Ženy a muži (nejen) na kole - předsudky...?!

64 nepřečtených
  • 4xMM

    Ahoj všichni, tak mi to jaksi nedá, musím založit tento thread a zeptat se na Váš názor… Projížděla jsem tu totiž archiv a narazila mj. na tenhle komentář, který je podle mě totálně mimo mísu :-(. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte a kolik lidí tady sdílí podobné názory (podle mě předsudky)?

    Takže citují (uživatele Pelhřimov ze threadu „Kolo pro manželku“):

    „Už jsem to se psal několikrát a budu se se svými zkušenostmi opakovat: Ženy, které nemají závodní ambice, mají následující preference: Kolo se jim musí líbit (tzn. musí být hezké viz. ten výše GT na fotce) a jízda musí být pohodlná. Kecy o komponentech, vidlici značce a váze  kola ženy nudí stejně jako muže nudí rozhovory o chodu domácnosti.  Také je zbytečné řešit váhu kola, stejně je to +/- 1,5 kg. Hezké kolo si žena vybere v obchodě a pohodlnou jízdu lze docílit jedině tak, že ji vezmete na projížku po hladké lesní zpevněné cestě. V žádném případě při první jízdě netestovat vidlici v kamenitém sjezdu!!!! Nechat v obchodě vybrat a neprskat, když se jí bude líbit kolo značky, která zde na fóru není zrovna in!!! Pozn. Kolo není pro ženu porestižní žáležitost, tak se nemusíte bát, že její volba vysaje Vaši peněženku.“

    Jak může někdo takhle obecně psát o „ženách jako takových“ – jako že všechny mají všechny rády to a to, atd.??? (O „mužích jako takových“ taky nikdo takhle nepíše!)

    Fakt mě to upřímně řečeno dost zaráží a mrzí, když na sportovním (v tomto případě cyklistickém) webu někdo šíří takové stereotypy. (No určitě nejsi jediný a asi ani „nejhorší“, jen jsem teď při hledání informací na Tebe narazila, tak sorry).

    Možná si tu říkáte co prudím – ale co mám dělat, když čtu takové kecy (pardon), jako že ženy prý nudí povídat si o „komponentech, vidlici značce a váze  kola“ , tak nevím? Mě by teda naopak smrtělně nudilo plkání o domácnosti, jak píšeš! Proč si autoamticky myslíš že by ženu ta domácnost měla bavit? Jsou to holt práce které se musí udělat, často je dělají ženy, ale i muži – dle vzájemné domluvy a konkrétní situace, ale přece se člověk (ať už muž či žena) snad raději baví o svých zálibách, ať už je to kolo, nebo třeba knihy nebo já nevím co! Nebo ne?!?

    A že bych si kolo vybírala hlavně podle vzhledu, to ani náhodou! Jo, musí se mi také vizuálně líbit, ale určitě ne v prvé řadě! A přece i Vy muži tu často píšete, že nějaké kolo je vizuálně „hnus“, ale nikdo Vám kvůli tomu hned nepodsouvá, že byste šli jen po líbivém vzhledu!

    A doporučení testovat kolo jen na zpevněných cestách atd.- taky nesmysl! Já mít nové kolo bych teda samozřejmě chtěla vědět i jak jezdí v terénu. OK, byla bych ze začátku třeba opatrnějši, až si zvykknu jak se chová – ale jak jinak ho vyzkouším…?

    Mrzí mě, že někteří (doufám že ne většina?!) muži-bikeři mají zřejmě k ženám takový postoj. Myslím že to zrovna dobrým vztahům nenapomává – škoda… Předpokládala bych že na takovém webu (BF jsem objevila nedávno a docela mě zaujal) bude spíš rovnoprávnost, nebo jak bych to řekla -  jakýsi sportovní, kamarádský přístup ke komukoliv – ať už je muž nebo žena??

    Přitom v několika threadech tady nacházím příspěvky jako ten výše citovaný, nebo ještě horší (třeba v threadu o tématu „líbí se vám holky…“ různé pochybné narážky – OK, některé nejsou míněné vážně, ale přesto mě celkový duch té diskuse moc nepotěšil)  – vyznívá to částečně, jako by se s ženami nepočítalo jako s rovnocennými partnerkami při bikování (i jinak?). A já si říkám, jak je to možné, když přece jen už žijeme v tom 3. tisíciletí ;-)?!

