• Hrabě

Včera jsem si chtěl nechat srovnat mírně ohlou patku přehazovačky v mém oblíbeném servisu. Byl jsem však nemile překvapen, že tu patku chtěli rovnat přímo na kole. Mám 2 patky a točím je vždy, když jednu ohnu a v předešlým servisu mi ji rovnali sundanou. Co je teda správně? Jak by se měla rovnat ohlá patka?

0 0
      • Hrabě  

Jen mi jde o to, jestli se ta patka rovná na kole nebo se musí sundat. Sám se o to doma pokoušt nebudu a nevím jestli se pro tento případ vrátit do předešlého servisu, pač na to mají nářadí.

0 0
        • Žanek  

Patka se při rovnání z kola nesundavá. Jak jinak ji chceš srovnat??;

0 0
          • Palo TT  

Pokial je ohnuta len do boku, tak by sa mozno dala vyrovnat medzi dvomi drevenymi dostickami vo zveraku.

0 0
            • Žanek  

To by se nedalo, protože patka je v místě styku s rámem tenčí než v místě, kde je očko. Musel bys to nějak vypodložit.. A stejně bys to jenom slisoval, kdož ji rovnáš, je ji třeba ohnout víc, i ten dural má nějakou pružnost… Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :o)

0 0
        • Pá-dlista1  

http://www.parktool.com/…G_1BIG.shtml takhle u nevymenych patek a ostatni se vymeni za nove :)

0 0
          • Hrabě  

Hmm, tak velký inštrument jsem nečekal. Vrazím jim to i s kolem, až ohnu tu novou. Jinak jsem si zjiš?oval jak je to s cenama a oprava vyjde asi na půlku nové patky.

0 0
            • MARIN  

No ta vymenna patka je vymenna proto aby se kdyz se ohne vymenila :) Jinak vymenne patky jsou z Al slitiny a ta kdyz se ohne a rovna se uz pak nebude mit ty vlastnosti jako pred ohnutim. I kdyz v pripade ze se jedna jen o male ohnuti asi to na vlastnosti velky vliv mit nemuze. Ten instrument je pak hlavne na rovnani patek, ktere nejsou vymenne

0 0
              • jakub  

blbost, ten instrument je na vsechny pytky kery se ohnou i na hlinikovy a sou pak uplne stejny jako byly – vlastni zkusenost

0 0
                • MARIN  

to, ze nejsou stejny nepoznas na prvni pohled ale az v nejake zkusebne materialu – to je zase moje zkusenost

0 0
          • mastihuba  

znal sem to jen z doslechu. Konečně vim jak to vypada. :)))

0 0
    • miki  

SAMOZŘEJMĚ NA kole

0 0
    • kovar  

nevymenna samozrejme na kole vyse popsanym naradim. Ale nevidim duvod, proc by se vymenna patka nemohla srovnat mimo kolo (trebas kovanim kladivem). Zalezi na okolnostech.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.