• jakub

    Hoooj chlapi ma nekdo lonskou meridu mission speed na deorecku? jaky mate s nima zkusenosti ?mozu ji mit funglovou do 25 000,– sli by jste za tu cenu do ni? mam 30 000 na novy kolo tohle mi pripada docela goood jsem hobik – obcas nake XC a letos bych chtel trosku prekazet i na maratonech dikes kubajs ( uz nevim fakt jak se mam rozhodnout uz mesic vymejslim kolo a tohle se mi zda být nej) a jezdi se mi na nem dobre, ale tezko rict protoze sem doted jezdil jenom HT

    0 0
    • M@rtin  

      Myslím, že cena je dobrá. Když se podívám na web Meridy (český) tak za rám 2004 chtějí od 19 do 23 tisíc. Uvažuji o koupi toho rámu ale ta cena mne nějak odrazuje.

      0 0
    • Otaku  

      pokud jsi z Prahy muzu predvest

      0 0
      • jakub  

        bohuzel nee, ale neva stejne ho koupim uz sem rozhodnutej jen mne zajima jak se vam na tyhle houpacce jezdi a jak si stelujete tlumeni (vzadu)

        0 0
        • lubos  

          Nehoupe.

          0 0
          • jakub  

            diky to byla vycerpavajici odpoved

            0 0
            • Otaku  

              zalezi na hlavne nastaveni tlumeni taky na nafouknuti tlumice. Jinak vidle i ten tlumic jsou celkem tuhy (oboje vzduch). Proto sem si na LRS nechal dat pruzinu a koupil jinou vidlu (MX Pro). dal: brzy jsou celkem ucinny, hlavne predni. Sedlo je prima, mozna trochu tvrdy, to ale u celo pera moc neva. Zlobil me presmykac, ale uz je to OK. Taky mi drhla brzda vo spoj na rafku, uz taky OK. Celkove sem spokojenej

              0 0
            • lubos  

              Hehe :-)), uz jsem jednou psal tusim na bikeforum … Zalezi na tom, jak to nafoukas … podle navodu se fouka na race , to jest, kdyz se posadis, slezes o 1 nebo 1.5cm delky tlumice, nebo na normalni jezdeni .. cca 2cm. Pokud si dobre pamatuji (mozna 2.5, uz nevim jiste). Kazdopadne, ja to foukam asi na 2cm. Kolik sleze zjistis lehce, je tam takova gumicka na to. Stelovani … je na to takove kolecko. Ze zkusenosti ale musim rict, ze tlumic je dost pretlumeny, tudiz nechaval bych to spis temer otevrene, resp. od uplne otevreneho tak minus jednu otocku. A od te dle teploty. No a k te houpacce. Kdyz jedes, tlumic (nebo zadni stavba) porad pracuje, ale s relativne malym rozmezim. Ovsem v sedle neucitis zadne houpani. I kdyz … mozna ze to zalezi taky na tom, jak mas nastaveny posed, nebo jak dobre ses zvyklej klikovat do kruhu. Treba mne nedela potiz tocit 140 otacek za minutu bez toho abych lital nahoru a dolu. Na rozdil od starsiho hardtailoveho ramu co mam taky od Meridy :-(( No a dale … pokud mas nastaven zdvih 60mm, nafoukano na vahu neco kolem 70kg / 2cm, tak se ti to houpat nebude ani kdyz se postavis do pedalu a takhle zacnes silove tahat do kopce. Resp. nebudes houpani registrovat, jedine co ucitis je, ze tolk zadek nekope na dirach. Pokud nastavis 80mm zdvihu, pri teze vaze/2cm … pri jizde ve stoji uz houpani pocitis … nereknu ze hodne, ale pak to houpe. Ale predni vidla mi houpe vic , asi :-)). Nu, kazdopadne ale kdyz uz jezdis delsi dobu s fullem, tak se ti moc nebude chtit vstavat :-)))))

              0 0
              • jakub  

                tedkom sem se na tom svezl a sem uplne nadsenej, jel sem teda janom po rovine a nebylo to moc serizene na mou vahu ale super du do nej fakt se mi zamlouva

                0 0
    • Forester  

      abych nezakládal novej thread, tak zkusím tento.

      Uvažuji o novém kole a protože jsem se svoji Meridou spokojený, jen už chci konečně fulla, tak se rozhoduji mezi Merida Mission HFS 3000D (120/115mm) a Merida Transmission (140/130mm).

      Původně jsem uvažoval o Canyonu XC nebo Radonu Stage, nakonec však zůstanu věrný Meridě :-).

      U toho Missiona mám problém s tím, že je ta vidlice 120mm a obávám se o stoupavost. Teď mám na HT zdvih 80mm a když něco nevyjedu, může za to pouze technika jízd. Jak tam bude těch 120, tak se bojím, aby se to nestavělo na zadní. Minulý rok jsem měl několikrát půjčenou Meridu AM (dnes Transmission) a tam se dalo něco prudčího vyjet pouze když se snížil zdvih na 100mm jinak jsem to nezvládal. Proto bojuji s tím, jestli toho Mission nebo Transmission.  Chci to spíš na pohodový ježdění (typu delší maraton), pokusy o technický ježdění jsem nakonec vzdal :-).

      Je mi jasný, že obě kola mají odlišnou geometrii a tím pádem využití, na druhou stranu mám obavy z té vidlice. Mojim ideálem by byl Mission s Talasem :-).

      Můžete někdo rozptýlit mé obavy, případně napsat vlastní zkušenost s těmito koly.

      Prosím pouze o věcné připomínky, rady typu Merida je sračka, kup si lepší kolo jsou nanic. Jen pro úplnost dodávám, že obě kola můžu koupit za cenu minimálně o 30% nižší, což se dle mého názoru již vyplatí.

      0 0
      • tom_777  

        tak na pohodový ježdění typu delší maraton bych bral Missiona. Vozím toho původního missiona s 90mm vzadu a popravdě pokud uznám že nějakej terén je na mě moc tak to stejně není o zdvihu.

         
        0 0
      • kesu  

        ja bych vzal transmisiiona protoze si myslim ze 130mm je ideal na pohodovy jezdeni..

        0 0
        • kesu  

          a taky proto , ze ma standartni tlumic a jako bonus je to i hezky osazeny

          0 0
          • Forester  

            osazení mají oba stejný, je to na XT, brzdy Magura. Anyway, stejně tam dám dualy.

            Doopravdy spíš řeším problém ohledně vidlice. Mám prostě strach, aby se to zbytečně nestavělo na zadní v nějakým větším výjezdu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.