• Čau, jakej máte názor na Meridu Special edition V za 29 990Kčs. Je to komplet na XTasi 03, brzdy Avid 5, ráfky Alex a vidle nějaká Suntour. Myslim si, že za tu cenu je to fakt super. Jakej nato máte názor???? http://www.sterba-kola.cz/…dition_v.jpg http://www.merida-bike.cz/detail.php?…

    0 0
    •  

      To fakt nemáte nikdo žádnej názor????

      0 0
    • Žanek  

      Podle mě je to supr kolo, za ty prachy. Meridu mám a jsem s ní nadmíru spokojenej, výbava velice slušná. Jediný potencionálně slabší místo je ta vidle. Problém je ten, že loňský byly na dvě věci (podle toho, co tady každej píše) a letošní ještě nikdo nejezdil a když jo, tak ne dost dlouho na to, aby ji mohl nějak hodnotit. Podle mě je velká deviza toho kola rám (ikdyž mi budou někteří oponovat), je lehoučkej a hóódně tuhej.

      0 0
    • lubos  

      Nevim jak vidla, kazeta a retez (ale ty dva posledni jde lehce zamenit). Kliky,razeni a prehazovac s presmykacem dobry, naboje ok, rafky – nevim, ale Alex jsou myslim vcelku dobry. V-brzdy super, pedaly nevim co josu zac. Celkove bych rekl, ze pokud ta vidla je fajn, tak myslim, ze je to dobrej bike. Doufam ale, ze ten ram neni tak divokej jako model z roku 2002 :-))

      0 0
    • preacher  

      Mám loňskej model a nemůžu si stěžovat. Najel jsem cca 5tk a super. Jen tam mám kotouče. Letošní rám je ale suprovej…

      0 0
      •  

        Teď sem noto koukal a asi to přehodnotim a koupis s kotoučema. Ty 3tis.Kč už neni takovej rozdíl. Nevíš náhodou kolik váží stěma kotoučema??? A nebo ta bez kotoučů?? Dík

        0 0
        • Staenly  

          No ja nevim ani jedno z toho, na co ses ptal, ale vim ze o avidech 5 se rika ze sou to dost dobry V-cka…

          0 0
        • lubos  

          Model 2003 nebo 2004 ? Jake kotouce tam jsou ? Jestli hydry, alespon Deore, tak za tech 3tis. se to myslim oplati. Ale vaha bude nejspis nejmin o kilo navic. Ale treba model 2004 s kotoucema vazi 12.2kg, dle specifikaci na merida.com. Ja osobne bych rekl, ze pokud nejezdis v mokru, blate, zime , tak Avid ti postaci. Jestli ne, pak ale budto mechanicke kotouce Avid, nebo pak hydry. Treba i Deore od Shimana, myslim ze nejsou spatne. Jenom tezke :-))

          0 0
          •  

            Sou tam Deore hydra. Doufam, že kilo navíc to nebude???

            0 0
            • lubos  

              Muzu ti rict presne kolik vazi Avid 5. Kompletni predni brzda vyjma hlinikove trubicky co vede bovden, vazi 188g (+/-2g). Packy dle specifikaci (5ky) vazi par 195g. Nevazil jsem to cele presne, ale cca to vychazi tak, ze predni Avid5 vazi s bovden/lankem cac 310g a zadni tak 340g. Cili dohromady tech 650g. Deore hydra (M525) vazi komplet 1100g. M555 je lehci (a drazsi :-), ale ted nevim presne o kolik. Asi celkove o 150g.

              0 0
        • preacher  

          Mam tam Deorka hydrauliku, brzdí skvěle. Letošní model je má taky. Vážil jsem to a mám po menších úpravách 11,8 kg.

          0 0
          •  

            Jakýma menšíma úpravama si ušetril 0,4Kg???

            0 0
            • preacher  

              Možná jsem se špatně vyjádřil. Ani ne tak úpravama, jak výměnou některých komponentů. Sáhl jsem do nabídky PELLS a v karbonovém programu mají spoustu nádhernejch a lehounkejch doplňků (řídítka, představec, sedlovka, sedlo). No a taky jsem vyměnil pedály za Crank Brothers. Nemůžu si vůbec stěžovat, rám je krásně tuhej a karbonový doplňky zase pěkně tlumí.

              0 0
      • Mates  

        Koupil jsem tu Meridu ( na kotoučích ) loni a opravdu spokojenost. Jen jsem si musel zvykat na kratší rám.

        0 0
        •  

          Nemá náhodou ročník 2004 jinou Geometrii???

          0 0
          • lubos  

            Mrknul jsem se na delky trubek a temer jsem spadnul ze stolicky. Ja nevim jestli dobre vidim, ale vypada to na o hoodne delsi horni ramovou trubku nezli model 2002. Muj HT z 2002 ma pri 20" , jeslti si dobre pamatuju nejakych 570, a LRS 20" je delsi asi o 1–2cm. Presne bych to ale musel zmerit (na webe meridy to asi nenajdu uz). A tedka tenhle ram ma 609mm. Uff.

