• kesu

    vim ze se to tu jiz mnohokrat resilo ale zajimal by me vas nazor na celoodpruzene ramy spyder presneji na Alu 7005 Full 3,protoze se nemuzu dozvedet jakej to ma vlastne zdvih,protoze ten udavanej 105mm se musi pomerne dost lisit v zavislosti na tlumici a na to jiz vyrobce zapomina.popripade kdybyste nekdo mohl tenhle ram srovnat treba s meridou cobrou,nebo s RB speedstrem,Jde mi hlavne o chod a o geometrii,je mi jasny ze rb je jina kategorie.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Na strankach mas napsano s jakym tlumicem (DNM MM 22) je a jake ma varianty zdvihu (80 a 100mm). Z toho si muzes snadno dopocitat zdvih ci pripadnou zmenu geometrie s jinym tlumicem.

      0 0
    • JMT  

      Videl sem ten ram krute prasklej a ten kluk co ho mel tak rikal ze jeho kamos dopad stejne

      0 0
    • ihik  

      Mám ten rám objednanej, takže pak můžu dát nějaký info. Jen si nejsem jist, že vůbec dorazí, protože komunikace nic moc… Před 2 měsíci jsem jim tam posílal nějaký dotazy k rámu. Nikdo mi na mail neodpověděl a až na zavolání jsem se tam domluvil s nějakým chlapíkem. Před 14 dny jsem jim tam poslal mail s objednávkou. Nic. Tak jsem to 3× zopakoval a vždy jen info o přečtení. Včera jsem tam zavolal a dozvěděl se, že mají moc práce a na maily tudíž nereagujou, ale že rám je připravenej na nástřik (nebo snad dokonce nastříkanej?) a že nemají tlumič a vidlici (nic jinýho jsem nechtěl) a že mám zkusit za týden, že jedou na nákup. Ale komunikace nic moc. Trochu zpětné vazby by neuškodilo, i informace „makáme na tom, nemáme to a to, ozvěte se za xx dní“ by byla lepší než černá díra… Takže doporučení pro všechny: pokud chcete něco od spyderu, tak jim neposílejte mail, asi umí maily pouze přijímat. Ale snad celej rám bude lepší než komunikace, zatím to stojí za to jen kvůli ceně.

      0 0
    • Romík  

      Rám mám, najeto cca 800km. Živější než můj původní HT Author Versus, i kratší. Nekvalitní lak, jde hned dolu. S jídními vlastnostmi spokojennost, trochu se staví na zadní (dal jsem delší představec a je to OK). Připlatil jsem za SID Adjust. Srovnávat s RB nemá cenu. RB je 2× dražší kolo a za tu cenu bych si ho nikdy nekoupil. Spíš bych šel do GT nebo Giantu. Pokud by Tě zajímalo něco dalšího, písni. Jednání se Spyderem otřesné!!

      0 0
      • kesu  

        ja vim,psal jsem jim a nemuzu je donuti odepsat mi.ten ram chce kamarad,zajimalo me to srovnani protoze ja mam moznast jen jen na tom svim a nebo na tom rb,je mi jasny ze to neni konkurence,ale spis mi slo o chovani..

        0 0
        • JMT  

          Asi ti tadle rada bude na prd ale at si koupi radsi poradnyho hardtaila, za tydle prachy stejne nic jinyho nebude fungovat (sam vis o ce mluvim :-)

          0 0
          • Romík  

            Nechci tady vyzdvihovat výhody FS, ale pro pohodový ježdění je FS nenahraditelný. Spyder je obyč. jednočep, ale do pedálů nekope, tvrdne při brždění a když si stoupneš (což jsem podle klasické vlastnosti), ale jinak je to pohodička. Únava se dostavuje o dost později než na kostitřasu!!

            0 0
            • kesu  

              ja vim,taky nedam na fula dopustit ale tohle chce kamos tak proto,spis me zajima jak to chodi.

              0 0
              • Romík  

                Pokud to je jeho první FS, tak nemusí mít obavy – bude nadšený!!! Pokud už jezdil na Spešlu, GT a dalších vychytaných systémech, tak samozřejmě pocítí negativa o kterých jsem mluvil, ale nemůžes čekat od rámu, který pořídíš za poloviční cenu než GT stejnou funkčnost. Patenty něco stojí. Já jsem absolutně spokojený! Neříkám, že mě neláká otestovat značkové odpružení, ale zatím jsem neměl možnost a finance. Před hospodou to nepoznáš. Kamarád si teď koupil GT I-drive (starý systém), tak se na něj chystám :-))) Všude na tento systém pěli ódy, tak to musí být bomba.

                0 0
    • blue.sun  

      Taky se mi líbí… Jen by mě ještě zajímalo, jestli ten rám zvládne vidli 120 mm, protože velice uvažuju o přestavbě mé MX comp coil ze 105 na 120. Může někdo dát tip??

      0 0
      • ihik  

        Chci si tam dát blacka 90–120mm, tak uvidím. Mám z toho taky trochu obavu, ale ve sjezdech vyšší zdvih nevadí a na chrtění je 90mm dostatečné :-) Pořád zvažuju, jestli nejít do scareba, ale jako jedinou výhodu vidím o nějakých 400g nižší hmotnost, o tuhosti s kotoučema tu už bylo napsáno dost a fixní zvih je taky rozdíl… Poradí někdo?

        0 0
    • Jenda  

      jeste me napadlo ze temer identicky ramy inzerovali tusim na Bikestore – vyprodej RM – ram bez tlumice za 3500? akorat mi prisla dost vysoka vaha ale zase narozdil od spydera by mohla byt verohodna:-)

      0 0
      • kesu  

        zmena ze 100mm na 120 je i na celoperu pomerne znatelna,ale je to unosny,protoze vyssi zdvih se zase vic ponori.nicmene mozna bych to vyzkousel dopredu,strasne zalezi co od toho biku cekas,ono to s visim zdvihem jede hur a zas o moc lip to krom skoku v terenu nezehli.

        0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.