• mais

    Ahoj jsme v Zillertalu – nemá někdo zkušenost nějaký trail nahoře s prcky? Ideálně lanovka nahoru, nějaká zábava – aqua trail atd a pak nějaká cesta, co je schopen třeba za půl dne sjet šestiletej prcek na dvacítce kole s véčkama? Původní myšlenka byla projet se v údolí kolem řeky a jet dál, ale budeme tu asi dýl..

    0 0
    • MatS  

      Taky jsme tu, ale ty kopce jsou celkem vysoky, takze sesup dolu strmy. Chce to pohledat v mape.

      0 0
      • mais  

        Mapu samozřejmě máme – jen úplně jaksi neobsahuje infornaci, co je fajn pro děti..

        0 0
    • Barak  

      Takovou trasu si úplně nevyhovuje.

      Ale můžu doporučit fajn koupaliště.:-)

      Pozice na mapě

      https://mapy.cz/s/dasuzujapo

      0 0
      • mais  

        Díky, ten znám – koupání je v poho, asi vezmeme kartu údolí, tam je zadarmo aquapark ve Fugenu a bazén máme pod nosem slušnej :)

        0 0
        • Barak  

          Nevím, kde přesně bydlíte. Ale vzpomínám si, že by pro 6 létě dítě mohlo jít, směrem dolů následující.

          Vyjet z Finkenbergu lanovkou na Penken, pak má severozápad po modrý turistický c. 57, na rozcestníku Tux to stihnout po cyklostezce přímo do Tuxu. Tam by vás musel někdo vyzvednout autem, protože do údolí je to po silnici. Pokud tedy nechceš po lesnich cestách, kde něco ještě nastoupas. A to s dítětem asi nechceš. Po tom sjezdu bude stejně podle mě k.o.

          0 0
    • dada  

      Co se týče sjezdu dolu nevím ale jak psal kolega výše, obávám se že to bude spíš náročnější. Co se týče entertainmentu pro děcka + ráchání splňují požadavky vrcholky Ahornbahn – Ahornsee. A Konigsleiten Dorfbahn – tam je to jezírko úplně nádherný a ne tak umělý a přelidněný jako na Ahorn.

      Samo slušná kravovina pro decka je Fichtenschloss ale tam neni žádná voda na ráchání.

      0 0
      • mais  

        Dneska se prckové hecli a dali 40 km, pak nastoupili s mamkou na úzkokolejku a mastili zpět. Já si dal dalších 40 km – tahání kol nahoru jsme pro zatím vzdali (za mě rozumě…stejně to bylo spíš přání partnerky a dětí – napřed to chce aspoň tu dvacítku mladšího prcka vyměnit za něco stabilnějšího) a taky by se šiklo nějaké drobné rozježdění po trailech – aby měli prckové za sebou nějakej delší sjezd a trochu zlepšili techniku brzdění. Jinak ono počasí tomu ani úplně nakloněno není obecně – dneska přes den bylo fajn, že nevyšlo počasí, jinak stále slibují dost vody z nebes

        jinak každému, kdo sem pojede doporučuju Aktivcard – řeší to koupačky, vláčky u lanovky

        0 0
        • MatS  

          Presne, Ziller card activcard se zaplati uz za dva tri dny. Jen dnes lanovka, bus a vlacek. A k tomu pesky 13km s nastoupanyma 800m do 2190mnm. Zda se to malo, ale ten krpal nahoru i dolu byl brutalni.

          0 0
          • mais  

            U nás dneska „jen“ vláček 3ks s kolama, ale jelikož je v plánu i výjezd na ledovec, tak je návratnost jistá – loni jsme tam v létě i lyžovali, škoda, že to letos nevyšlo.. jen teda na lyže se takhle karta nevztahuje – nicméně měl by v ní být i aquapark ve Fugenu – což se bude muset…tak jako tak… na výkony moc nekoukáme, spíš na to si to v klidu užít a když to jde dá se víc, když se nedaří kecnem k bazénu, dáme kafčo… dyť je to fuk..

            0 0
            • dada  

              Jj když sem tam prisel s dvojcatama v cervenci s lyzema v jejich peti letech, pokladni nechapala ze chci permici pro sebe a pak este dve zdarma k tomu – decka nebyly pres pultik vidět…pak když vyskočily a videla je se na me koukala jak na vraha. Decka mely zážitek, nicméně zhodnotily to jakože o ničem – žádný pořádný černý sjedofky.

              A teď uz se dva roky na lyze jen práší…:(

              0 0
            • MatS  

              Na ledovec se Activcard vztahuje jen na tu prvni lanovku. :-(

              0 0
              • mais  

                ty jsi to zkousrl? aquapark ve Fugenu je taky jen venkovni bazen

                0 0
                • MatS  

                  My tam byli vloni a zjistoval jsem si to.

                  0 0
                  • madcat  

                    Já vím že datum, ale je to tak – jenom ta spodní ze tří lanovek, ty další dvě se platí zvlášť. I na koupaliště jsou nějaký omezení – zpravidla je to jen na venkovní. Nevím jak Fügen, ale v Zell am Ziller to tak je, a píšou to i na webu.

                    Jinak tady to údolí miluju, tolik možností štrádovat po horách nebo jiný vyžití, super. Byli jsme loni, letos jsme s tím tak nějak úplně nepočítali, ale jsme tady zase.

                    0 0
                    • MatS  

                      My byli letos už po páté a asi na posled. Chceme teď o kus dál :)

                      0 0
    • milmat  

      Relativně snadná trasa se okolo přehrady Gerlos. Pak je super údolí nad Krimmelskými vodopády. Ale je to tam cca 400m up, možná víc. Po cestě je tunel. Pak se jede podél vody.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.