            0 0
            •  

              Takže by to stou geomertií nemuse bejt tak hrozny??? Teď mam celkem dlouhý kolo, tak doufam, že to přežiju.

              0 0
              • Žanek  

                jojo, Merida se vrací k dlouhejm rámům…Oproti loňsku je to pořádnej rozdíl!

                0 0
                •  

                  Dík, to si mě fakt uklidnil.

                  0 0
                • HonzaV  

                  Vcera jsem premeril Meridu Matts Speed 2004 v 18´´ Horní trubka vodorovně, tzn. střed hlavovy – sedlovka – 590mm, mereno po trubce 565mm, rozvor 1065mm, hlava 137. Meril jsem to radeji dvakrat, dost vyraznej posun oproti lonsku. Takze mi to trochu odporuje s recenzi v poslednim VELU „…Merida nabizi tradicne kratky posez…“ Jestli na tom kluci vubec jezdili, protoze je to o 2 cm delsi nez loni…

                  0 0
                  • lubos  

                    Ja si myslim, ze to bylo takhle: Co to tady mame ? Merida, no jasne , pisu automaticky, kratkej posez. Budto to nejezdili, nebo si ten rozdil nevsimli a automaticky dopsali tohle. Pokud tedy nejezdili jinej ram, pac u LRS modelu jsem si vsiml, ze nektere ramy vykazovali ten obloucek nahoru, a nektere nadol. Nevim ale ktere jsou ty, co se dovazeji.

                    0 0
                    • HonzaV  

                      Podle fotky ve VELU testovali ten ram co jsem meril. Myslim ze to maji po mnoha testech uz zazity, Merida kratkej posez, Author dlouhej…No chudaci ti, co se na ty testy spolehaj. Jak ted shanim ram, tak listuju staryma VELAMA a nachazim pekny rozpory v testech, napr. RockMachine Explosion – skvela akcelerace, potom prumerna, Giant XTC – super tuhy, v dalsim testu „…co na tom ze neni dostatecne tuhy, vynahradi to osazeni…“ Jinak proti VELU nejsem nijak zaujatej,libi se mi. Ale ty testy uz nectu, res. neberu je ne zretel. Na starym foru se to resilo mnohokrat…

                      0 0
                      • RomanH  

                        Jojo, tech rozporu jsem si taky vsiml (dalsi napr u Giant NRS). Porad je to ale slabej cajicek proti recenzim v Cykloservisu :o(

                        0 0
            • lubos  

              Tak jsem to zmeril. Matts Comp a totez i Special Edition 2002 pri 20" horni trubka cca 560mm. LRS model 2003 taky 20" je 570mm. Letos bych musel jit do 18" ramu, a asi bych musel koupit 400mm sedlovku. Nejspis. Doufam, ze letos jsou ty ramy lepsi nez 2002–2003, ty rocniky meli takovy nesvar – ruzne praskotave pazvuky. V okoli hlavove trubky, hlavove slozeni, nekdy stred, nekdy sedlovka.

              0 0
              •  

                Jakou myslíš, že mam zvolit velikost u Specia Edition 04, když měřim asi 178cm, ale mam nějaký delší nohy:)))

                0 0
                •  

                  Viděl bych to asi tak na 20???

                  0 0
                • lubos  

                  Ja mam 176 (asi), ale po rozkrok asi 89, delka k pasu asi 109cm. Nevim, mne vyhovuje kratka Merida 2002, i o neco delsi 2003 LRS. Jenomze tohle je u 20" delsi o 3cm, to je imho moc na mne. Myslim,ze ja bych musel tedka 18" ram a asi 40cm sedlovku. Nevim. Nekde na internetu lezi stranka, kde si zadas rozmery delky pazi, noh, atd, atd. Pak ti vypocita delku horni ramove trubky, sedlovky, atd. Ja nez jsem ram koupil, jsem tohle skontroloval, a v podstate to sedelo s doporucenimi dalsimi. Myslim, ze minimalne ti da dost silny prehled o tom, co potrebujes. Jenom nevim kde to je :-)). Hlavna vec, ze to mam snad ve vsech bookmarcich co mam, jenom ne tam, odkud to pisu :-(((( Pockej … ten se mi zda, ze to bylo neco wrench science. Co na to google ? Anoooo, je to ono, je to tady:

                  http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp

                  Tak se na to koukni, vem metr, zamkni se, hlavne pokud mas pritulkyni/man­zelku/deti :-)), zjisti si sve rozmery ( ouplne vsechny nemusis :-)), a pak napis co a jak ;-)

                  Ovsem dalsi vec je, ze nekomu treba nevadi, kdyz je vice natahlej na riditkach, nebo zas jo.

                  0 0
                  • lubos  

                    Aha, tak mozna sedlovku delsi ani ne. 20" ma 46cm, 18" ma 41cm. Ja mam 44cm :-), a nejakou tu rezervu v sedlovke. No , mozna by to slo. Pokud tedy nemas dlouhe ruce, dost mozna 18".

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.