    Jak to vidíte Vy ostatní, bikeři a bikerky? Jsem jediná které to vadí…? Co s tím?  

    Ale nic ve zlém… :-) ! Zdraví M.

    0 0
    • _tomin_1  

      Ahoj, teda precist ten tvuj prispevek mi dalo, takova delka:) ale docetl jsem poctive az do konce:)

      Nemuzes to brat vazne takovy reci, vetsina je jen takovej hec:) kazdej moc dobre vi, ze kazda zenska je jina, ale pritom jsou si v mnoha vecech podobny a tak je zvykem je hazet do jednoho pytle, zvlast kdyz je clovek rozhrocenej z nektere z nich:) Nerikej, ze jsi nikdy nerekla, ze jsou vsichni chlapi stejni:) to bych ti stejne neveri. taky nekdy reknu neco takovyho,i kdyz vim moc dobre, ze to tak neni:)

      Jako chapu jak te to muselo zklamat, kdyz tady ctes neco takovyho, ale myslim, ze by ses nemela nechat znechutit nazorem jednotlivce:) Urcite mluvim za vetsinu chlapu tady na foru, kdyz reknu, ze bikerky jsou super a co muze byt lepsiho nez potkat v lese nejakou zenskou na kole a ne jen porad samy chlapy:) cim vic jich bude tim lip:)

      Ja zensky na kole obdivuju docela, vetsina z nich ma nohu jak ja ruku a kdyz jsem byl tedka zkusit zavod tak mi to stejne poradne nandaly:)

      0 0
      • kofolka  

        Já to neberu tak vážně… Prostě si to přečtu, u něčeho se pobavím a pak něco napíšu nebo nenapíšu… Takovéto předsudky o ženách jsou proto, že je nás málo, ale myslím že se to už lepší a přibývá nás. Na světě je tolik předsudků, že zabývat se tím vším by mě asi zničilo… :o) A někdy je to náhodou docela sranda číst si některé ty příspěvky… :D

        0 0
        • kofolka  

          Sakra už ani zařadit se neumím :o)

          0 0
        • pelhrimov  

          Vtip je v tom, že 4×MM také neumí jezdit v terénu viz. "

          Ahoj, toto forum jsem objevila myslím předevčírem a docela mě zaujalo:-).

          Mám ráda přírodu a jsem nadšená cyklistka - ale obávám se že ne moc dobrá, co se techniky týče (třeba sjezdy v terénu apod.)… :-/ Tak by mě zajímalo – pokud jste na tom někdy byli podobně (asi ještě nikdo nespad z nebe jako perfektní biker/ka ;-)), jak jste si techniku vylepšovali Vy? Zkoušeli jste to sami, třeba po nějakém načteném návodu, nebo s kamarády, nebo snad dokonce existují nějaké „kurzy“ apod. …?

          Zajímaly by mě obzvlášt (ale ne jenom) zkušenosti holek/žen-bikerek, jestli je tu nějaká spřízněná duše… ;-)

          Jezdím většinou sama nebo s manželem - ale v tom případě (pokud nemám hlídání dětí)  jedeme celá rodina (jeden prcek už sám na svém kole, druhý v sedačce) a tak nějaký náročnější terén zatím moc „nehrozí“…M."

          0 0
    • jIrI___  

      Abych pravdu řekl, já se zatím ve svém krátkém životně setkal v 93% přesně s takovými typy holek, jako napsal pelhrimov. Snad nikdy jsem díkybohu/bohužel nepotkal holku, která by se o kola nějak víc zajímala. Asi to bude tím, že to jsou moje vrstevnice. Neházím všechny slečny a ženy do jednoho pytle, ale „technických“ typů zajímajících se o kola bude opravdu minimum.

      0 0
      • 4xMM  

        Ahoj JIrI, píšeš, že „technických“ typů zajímajících se o kola bude opravdu minimum". Otázka je, co je to podle Tebe technický typ?

