Zvuky tlumice Fox - je to normalni?

9 nepřečtených
  • h2144

    ahoj,

    koupil jsem si sveho prvniho fulla. Je to Specialized Epic Comp 2013 s tlumicem Fox/Specialized brain. Ten tlumic pri navratu z propruseni, vydava dost hlasite zvuky viz. video http://www.youtube.com/watch…

    Jel jsem letos na trech ruznych Epicich (2011, 2013 a 21014) a u zadneho jsem si takto hlasiteho navratu tlumice nevsimnul.

    Na zahranicnich forech pulka lidi tvrdi, ze takto hlasite zvuky jsou naprosto normalni, druha ze to je vzduch v oleji, ci kavitace a ze to neni dobre a ze se ma dat tlumic na servis. Vzhledem k tomu, ze kolo nekde od lonska stalo a prislo se zavzdusnenou brzdou, nedivil bych se kdyby s tlumicem bylo neco spatne taky.

    Otazka tedy je, je to normalni a mam to resit? Kolo je z Kur-sportu z Decina a ja sem z Prahy, takze vozit jim ho tam aby se podivali zda je to ok, to zrovna neni.

    Predem diky za info.

    0 0
    • h2144  

      PS i bike forum jsem samozrejme prohledal, ale nic podobneho jsem nenasel..

      0 0
    • h.mad  

      Tohle mi dělá rp23, ale 3× to propruží a přestane to dělat, na chod to nemá vliv, takže to neřešim…

      0 0
    • McBlacky  

      já bych to radši dal na servis. Co s tím je netuším, ale v pořádku to není a pak se ti to nekde vysere třeba na dovolený a budeš akorát nasranej.

      Zavolal bych jim tam a domluvil se s nimi, že to pošleš ke Švecovi sám, at se ušetří pošta. Asi k tomu bude Švec chtít papír, to se ale taky dá řešit. Obchod sepíše reklamaci a pošle ti scan emailem, podepíšeš, vytiskneš, přibalíš.

      I tak ale 2–3 týdny to je zásek. Jestli máš jen jedno kolo, chápu, že ted v sezone se ti nechce

      0 0
    • h2144  

      diky za nazory. Dle SP Kolo, kde ukazali opravdu vstricny pristup, je hlavne nefunkcni brain a s tim muze udajne souviset i zvuk tlumice. Rozhodne nove kolo na kterem jsme to tam zkouseli chodi uplne tise.

      V KUR Sportu bohuzel takovou vstricnost neukazali a ac sem se snazil dohodnout napravu, konci to odstoupenim od smlouvy:-(

      0 0
    • mr.antik  

      tohle mě dělaly asi všechny Float tlumiče co jsem kdy měl, někdy více někdy méně

      0 0
    • Tehu  

      prvni jedno dve propruzeni po odstavce mi to taky dela a pak uz ne… Pokud funguje neresil bych !!!

      0 0
      • Tehu  

        jeste dodam delalo mi to jak u noveho kola tak i rok nato po repasu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.