• ihik

    Už se to tu přetřepávalo několikrát. Na základě toho jsem se rozhod, že bych je pořídil, ale nejraději bych na konci zimy s nějakou slevou. Pokud někdo vozíte zimní tretry, napište sem prosím nějaký stručný info o modelu, jeho plusy a mínusy a teploty, v jakých s nimi jezdíte bez problémů (i když to je hodně subjektivní). Taky by mě zajímalo, o kolik větší jste si koupili kvůli místu na ponožky.

    No a pokud byste někdo v budoucnu narazili na nějakou slevičku, dejte prosím určitě vědět… dík

    0 0
    • grafik  

      ja jezdim i zime v letnich tretrach, pri nejhorsim pres spicku nalepim kus takove te stribrne izolepy + 1 tenka a 1 tlusta ponozka a pohoda.

      0 0
      • ihik  

        ja taky. ale proste si chci doprat zimni tretry, uz kvuli snazsi manipulaci, vysimu komfortu. a taky proto, ze jsem strasnej zmrzlik a na nohy a ruce mi je zima pomerne rychle…

        0 0
        • Daf  

          Co zkusit nejdriv navleky? Nedovadu si predstavit jizdu v mrazech bez nich. O zimnich botech take uvazuji, ale jeste mi nikdo nerek jestli je to teplejsi reseni nez ty navleky pres letni tretry. Nerad bych si totiz poridil zimni tretry a pak pres ne stejne vozil navleky.

          0 0
          • ihik  

            Jo, návleky samozřejmě vozím, ale jak už se tu 100× psalo, v terénu se trhají, svlíká se špička, dostává se pod ně sníh a bordel, prostě nic pohodlného… Chci zkusis zimní tretry. Nejradši bych ale koupil co nejteplejší a za nějakou rozumnout cenu. A taky mě zajímají infa, jak vybrat co nejlépe…

            0 0
            • Daf  

              Aha ja myslel ze jezdis bez navleku jako borec Grafik :)

              0 0
              • grafik  

                uz asi 2–3 mesice uvazuji o jejich koupi, ale nez jsem se rozhoupal, tak je tu ‚skorojaro‘ , takze je poridim na pristi rok ;)

                0 0
                • Daf  

                  Porid si je uz ted. Uzijes je v pohode i v breznu.

                  0 0
                  • grafik  

                    jenze ted ‚sporuju‘ na sporttester (zrejme HAC4), takze kazdy ‚kilo‘ se pocita a do jara to nak vydrzim

                    0 0
            • Volf  

              Co je rozumná cena. Na letošní zimu jsem si pořídil hadry a je fakt, že nohy jsou teď v normální tretře se dvěma ponožkama, se starou vlněnou ponožkou s dírou na kufr a na tom s návlekama nejslabší článek ,, řetězu ,,. Dřív mě byla zima daleko dřív na ostatní části těla, ale s novejma hadrama se to změnilo. Jenže když se podívám, kolik stojej zimní tretry tak je to dost síla. Už jsem měl dole i nášlapy a dal obyčejný pedály a zkusil jet v teplejch trekovejch botách, ale není to ono, protože jsem si odvyknul jezdit bez SPD.

              0 0
              • ihik  

                no tak do 3k bych za ne dal. urcite bych se nerozpakoval je vzit i na silnicni kolo, proste bych jen prendal bikovy pedaly. pro teplicko cokoli… silnicni tretry mam totiz maximalne odvetrany a se silnejsi ponozkou je noha moc upnuta, takze tam vydrzim s jakymkoli navlekem max. 2h.

                0 0
                • 2-czech  

                  myslim ze uz sem ti to asi jednou psal…ja si nemuzu vynachvalit Northwave Grizzly..ted jsem byl na 4 hodinovym „svihu“ (prum. rychlost 10km/h:), trosku jsem zabloudil a musel se srat 15km vedle bezkarsky stopy v 30cm prasanu, bylo asi –5° a me proste NEBYLA zima na nohy, coz nemuzu rict o vsem jinym…pokud je jeste maj u Sterby a maj tvoji velikost, jdi do nich! cau

                  0 0
                  • ihik  

                    bohužel mají je jen ve 42, ale díky za info, třeba je někde seženu. jak sis koupil velké, resp. kupoval jsi je, aby ti byly s ponožkou „akorát“ nebo trochu větší?

                    0 0
                    • rasto  

                      za kolik, pls?