        Můj manžel třeba je „technický typ“ v tom, že má technickou VŠ, odpovídající po­volání, umí spoustu věcí spravit, je docela kutil, také modelaří a je v tom hodně šikovný a pečlivý- ALE zrovna do nějakého kutěni na kolech se (paradoxně?) nějak nehrne! To spíš zase já různě zkouším – i když jsem vzděláním z oblasti jazyků a společenských věd a člověk b yto předpokldáal opačně. Ale jeho to prostě tak nebere/nezjímá jako mě – řešit jak si vylepšit techniku, jak si vylepšit kolo, co a jak kolem toho. Jezdí rád, ale je jaksi víc spokojený s tím, jak to je. Pokud jeden z nás dvou pojede někdy do budoucna nějaký závod, maraton apod., tak nejspíš já.

        Tak nevím – jak je to tedy s tím technickým typem a/nebo zájmem o kolo? Mohou to být zřejmě dvě různé věci – aspoň podle mé zkušenosti.

        Zdraví M.

         
        0 0
        • Smazaný účet  

          je to o přístupu – já prostě považuju vrtání se v kole za ztrátu času. jsem vyučenej automechanik (tedy určitý předpoklad manuální zručnosti bych měl mít), ale kolo dávám do servisu. dokud funguje – jezdím. když fungovat přestane, dám ho do servisu, popíšu problém a za dva dny si ho vyzvednu opravený. vyjímka jsou samozřejmě kritické opravy někde na závodech nebo když je servis nedostupný, to si musím pomoct sám :-)

          0 0
          • Zlatka  

            To je správný přístup. :) Jen pořád nechápu proč se tu řeší „technický“ typ ve spojení s koly..

            Vždyť je to už jako lego pro děti. Hezký večer a dobrou náladu všem.

            0 0
    • Krys  

      Tiež ma občas naštartuje to zovšeobecňovanie v bežnom živote. Predpojatosť v posudzovaní človeka na základe pohlavia, veku, národnosti, štátnej príslušnosti, náboženstva, rasy, výšky, váhy, veľkosti topánok …

      Na druhej strane, keď sme kupovali s manželkou bajk pre ňu, tak trochu krútila nosom, keď som jej vybral krásneho Treka za príjemnú cenu. Proste bol titánovo sivý.

      Na tretej strane, tiež by som chcel radšej červený bajk. :)

      0 0
    • gveck  

      Mno párkrát už jsem zaslechl dokonce i nějakou ženu: „ti chlapi mluví jen o…, chtějí jen…, myslí jen na…,“ Každopádně život je krátký na to abych řešil jesti mi to vadí či nevadí, takže nevadí :-)   

      0 0
    • mr.antik  

      Mě to nevadí, ať si každý muž myslí o ženách co chce, někdo má holt zkušenosti takový, někdo zase makový. Jinak já si nestěžuju a naštěstí nic z to co jsi napsala není pravda :-)

      0 0
      • mr.nobody  

        souhlasím, že nic z toho není pravda. Jen mě trochu mrzí, že moje žena ani po x letech přes mnohé vysvětlování nepochopila funkci přehazovačky, natož pak přesmykače. proto do každého kopečka kolo tlačí a přitom má pořád zařazenou velkou placku… Rovněž vysvětlování, proč chci koupit přehazovačku za 1200,– když se dá koupit přehazovačka za 199,– jsem dávno vzdal :-)))

        0 0
        • muppet  

          To znám :-) a když si půjčím její kolo tak první co zazní je „hlavně mi to nepřehazuj“ většině žen stačí jeden převod na kole,ale jsou samozřejmě i takové které toho vědí o kole více než já a taky jim to lépe jede.

          0 0
        • Stancek  

          Clovece na to jdes uplne spatne :-) musis koupit prehazku za 1200,– a doma rict ze stala 199,– , pak jsou spokojeni vsichni, Ty mas to cos chtel a zena je spokojena ze za ty pitomy kola zas tak neutracis…

          0 0
    • Karlos009  

      On to Pelhřimov nenapsal právě „politicky“ korektně, ale v zásadě má pravdu. Moje přítelkyně najezdí na holku poměrně dost (3–4 tis. km na horákovi), ale nezávodí a hlavním a nepřekročitelným kriteriem byl design kola.  Prostě sebelepší kolo které se jí nelíbilo nemělo šanci. Taky by si nekoupila nějakou šlupku jenom proto že je červená, ale proč by jezdila na něčem co se jí nelíbí. Detaily, jako jestli je vidlice FOX nebo RS, jí vůbec nezajímají, prostě jí stačí mé ujištění, že je kolo OK. Teď se sama obleče do hezkých hadříků, vezme své hezké kolo a s radostí vyrazí někam sama na vyjíždku. Co chtít víc? :-) A to platí, myslím si, pro většinu žen. Ano jsou technicky zdatené vyjímky, ale moc jich asi nebude. Naopak znám dost případů, kdy mojí kolařští kamarádi koupili (poskládali) své přítelkyni (manželce) kolo z top komponentů, ale příliš vděku se nedočkali.

