• patejl

    mate zkusenosti s speedstrem jaké kladné ci zaporné

    0 0
    • tutite  

      pěkná práce, citlivé pružení, řekl bych až příliš. Jinak rám je celkem krátký /mám 173 cm při velikosti M/, ale je pravda, že jsem si zvykl na delší rámy a jakýkoliv jiný mi připadal krátký. Problém poupování lze vyřešit Manitou Swinger tlumičem, který chodí naprosto famózně, taky mám jednočep. Dle mého je lepší investice rámová sada MERIDA TRANS MISSION 05 s SPV tllumičem, 12 cm zdvihu. Ve srovnání s RB je to levnější /22–25000 vč. tlumiče/, rám je delší, je to čtyřčep s přepákováním, takže pevnější, a hlvaně SVP je fajn. Jezdil jsem na tom, vím o čem mluvím. Glosuji pro Meridu. Čest.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Jsem z te tve recenze trochu zmateny. Kdyz ti vyhovuje SPV, tak ti bude asi kazde fungujici pruzeni pripadat moc citlive :) , ale hlavne co ti pripada pevnejsiho na 4 cepu (a zrovna od Meridy) nez na jednocepu?

        0 0
        • tutite  

          to padlista. Možná míchám citlivost s pohupováním. Řekl bych, že SPV je zdařilým kompromisem mezi pohodlným ježděním a nechtěným pohupováním. K torzní tuhosti. 4× větší počet čepů je prostě tužší, čepy jsou daleko od sebe, mají průmyslová ložiska a mrkni se na testy v německém BIKE. Jedna firma, co dělá jednočepy, má kvůli namáhání tlumiče /který na jednočepech trpí, pokud není na kulovém ložisku/ ještě takové minivahadélko, které přece jenom eliminuje ten milimetrový výkyv, ke kterému dochází v místě upnutí tlumiče na kyvku. Jen si nevzpomenu na název firmy..

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To ma vicero firem. Treba Felt nebo Foes. Ja jsem rozhodne zastancem 4 cepu. Jen je divne, ze jednim z argumentu jednoceparu je prave vetsi tuhost.

            0 0
            • tutite  

              to padlista. Ano Foes jsem myslel. Ten je parádní, teď i s dalším vahadélkem na oddělení brzdných sil od pružení.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Musej tam mit spoustu serepeticek, kdyz nedokazou vyrobit normalni 4 cep :) Ale jinak se mi taky libi. Skoro bych rekl, ze Foes patri mezi kultovni znacky. Proc by jinak lidi platili ctvrt melounu za ram. Ted to snad uz kleslo a je to i s vidlici :)

                0 0
          • Pá-dlista1  

            Uz jsem pochopil tvuj pohled. Ty mas Propheta. Ten ma presne opacnou charakteristiku nez Speedster. Necitlivy zacatek umocneny pretlumenym tlumicem :)

            0 0
      • patejl  

        fox rp3 ma pro pedal/nastav.ci­tlivost.¨ u vycecepu e scitaji provozni vule a navic meridu m kazdej

        0 0
        • tutite  

          Na co Ti bude RB, který sice každej mít nebude, jak Ty říkáš, ale funkčně jej ta „blbá“ MERIDA předčí. Už to slyším: „mrkni se na něj, to jeho RB je s tím tlumičem o 50% dražší než moje MERIDA a jak se mu to houpe“. Svez se na RB a pak na MERIDĚ. Zdar.

          0 0
          • patejl  

            prave ze jsem to udelal rb chce jen rvnej zamek sedlovky P.S jezdi nekdo z vas aspon jedno z nich

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.