Měnil jsem na RF ride 36–22 velkou za shimano, a byla potřeba malá úprava pilníkem (5min). V podstatě z káždé z těch čtyř pacek ubereš cca0,5mm v místě jak je to značeno červeně tak, aby to dosedlo.Žádná věda protože to stejně vystředí šrouby.Pokud zapátráš ,tak se to tu již probíralo.

        0 0
        • scota  

          Přesně na packách je osazení tedy alespoň na klikách Evolve a převodnících Turbine.

          0 0
        • Treeper  

          Aha, podle fotky toho materialu tam moc neni.......

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.