      0 0
      • 4xMM  

        Ahoj

        azněl tu už párlrát něco v tom smyslu,  že muž ženě „pořídil/upra­vil/sestavil“ kolo a pak chudák „sklidil nevděk“. Tam by mě zajímalo, jak to probíhalo? Jestli to totiž udělal vícěméně podle svého, nepustil ji k tomu (ani při výběr komponentů, ani při montáži či alsepoň asistenci při ní), ona se tedy na tom vůbec nepodílela a byla postavena před hotovou věc, tak se tomu nevděku ani nedivím! Já si samozřejmě ráda nechám pomoct a poradit, ale aby někdo řešil něco „o mně, beze mně“, tak to by nešlo – a manžela by to ani nenapadlo!

        Ale nevím, třeba to probíhá jinak, jen mě to tak napadlo, v čem mohl být kámen úrazu…

        A jinak k tomu co píšeš (mj. napsals to hezky, myslím to  o Tvé přítelkyni :-)): Já také ráda vyrazím sama na vyjíždku (s manželem taky ráda, ale to je zatím složitější kvůli dětem – starší užsice  jedzí, ale těžko s ním zatím můžu jet „blbnout“ do terénu), také mám ráda na sobě hezký dres :-) a je to fajn, jak píšeš - ale mě třeba (na rozdíl od Tvé přítelkyně) ty detaily ohl. vidlice zajímají taky, a to přesto že když nejsem ten vyloženě „technický typ“.  Ale obecně ráda vím „na čem jsem“, proč je něco nějak a ne jinak, prostě asi taková nějaká zvídavost/zvě­davost… ;-)

        No nic, přeji všem ženám a mužům tady fajn ježdění tak jak jim to vyhovuje :-)! M.

        0 0
        • 4xMM  

          P.S. Sorry za ty chyby/překlepy nahoře v mém příspěvku! M.

          0 0
    • treatt  

      Za 1) Bike forum nesmis brat prilis vazne, to je zasadni chyba ;-) Proste s nadhledem, obrovska spousta veci tady je psana ve srande, je to casto takovy ten malicko bajkersky skodoliby humor (aneb kdo hodil nejakou ne-vaznou, ale zato spektakularni tlamu, idealne kvuli tomu, ze dela blbosti, vi presne, o cem mluvim :-)))

      Za 2) Generalizovani se dopousti clovek dost casto a stojim si za tim, ze by to delali vyhradne chlapi vuci zenskym ;-) Ale jo, budu odvazny – Sam guru muzskeho sovinismu Hausmann uvadi, ze generalizovani je typicky zensky rys :-D Ale tohle je zase humor ;-)

      Za 3) Co se toho vztahu zen a kol tyce, vsimni si jedne zasadni veci. Kazdy, kdo to tak popisuje, nemluvi o bajkerce. Velice casto ani o sportovkyni. Ale proste pritelkyni, manzelce a pod, kterou jednou za cas posadi na kolo, aby se presunuli turisticky z bodu A do bodu B (viz jako zrovna vcera, kdyz davali Jak vytrhnout velrybe stolicku ;-) Nerikam, ze se ztotoznuji se vsim, co treba Pelhrimov napsal, ale moje dosavadni zkusenost – podlozena nejen osobnim vztahem k dane prislusnici nezneho pohlavi, ale treba i brigadou v Prazskem velkem cyklo obchode – proste barva je zaklad (ovsem pozor, i velka cast chlapu vime, ze barva jezdi ;-) a ten zbytek musi byt sladeny. Treba dalsi z rysu je, ze to kolo ma byt proste „dokonale“, jeden sladeny celek. Treba pritelkyne vubec nemohla rozdychat, jak si muzu koupit tak drahy kolo a jeste si na nem vymenovat sedlo, predstavec, sedlovku a kdovi co jeste. Nebo, kdyz jede na kole, chce se hlavne divat po okoli, co ma kdo na zahradce a tak a kdyby byl nekde koren, je nastvana, ze to drnca. Ne, nerikam, ze takove jsou proste zeny. Ale pokud se nejedna o sportovce, nebo primo bajkerku a ukazes prstem na beznou mladou holku nebo zenu, ta pravdepodobnost, ze bude platit vyse uvedene, je celkem vysoka.

