• XCkar

Nepochybuji ze spousta z vas vyuziva pres zimu k treninku bezky, nebo jezdite jen tak rekreacne. Chtel bych si taky poridit bezky a proto vas prosim o radu…na co si dat pozor, jak vybirat, popr. zkusenosti s konkretni znackou a zda-li koupit univerzalni pro klasiku a brusleni nebo se to nevyplati. Nechci do toho investovat nejake horentni sumy. Merim skoro 190cm, vazim 78kg a chtel bych jezdit prevazne klasiku. Dik za rady a pokud vite o nejakem e-obchudku se slusnyma cenama nebo web s obecnyma radama sem s nim. Predem moc diky.

0 0
      • XCkar  

dikes

0 0
      • nadrazak  

tak nejak. doporucuju stavit se na podzim a koupit jety zavodni. miva jich dost za celkem rozumny penize. urcite ma neco jeste ted, ale ne takovej vyber. staci zavolat… na klasiku je nejdulezitejsi, aby byly na tvoje kila spravne tvrdy – v kazdym rozumnym obchode na to maj takovej „merak“. co se tyce klasika vs. brusleni: kup si klasicky, bruslit se na nich da taky. ale vem si spis trochu kratsi (cca 200–205)

zdar kuba

0 0
    • Vrci  

Já bych ještě doporučil http://www.lbs-sport.cz/

0 0
    • RapMan  

no ja jsem taky vybiral az jsem prebral… koupil jsem sporten Vega, presne na ty podminky co pises ty, ale skluznice je strasne mekka a po 2 vyjizdkach ty bezky vypadaji, jako kdybych je mel jety nekolik sezon… Kdybych vybiral znova, sahnu po nejakych snad i nejlevnejsich bezkach co najdu a budou na me vhodny a budu s nima jezdit co to da, hlava nehlava… Takhle se bojim abych si neposkrabal skluznici a je to stejne prd platny…

0 0
      • Vrci  

Tak kup tohle: http://www.mammut.ch/…/katalog.asp?…

a ty rýhy oprav, ale mezi náma na štěrkovej silnici nebo 5 cm sněhu zničíš jakýkoliv lyže.

0 0
        • Homer  

Mam taky Sporteny a letos diky donedavne snehove mizerii jsem jim dal co proto. Jsou poskrabany jako kdybych je oholil jednorazovym strojkem z Rossmana. Na muj chaby vykon ty skrabance vliv nemaji, takze ten prostredek na opravu skluznic nepotrebuji :)

0 0
      • kolombo  

Mám je taky a ta skluznice je opravdu snadno zranitzelná. Asi je to nový trend, aby to lidi nejezdili tak dlouho a koupili si nové. Zase byly docela levné, mám loňský model. Odřená skluznice lépe stoupá :-D

0 0
        • tjuren  

Jen aby někoho nenapadlo si koupit dražší běžky, že budou mít odolnější skluznici. Je to možná naopak. Každopádně běžky mají nohem měkčí skluznici než sjezdky a je navíc strukturovaná, tedy vlastně porezní. Doporučuju koupit jedny levný na rasování a jedny dražší na poježdění.

0 0
    • LukasX  

Trochu se svezu v tomhle threadu. Mam uz par let velmi levne bezky z bazaru. Schvalne jsem hledal se „supinkama“ pod nohou a nemohu si vynachvalit. Neprisel sem na to, jake to ma zapory? Krasne se na nich stoupa, nemusim vubec mazat. Z kopce to nejspis jede pomalejs, coz je taky vyhoda (alespon pro mne). Letos na nich mam skoro 200km po beskydech a uplna pohodka. Jak vy se stavite k supinam? Jeste k tomu levne z bazaru. Nemusim se bat, ze mi je nekde slohne pred hospodou, muzu vyjet i s par centimetrama snehu bez strachu o skluznici ( i kdyz ted je snehu teda vic nez dostatek;o).

0 0
      • martt  

na „spacirovanie po lese“ su bezky so supinkami OK. Ak si ale na dobre spravenom okruhu a vidis aky sklz maju ostatni na zavodnych bezkach, tak hned vidis aj nevyhody supiniek.

0 0
        • LukasX  

hmm to je urcite fakt. Mame oba s pritelkyni touringove bezky, pro spacirovani po lese ;o) Na trening asi nevhodne, ale plne splnuji to, co mam i na bajku – sest hodin pohodovy projizdky a kochani se v lese ;o). Je to pro zabavu, napriklad mezi Solani a cabem, to na vyborne upravene trati svisti jak o zavod ;o) To je ale jedna z mala upravenych, na vetsine si dokonce delame stopu sami ;o))

0 0
      • Romík  

Měl jsem „šupiňáky“ půjčené a nakonec jsem koupil „mazačky“. Nejde jen o tom, že jedeš pomalu z kopce, ale z mírného klesání musíš makat jako blázen aby ses alespoň držel za důchodcema :-) Mazačky jedou min. o 50% lépe!!! Koupil jsem SWIX vosky (turis?áky) a nemám obsolutně problém. Doporučuji šupiny vyzkoušet před koupí, abyste nebyli nepříjemně překvapeni!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.