                      0 0
                    • 2-czech  

                      koupil jsem je v normalni velikosti, což je pro me 44…kdyz je fakt velka zima, tak vezmu lyzarsky ponozky od Sensoru, jinak klasika…ale musim uznat ze za puvodni cenu bych do nich asi nesel, je to na tech par mesicu celkem velka investice…

                      0 0
                    • rasto  

                      to ihik: prave jsem ke Sterbovi volal. maj je ve velikosti 40. (nic pro me, me by byla 42 :-) nevim, jakou velikost shanis Ty, proto Ti pisu ;-)

                      0 0
              • Jenda  

                no vidis ja jsem nasadil pinovy authory (viz diskuse pinovy platformy na XC) a nemuzu si stezovat. Prijdou mi na zimu do terenu skoro lepsi jak naslapy. Jednak tech situaci kdy musim urychlene opustit aspon jednou nohou slapku je nesrovnatelne vic a aspon taky trochu vylepsuju techniku:-) no a dalsi vec je ze ja osobne toho v teplotach pod nulou kdy uz mi navleky fakt nestaci moc nenajezdim. chapu ale ze pinovy platformy jsou na silnici velmi extravagantni:-)

                0 0
    • tk  

      ja dostal od mamy k vanocum zimni lake. . ocenuju komfort pri chuzi a vubec. ale myslel sem, ze mi v nich bude vetsi teplo. mimochodem, nedoufej ze lake koupis ve sleve, mama kvuli nim obvolavala pul republiky.

      0 0
    • Glum  

      Od listopadu mám zimní tretry Lake MXZ 300 (koupil jsem za 3500 Kč). Teď mají najeto cca 2800 km, takže lze už hodnotit: Klady: superpohodlné, upínání perfektně stáhne tretru na nohu, relativně teplé. Zápory: chvíli trvá, než se člověk obuje, nezacvaklé suché zipy lapají tkaničky a neoprén, nejsou 100% vodovzdorné. Zima ještě pořádná nebyla, jízda při –9°C (dvě hodiny) s jednou ponožkou úplně v pohodě. Na webu (MTBReview) varovali, že jsou úzké: nejsou – kupoval jsem je jako zimní o číslo větší, ale široké jsou dost.Šel bych do nich znova, je to jinej komfort než letní tretra s neoprénem.

      0 0
      • jofa  

        Já je zkoušel o číslo větší než mám normálně – byly pro mě ouzký a dlouhý. Tento problém mám ovšem i se zimníma od NW (tuším Celsius) a Sidi. Jakž takž mi ještě jdou od NW Grizly. Problém je ovšem sehnat co chci protože dovozci jsou absolutně neschopný.

        0 0
    • jihra  

      Já vozím „sněhule“ a na nohy mi nikdy zima nebylo.

      0 0
    • tjuren  

      Když už je řeč o zimě. Včera jsem se vytrápil, sjezd z kopce mě už vůbec netěšil. Jezdím letní tretry s tlustou ponožkou a teplým ale profukovým návlekem. Chci se zeptat jestli pomůže jako neprofuk navlíct igelit nebo někdo zmiňoval tu stříbrnou pásku?
      Ještě mě napadlo, že bych si vyrobil po česku nášlapný zimní tretry ze starých farmářek. Nezkoušel to někdo?

      0 0
      • Volf  

        Tam budeš mít asi problém s tím, že ty farmářky nemaj tvrdou podrážku. Já třeba doma chodím kolem starejch pětasedmmdesát­kovejch kotníčkovejch bot na běžky a už jsem je taky začal vyměřovat jestli by tam nešly kufry. Nebo uříznout předek podrážky kterej se zapíná do vázání a dát na kolo pedály s klipsnama a volným řemínkem. Ne že bych to teď zrovna chtěl dělat, ale třeba to někdo doma má.

        0 0
        • martt  

          predavaju sa take kozene robotnicke boty co maju v podrazke ocelovy plat. Mozno by to bolo tot prave. Ale nie su ovela lacnejsie ako tretry.

          0 0
      • juli  

        No jo to jsem kdysi vozil. Byly to nejake Outdoor Hi-tec tesne pod kotnik. Zespodu jsem vykuchal podrazku, aby tam zapadl kufr (stejne nakonec trochu couhal) Z vnejsi i vnitrni strany podrazky jsem nalepil obdelniky dural plechu asi 1mm tlusteho, aby se kufr v gumove podrazce pri vypinani neotocil. Plechy jsem po nalepeni provrtal a nasrouboval kufr do origo plechu se zavity. Ty diry zevnitr mely vetsi prumer, aby tam zapadnul ten prolis kolem zavitu. Nahodou to docela fachcilo, akorat jsem parkrat za zimu menil ten vnitrni plech, protoze jak je podrazka mekci, nez u tretry, se zlomil. Dobra lekce z kutilstvi a dobry pocit z usetrenejch penez, ale dneska vim, ze tudy cesta nevede.

        0 0
    • Excel  

      Já mám letní NW v nich letní+tlustou fusakli (klimatex) přes to návlek (ne neopren) ale i tak v –5 až –8 je to na 2 hodiny a dost, jinak jsem celej zpocenej ale prsty ztuhly. Bude to hodně subjektivní záležitost, někdo má zimní tretry na tom návlek a za hodinu je stejně ztuhlá noha, na to že se v zimě dostanu kvůli tmě ven jen o víkendu se mi zdaj zimní tretry jako vyhozený prachy.

      0 0
    • Standa  

      Prosím poraďte něaký kamený obchod kde si mohhu vyzkoušet a koupit zimní tretry(někde ,kde je širší výběr).Jsem z Trutnova,ale je mi v podstatě jedno kam dojedu.Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.