      Stejne treba jako ta, ze obrovske procento radoby „zavodaku“ na kole – chlapu – nesnese, aby ho predjela zenska. Stereotyp? Mozna, ale hodne platny…a ver, ze me to necha klidnym, kdyz slysim „no jo, vy chlapi…“ a „stejne ste vsicky stejny“… :) Tak to ber s nadhledem a nekaz si den ;-))) – Tohle myslim jen a jen dobre!

      0 0
      • treatt  

        Zapomnel jsem v bodu jedna napsat, ze tu tlamu hodi pred partou kamaradu ;-)

        0 0
      • treatt  

        Eeeeeh…patek, unava, sorry…bod 2) …stojim si za tim, ze to NEDELAJI vyhradne…

        0 0
        • 4xMM  

          Ahoj treatt, neboj, já si den nekazím :-)!

          Ale díky za Tvé příšpěvky a že sis udělal i přes únavu atd. čas mi tak obšírně odpovědět!

          Máš určitě pravdu, samozřejmě generalizujeme i my ženy, taky už jsem řekla něco typu „typickej chlap…“ ;-) Ale: nenapsala bych to na web jako BF jako všeobecný návod, jací jsou chlapi v souvis­losti s kolem! 

          To je jako bych napsala, že chlapi-cyklisti, co nemají „závodní ambice“, se nezajímají o nolo,  jeho komponenty atd., nudí je to a zajímá je jen knedlo-vepřo-zelo (to jsem teď plácla, prostě jako příklad, obdobně k té „domácnosti“ u žen).

          Prostě si myslím, že i mězi muži jsou velké rozdíly ve výkonnosti, frekvenci ježdění, vyavení jejich kol a zdatností/ovahou pouštět se sami do nějakých úprav na svém biku – je to široká škála a bere se to jako normální. Zatímco u těch žen jakoby existovala jen „černá“ nebo „bílá“ – ty co řeší jen barvu, používají jeden převod atd. a na drhé straně nějaké výjimečné, technicky superzdatné, „tvrdé“ bikerky. Ale co třeba radši vycházet z toho, že ta široká škála existuje i u žen? Připadá mi to prostě jako reálnější pohled na věc…

          Zdravím a přeji hezký den! M.

          0 0
    • Hornet  

      Tak ako pisu ostatni, netreba to brat tak vazne ;-) hoci aj mna niekedy vytocia urcite prispevky a nazory, ale treba sa trosku nad to povzniest

      uvediem jeden priklad: s Hornetkou sme vyberali bike snad mesiac, mesiac sme nan cakali, tiez sa jej musel pacit v prvm rade :-) ale na druhej strane(parafrazujem Krysa ), bike pre nu znamena mooc vela, velmi rada jazdi, jedno ci teren abo cesta, ale asi radsej teren, neboji sa rychlosti, vie si opravit hocico ( aj ked jej robim servis ja ), pozna rozdiely medzi komponentami a bavi sa o tom, proste bikerka ;-) ale na tretej strane, priznavam, takych je malo, ale su a to je dobre :-)

       
      0 0
    • Lišák  

      Jsou to holt práce které se musí udělat, často je dělají ženy, ale i muži – dle vzájemné domluvy a konkrétní situace 

      Jj. Přesně tak. Na fotce je praní dresů na dovče ;-)

      0 0
    • daymaker  

      Přesto, že jsem chlap, tak musím souhlasit s 4×MM. Pravda, nebral bych jednotlivce nějak vážně, známe některé pány : 150cm, auto 4 litr, to je kapitola sama pro sebe. Ale pravda je a docela by mě zajímalo, kolik chlapů tady by si koupilo kolo, které by se jim vzhledově nelíbilo jenom proto, že je z top komponentů a váží 8 kg. =) Myslím, že moc ne. Za mě, kolo jsem si vybíral podle hodně kriterií a vzhled určitě nebyl zanedbatelný. Přece nedám tolik peněz za něco, co se mi nebude líbit. Za druhé, moje přítelkyně by mu jeho zpevněnou cestu asi taky pěkně obouchala o hlavinku. Takže do jednoho pytle určitě ne, jak ženy, tak chlapy.

