• kali222

    mam doma asi 4ks adapteru od avidu. jsou to 160mm F/R,ale avid (aspon mechanika) pouziva podlozky pod trmen i u verze se 160mm kotouci,kdezto moje hayesy jsou adapter a hend na nem trmen(to se mi zda prakticke, zadne zbytecne podlozky a bla bla). potrebuju na sve NINE adaptery na rozmer ktery nemam ani od hayes ani od avidu.

    adaptery avidi i hayesí a magurí maji takovy tvar,ze se nedaji pouzit navzajem(pri pouziti stejnych prumeru kotoucu!),to by mi nevadilo, stejne bych podlozkoval kuli 180mm kotoucum(adapter 160mm).nemate to nekdo odzkousene, jak vypodlozkovat 160mmadapter na trmen hayesy se 180mm kotoucem? totiz uz jsem to jednu dobu tak mel ale zadni trmen by bud skrtal nebo by efektivne neob"tekal" kotouc

    zadna prima umer tam neni,koukal jsem treba na svoji julii a tam je vylozene trmen hlubsi a muze si dovolit nizky adapter,tedy zdanlive pro maly prumer kotouce.

     

    huh pochopil me vubec nekdo?:) prijde mi trosku skoda kupoval dva adaptery za 700,– kdyz by to melo jit tak snadno.

    0 0
    • Tomcat  

      eee nešlo by to strušněc? 8-|

      Jo zkušenost mám , podložkoval jsem jak 180 tak na 204.

      Bohužel to, jak to bude dobře optékat kotouč, záleží natom jakou máš redukci a jak dobře to vypodložkuješ.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Chtěl bych se zeptat, sry tak trochu za bazar :-).

      Nemá někdo doma nepotřebný adaptér na 160mm kotouč. Cena tak nějak za babjenku.

      V.

        
      0 0
    • dieegoo  

      Asi jsem te pochopil, resil jsem to same po nakupu Avid kotoucu, ktere nemaji 180mm ale 185mm v prumeru. Dal jsem mezi adapter a trmen 2mm podlozku a je to akorat.  A jestli jsem te nepochopil, tak to priste napis jako clovek :D

      0 0
    • bradek  

      Ahoj, jen rychlý dotaz. Jsou tyto dva adaptéry stejné, jen jiný design ? Na kole mám ten druhý, ale povedlo se mi strhnout závit, tak potřebuji nový. :-( Nevíte někdo případně utahovací momenty ? Díky.

      http://www.kupkolo.cz/…mm_3114.html

      http://www.koloshop.cz/…zadni-160mm/

      0 0
    • bradek  

      Zakoupil jsem tento nový IS/PM adaptér na zadní brzdu, jako náhradu za původní u kterého se mi podařilo strhnout závit.

      http://www.kupkolo.cz/…mm_3114.html

      Chci se zeptat, pokud na uchycení adaptéru k rámu použiji dodané orginál šrouby, tak vzhledem k šířce patky na kole v adaptéru drží pouze tak na 3 a 1/2 závitu (cca necelé 4 mm, což je dokonce méně než je průměr šroubu, oproti šířce adaptéru 1 cm), což se mi zdá tedy (i vzhledem k silám, které na ten adaptér mohou působit) málo a zřejmě to je důvod proč jsem závit v původním adaptéru strhnul.

      Mám shánět delší imbus nebo to nemám řešit ? Dají se vůbec sehnat delší tyto originál imbusy nebo prostě stačí nějaký obyč ze železářství na který namatlám metal lock ?

      0 0
      • kubad  

        stačí obyč. imbus z železářství – je to to samé, a délka je ideálně přes celý adapter, tak aby to končilo u konce.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.