• Mofo

Potřebuju poradit, mám docela bordel v tom, na co všechno se musí u kotoučovek používat adaptér, je mi jasné, že základní dělení je na vidle Manitou a zbytek, ale už mi nejsou jasné další věci… Když si koupím např. Hayesa se 185 mm kotoučem, bude mi stačit pouze jeden adaptér nebo musím koupit adaptér pro IS 2000 a potom ještě adaptér na větší kotouč? Nějaké adaptéry na větší kotouče sem objevil, ale zdálo se mně to za strašné prachy (např. akcebike kolem sedmi stovek).

0 0
    • Pavlos  

www.cykloprofi.cz

0 0
    • aortacek  

www.bikezone.cz

0 0
    • Vilém  

Musis koupit adapter z IS2000 na Postmount ke 185mm kotouci.Je to jen jeden a najdes ho v odkazech udanych nade mnou.

0 0
      • Mofo  

tak to je v poho, jeste dva dotazy. 1) jake sou ty adaptery od A2Z, je to srovnatelne s tema od výrobce? 2) Co je lepsi na serizeni a celkove na funkčnost, když je brzda s adaptérem nebo bez?

0 0
        • fousac  
          1. moje se lisi, original je cernej, a2z je cervenej… ;))

2)imho trmen na PostMount + adapter na IS… ten trmen se lehce steluje, zavit se da strhnout jenom v adapteru, ne ve vidli nebo trmenu.. (nemusi plati pro vsechno, pro 525 rozhodne ano)

0 0
          • Vilém  

jeste doplnim ze A2Z ma na adapterech kloubove podlozky jak na veckach,coz usnadnuje serizeni.

0 0
            • Mofo  

takze obecne u brzdy s adapterem neni problem se serizenim?

0 0
              • Pá-dlista1  

Jen s adapterem kombinujicim IS a PM a jeste lepe s kloubovymi podlozkami.

0 0
              • fousac  

jednou sem steloval IS brzdu a docela opruz.. navarka na ramu kriva jak svina a to bylo trapeni se s podlozkama na dorovnani..

osobne budu preferovat PostMount trmen a IS navarky na ramu/vidli + patricny adapter.. kloubovy podlozky brzo poleti, nejak sem jim neprisel na chut a rozhodne (vepredu, vzadu je nemam) je momentalne nepotrebuju…

0 0
    • Mofo  

jeste par mozna trochu stupid dotazu, potrebuju u nize uvedenych brzd adapter na vidlu Marzocchi, popr. jedtli je adapter soucasti baleni?

1. Shimano 525
      2. Hayes HFX 9
      3. Avid Juicy Five
      0 0
      • Pá-dlista1  

Mel by byt, ale zalezi na prodejci. Snad jen HFX-9 se prodavaji dost i bez adapteru.

0 0
        • Mofo  

jak to tak sleduju, tak se snad skoro vsechny brzdy delaji se trmenem na PostMount, jsou vubec nejake primo na IS 2000?

0 0
          • Pá-dlista1  

Skoro vsechny jsou taky na IS:)

0 0
            • Mofo  

myslis, jako ze se nektere delaji ve dvou variantach, na IS i PostMount?

0 0
              • Vilém  

Magura to u nekterej modelu dela.

0 0
              • Pá-dlista1  

Nektere ano. Ale jinak minimalne takove mnozstvi jako na PM se dela i na IS. Tzn. jestlis to vyjadril slovy skoro vsechny, pak skoro vsechny se delaji i na IS :)

0 0
          • fousac  

koukam do bedny pod stolem a vidim hned dve brzdy na IS, Julii a Formulu..

0 0
          • Vilém  

Magura, Grimeca, Formula, Hope…na postmount je dost modelu Shimano a vsechny Hayes.

0 0
      • Mofo  

takze jeste jednou pro jistotu, vsechny tri mnou uvedene brzdy maji trmen na PostMount?

0 0
    • Smith10  

Ahoj,

chci se zeptat…momentálně mám vidlici s úchytem typu PM a budu pořizovat vidlici, která má úchyt S (typ A)…brzdy mam Avid Juicy 3 s kotoučem 185mm!

Chtěl bych poradit,jaký adaptér (ISPM) [výrobce?] mam pořídit, pokud to hraje nějakou roli ve kvalitě toho uchycení :-)

Třeba toto?: http://www.kupkolo.cz/…mm_3903.html

Za odpovědi předem děkuji…Smith

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.