      0 0
      • jIrI___  

        Auto 4litr – můj sen a plán do budoucna, a 150cm nemám ani náhodou :-))

        0 0
      • pepek  

        Auto 4 litr? a proč ne? (šestilitr V8 je lepší, já vím :-) Teď jsem potkal 3× zaparkovaný Hummer a začíná se mi neodolatelně líbit – mám ale jenom 175 cm :-(

        0 0
    • zdenek  

      Příspěvek od „Pelhřimov“ se naprosto shoduje s mojim zážitkem při koupi manželčina kola:

      1. Výběr kola na prodejně – prodavačem doporučeno jiné, kvůli nevhodné velikosti – z nákupu sešlo, protože nemělo tak pěknou barvu.
      2. Výběr trekového kola na jiné prodejně – vybráno horské, protože má pěknou barvu – dlouhé úvahy, jestli je ta červená spíš to růžova nebo do oranžova – koupeno.
      3. Točítka na vidlici zatím neobjevila (trvale zamčená), jezdí pouze nejmenší převodník (protože jí vyhovuje), výška sedla nastavená tak, aby dosáhla oběma nohama na zem (nechápu, že může šlapat), vozí pumpičku, ale už ne nářadí a rezervu…
      0 0
    • pelhrimov  

      Ten příspěvek je návod na to, jaké koupit kolo a jak UDĚLAT z NECYKLISTKY CYKLISTKU, to jsi zapomněla ovšem říci. Když ho teď znovu čtu, tak se mi stále zdá naprosto přesný a k ženám ohleduplný. Není možné si vybrat libovolnou ženu koupit jí 10 kg raketu a naordinovat jí něco typu Drásala, takto jde vyhecovat muže, ale ne ženu a  za tím si stojím, protože mám slušné vychování a jsem k ženám ohleduplný.  4×MM prostě patří do skupiny lidí, kteří skartují čítanky kvůli větě typu „Máma mele maso a táta má auto“.  4×MM mne o svém názoru přesvědčí až bude na startu bike maratonů stejný počet mužů a žen a toho jde dosáhnout třeba právě tím kritizovaným postupem. Ono i pro muže je lepší se prvně naučit jezdit na zpevněné cestě. Možná existují enklávy, kde ženy jezdí pouze v terénu, ale já dnes vyjel po páté (RÁNO) a vrátil se před osmou (VEČER) a ženy jsem potkával jen na asfaltu, to je prostě moje zkušenost.  Když čtu, co napsala 4×MM, tak si říkám, že jsem vůl, když ze svého platu kupuji ženě kolo nebo jim dávám finanční odměny na závodech, zkracuji tratě a pod. Poučení pro příští rok žádné ohledy na ženy, ušetřím čas a peníze a bude to gendrově korektní.

      0 0
      • pelhrimov  

        Před 14ti dny toto  a teď již horlivý tvrďák :)

        0 0
        • 4xMM  

          Ahoj „Pelhřimov“, nevím proč se tu do mě tak navážíš, a to opakovaně :-(?

          Co jsem napsala, nebylo přece nic osobně proti Tobě, jen jsem holt na Tvůj příšpěvek narazila (taky jsem to tak napsala – i s tím „sorry“).

          Já jsem netvrdila že umím kdovíjak jezdit v terénu – ale chtěla bych to umět líp, zajímáměto, snažím se zlepšit si techniku, chci jezdit zase víc (možná jsou tu maminky malých dětí, které tu problematiku znají), ptám se tu na rady a beru to tak, že na tom přece není nic špatného. Nebo podle Tebe jo??? (A co?)

          Já se přece netajím tim, že jsem na BF nová a že řeším některé věci které tu řada z Vás má možná už dávno vyřešené. Bevím tedy proč tu na mě „práskáš“ moje příspěvky, které si stejně každý může přečíst když chce?! Já jsem přece nijak nemachrovala, jen napsala své myšlenky – o co tedy jde? Pro¨č mě musíš ironizovat („tvrďák“ apod.)?

