• sportovni_biker

Ahoj, předem upozorňuji, že tento thread se bude (by měl) zaobírat pouze rovnými řidítky. Nechci zjišťovat, v čem jsou lepší nebo jakou potřebuji délku, ale jejich nastavení tj. natočení v představci. Určitě každý víte, že mají nějaký specifický úhel zakřivení. Mě by přesně zajímal jednak důvod tohoto zahnutí (lepší ovladatelnost, hezší design…?), ale hlavně se chci dozvědět, jak je správně (pokud tedy je nějaký „standard“) natočit jejich zahnutím v představci (směrem k zemi, rovnoběžně se zemí…?). Vše je popsáno na přiloženém obrázku a žádám vás o výběr možnosti, kterou preferujete vy, nebo která je údajně správně. Všem předem děkuji.

Já tedy mám nastavené zahnutí rovnoběžně se zemí, tedy varianta A.

Anketa: Jaké nastavení máte?

15x
    44%
    3x
    9%
    11x
    32%
    5x
    15%
    0 0
    • sportovni_biker  

Tak všiml, jsem si, že každý preferuje něco jiného. Přemýšlím, že bych si ty řidítka taky natočil rovnoběžně s představcem, tím bych dostal ten křížek přesně do středu díry v představci, ale nevím, jak na to budou reagovat zápěstí.

0 0
    • Venda  

Já si myslím, ýe by měli být prodloužení rukou, ale nevím. Každýmu to bude vyhovovat asi jinak.

0 0
    • sportovni_biker  

jééj, teď jsem blbě zahlasoval sám pro sebe :-(

0 0
    • McBlacky  

vozím A i B, mělo by se správně vozit C :)

0 0
    • cabbage  

vetšinou tak, jak mi je namontujou…

0 0
    • lubos  

riditka musis mit zahle a natocene tak, aby pri jizde co nejmene trpelo zapesti.

0 0
    • gobike  

Musis zkouset, co ti bude nejvic vyhovovat…

0 0
    • fantozzi  

Ozivim tady to stare tema :-) Menil jsem vcera rovne 68cm riditka za puvodni vlastovky a taky jsem laboroval s nastavenim zahnuti (mam 8°k jezdci).

Nakonec jsem zvolil variantu „C“ – mam kolo 26"

0 0
      • vasek80  

Já jak vlajdy tak rovná rodla po montáži dotáhnu tak aby se s nima dalo za jízdy silou otočit. Jedu se projet a pootáčím jak to bude vyhovovoat. Pokud najdu nějakou polohu, kdy už je mi to nejpříjemější, tak nastavím brzdy a řazení a ještě po chvíli lehce zkouším +/- na obě strany a většinou už ta první poloha ve které jsem nastavil brzdy je ta správná. Dotáhnu a jezdím. Dá se to poznat během pár minut a k definitivnímu utvrzení není třeba více jak hodinu. Podstatně déle laboruju s řazením a brzdama.

0 0
      • mr.antik  

Došel jsem ke stejnému nastavení. Akorát loga míří nějak dolů…

0 0
    • mi-psi  

.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.