• Doktor

    Zakoupil jsem sedlo Pells RSL Ti a abych byl uprimny,prijde mi po prvnich 220Km(2 vyjiz­dky),ze mam drevene pozadi a prijdu o sve „muzstvi“.Je to zpocatku normalni?Mate nekdo zkusenosti s takto tvrdymi sedly?Nebo je pro normalniho cyklistu(± 9kkm/rok) nevhodne a neda se na nem krome profi vyuziti jezdit?Diky za radu

    0 0
    • Tinker  

      Já teda nemám Ti ale Vanad a můj názor je tenhle: Na první nasednutí je opravdu hodně tvrdý, ale jak jsem jel do terénu, tak jsem se najednou nemusel nadlehčovat na sedle v pasážích, kde jsem to dříve dělal. Pracuje hodně skelet sedla a ne jeho povrch! Což já osobně upřednostňuju… Nemám rád Fizi:k a spol. Myslím, že je to super sedlo, já teda na lepším nejel… Možná bych se ale rozmýšlel dát si ho na silničku…

      0 0
    • MartinXC  

      V nouzi jsem jej koupil taky (vanad), velice tvrdé a navíc tvrdé i v šířce, tzn. tam, kde jiná sedla na boku pracují a nechají tě šlapat, RSLko dře. Na druhou stranu dobře se na něj nasedá, vypadá, že přežije i crossové naskakování. Podle mého soudu je to závodní sedlo na XC (max do 2hodin posed), dobré tam, kde nesedíš stabilně delší čas. Na maratony rozhodně ne. Hledám cestu, jak se jej zbavit…

      0 0
      • slavekRM  

        No nazdar, tomu říkám potěšující informace. Mám zrovna objednané Pells RX, což je hodně podobné. Tak jen abych doufal, že se nebudu taky zbavovat.

        0 0
        • biker007  

          neboj, ja mam RX-ko s „home made Hi-Ten“ ly(i)zinama a de na tom f pohode vydrzen jak 5 hodin na silnici tak 5 hodin v rozbitem terenu(i vic, treba loni Sudety naprosto v pohode, ale to tam byly jeste Ti liziny).

          0 0
        • Meesha  

          Ja ho chci taky, tak sem pak hod po par kilometrech stav zadku… Dik

          0 0
          • slavekRM  

            Přijde tento týden, ale stanovisko ti pošlu až tak po 500km jinak to nemá význam. Rozhodně si nenamlouvám, že se nebudu prvních 100–150km trápit. Tohle utrpení vlastně prodělávám s každým novým sedlem. Nové sedlo kupuji, protože na své současné Specialized BG sport si můj zadek ne a ne zvyknout. Ne že by bolel, ale posed je takový jaksi zvláštní a nejistý. Ale je to dost osobní, kámoš ho má taky a je spokojený jak blecha.

            0 0
            • slavekRM  

              Takže vyzkoušeno, tak zasílám stanovisko i když patří do recenzí. Ujeto 280 km. Zadek si zvyknul po cca 100km. Mohu jen potvrdit, že je to dobré sedlo. Na pohmat tvrdé, ale pruží opravdu jak jeho pera tak i vlastní skořepina. Ze čtyř sedel, které jsem vlastnil(Hatdware, WTB, Specialized) je opravdu nejlepší. Jedinou výtku bych snad měl k potahu, který se mi zdá hodně kluzký, to ošem záleží i na materiálu kalhot. V této cenové relaci vřele doporučuji.

              0 0
              • Dlhý pes  

                Přesně tak, není to špatné sedlo.(nemůžu ho přece kritizovat když se ho chci zbavit :-)Mám na něm najeto 500 km a vypadalo to ,že si taky zvyknu(vždy mi seděla tvrdší sedla) ale nakonec, vždy tak cca po 50 km jsem měl zadek v ohni.Tak mu dávám adieu.

                0 0
          • Doktor  

            A nechces ho koupit?To SLRko?

            0 0
      • Lišák  

        Jestli se ho fakt chceš zbavit, tak ho beru :-) domluvíme se mailem qlisak@seznam.cz

        0 0
    • J.A.V.  

      Za profíka se rozhodně nepovažuju. Tohle sedlo vozím na silničce a nemůžu si na něj stěžovat. Je celkem tvrdý to je fakt, ale extra nepohodlný mi nepřijde. Ale ono platí, že každej zadek je trochu jinej a každým sedí něco jinýho. Na druhou stranu, teď po zimě bolí zadek každýho zvláš? při dlouhejh jízdách.

      0 0
    • zwwak  

      Po první jizdě jsem si taky myslel, že sedlo půjde dál do světa, ale pak se ukázalo, že je to naopak. Mám teď objednáno další na druhý kolo. Kevlarovej povrch je krásně klouzavej a nelepí se na spocený kalhoty.

      0 0
    • TomK  

      Před pár dny jsem namontoval nový model RSC Ti a mohu říct, že mé mužství (narozdíl od minulého sedla) si opravdu hoví. Má téměř dokonalý tvar, včetně žlábku v oné choulostivé oblasti. Je ovšem pravda, že je pořádně tvrdé, ale zatím věřím, že si zvyknu. Pokud ne, tak dám vědět :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.