vlaštovky nebo rovná - opět dilema

11 nepřečtených
  • Tříska

    už to tady bylo,ale jaké jsou výhody/nevýhody na XC? Jezdím též hodně po silnici (z nutnosti) a zatím jsem měl jen rovná a s rohy. Teď mám vyhlédnuté kolo s vlaštovkami a nevím, jestli do toho jít, nebo je hned v obchodě vyměnit.

    0 0
    • Daf  

      Kazdymu vyhovuje neco jineho. Nejlip udelas kdyz to kolo vyzkousis a pak bud vymenis, nebo nechas. Jinak muj nazor na vlastovky je takovej, ze jsou na XC tezsi, zbytecne siroke a mas s nimi vzprimenejsi posed. Take vypadaj blbe s rohama a kdyz uz tam ty rohy das tak ti nemusi dobre padnout do ruky protoze vlastovky jsou vic zahnute.

      0 0
    • Kohout  

      Jezdil jsem „od jakživa“-tj. asi 8 let s rovnými řídítky+rohy. Pak jsem jen tak ze zvědavosti nasadil vlaštovky. Vozím je teď 2. rokem a už bych se zpět k rovným asi nevrátil. Kolo se mi lépe ovládá a připadá mi pohodlněší. Při prudkých výjezdech jsem měl z počátku problémy se stavěním na zadní. Také v technických pasážích jsem z počátku neměl 100% jistotu, protože vlaštovky jsou obvykle širší než rovná a kolo reaguje trochu jinak. Doporučuji vlaštovky vyzkoušet (dlouhodobě) a pak se případně vrátit k rovným.

      0 0
      •  

        Jezdil jsem rovný 56 cm s rohama UNO a po postavení svýho celopéra na rámu Racing XC Marathon jsem dal vlaš?ovky BBB lite bar (nebo tak nějak)61 cm dal jsem opět rohy UNO, a je to super na ovládání, pohodlnější a vypadá to taky dobře(dle mého názoru).Ahoj

        0 0
    • climber  

      Jezdil jsem obojí s tím, že jsem začínal na rovnejch, přešel na vlaštovky a vrátil se k rovným. Výhodou vlaštovek je že jsou širší a bike se lépe ovládá, vykoupeno tím, že někteří z nás považují široký klandr za neestetický. Blbý taky je, že s rohama vypadaj vlaštovky hrozně a (nevím jak ostatní), ale já během jízdy potřebuji občas změnu úchopu, protože jinak mě bolí zápěstí. Navíc jsem měl s vlaštovkama problém ve výjezdech, prostě bike se zvedal. Když jsem je následně na tom samém biku vymělil, jízdní vlastnosti ve výjezdech se zlepšili. Závěr: rovnej klandr.

      0 0
      • Tříska  

        Tos měnil stále na jednom kole?Co délka vidlice, s rovnýma se dostanu podstatně níže než s původními vlaštovkami!?

        0 0
    • Krutor  

      Nemůžu si pomoct, ale i přes zjevnou výhodu ovládání kola s vlaštovkama jsem se po vyzkoušení (2×, vždycky s koupí novýho kola) přešel na rovný s rohama. Prostě mě ta možnost změny úchopu vadí a tím pro mě rovný vyhrávají. Vozím ale 60 cm, což zase na ovládání je OK. A asi jsem magor, ale rohy na vlaštovkách vypadaj hrozně!

      Čus.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.