          To že nejsem (zatím) na kole až tak dobrá, přece ještě neznamená, že se jakožto žena nezajímám o ty veci co píšeš – vidlice, komponenty… atd. Právě že se o ně zajímám, chci se toho víc dozvědět a naučit. Jinak bych tady přece nepsala, ne?! (Psala bych podle Tebe asi v nějakém foru o „chodu domácnosti“… ;-))

          OK, ty „závodní ambice“ které zmiňuješ – třeba by i byly, kdybych se do budoucna hodně zlepšila (???), ale mimo to – copak neexistuje podle Tebe nic mezi ženami se závodnimi ambicemi a těmi, jaké popisuješ Ty (ty které údajně povídání o kole nudí a chtějí si povídat o domácnosti)?

          Vždyť je tu i řada mužů, kteří nemají „závodní ambice“ nebo nejsou (zatím) až takoví borci v terénu - ale o těch bys asi takhle nepsal, snad nebo ano?

          No nic, jsi asi odjakživa super cyklista se závodními ambicemi, nikdy ses neptal „začátečnicky“ na rady, vše si uměl a věděl od začátku¨, že ;-)))?

          Protože o nic jiného nejde – že každý / každá přece někdy začíná (resp. po přestávce znovu začíná – jako třeba já) resp. se tho chce naučit víc než dosud, a ptá se na různé věci - právě PROTO, že ho/ji to zajímá! Proč se to nemůže brát prostě sportovně-věcně, proč je to hned důvod k výsmechu, když se jedná o ženu?

          Ale ostatní mají asi pravdu, nebudu to tu brát moc vážně :-)! Čau. M.

           
          0 0
      • Smazaný účet  

        to je panečku názor! měly by se (kvůli rovnosti pohlaví) zrušit kategorie muži/ženy ve všech sportech! takovej box potom…

        :-(

        0 0
    • pelhrimov  

      „Jak může někdo takhle obecně psát o "ženách jako takových“ – jako že všechny mají všechny rády to a to, atd.???" PSAL JSEM O ŽENÁCH, KTERÉ NEMAJÍ ZÁVODNÍ AMBICE, nauč se číst. A ještě jedno sladké tajemství sem napíši, pak si budu muset změnit nick, protože to asi mezi některými mladíky rozpoutá bouři veselí.  Ženy, které jsem se snažil nutit jezdit terénem nebo běhat ze začátku velice špatně snášely otřesy, které tyto sportovní činnosti způsobují – stěžovaly si třeba na svědění stehen a hýždí. Prostě neměly maskulinní postavy a asi více tukové tkáně a jiné a v jiných místech ve srovnání s trénovaným mužem. To je třeba jeden z problémů, proč se ženy biku a atletice vyhýbají a je otázka jestli se Vám svěří s těmito pocity nebo se prostě vymluví na něco jiného. Jenže na to je nutné se ptát té drtivé většiny žen, které sem nechodí, protože kolo není smysl jejich života.  

      0 0
    • favorit.  

      jak je to u nas doma…   prisel jsem domu a v kredenci vedle horcice byly dva cerny draty do vypletu. Po dotazu, proc tam jsou mi mama odvetila, ze kde jinde by mely byt, kdyz je musi mit po ruce.               Kdyz doma potrebujeme dobre vycentrovat vyplety, jdeme za maminkou. Umi to z nas nejlip.                 

      P.S.: design a barvu doma resim snad jenom ja :-))  

      protoze BARVA JEZDI!!!

      0 0
    • cabbage  

      kurýr_na_bajku má novej nick?!

       

      (ne že bych to čet)

      0 0
    • Skalamander  

      Moje přítelkyně naprosto spadá do toho popisu, jejím jediným kritériem je, aby bylo kolo, ona i komponenty sladěno domodra. Na druhou stranu se opravdu najdou i vyjímky a na nedávném srazu z gymplu jsem si skvěle popovídal o kolech s bývalou spolužačkou a nevěřili byste, jak sexy může znít z ženských úst slovo „celopéro“. :o)

      0 0
    • Gorgov  

      nuda co?

      (ne že bych to čet) :)

      0 0
      • Casiopea  

        Tak jsem si to rychle prolitla a překvapuje mě, že někoho nějaké řeči někde na netu dokážou vzrušit a psát kvůli nim slohová cvičení. Není příjemnějsí jít dělat jiné věci? Třeba přeleštit kolo???

        Mě osobně je jedno, co si chlapi o ženách obecně myslí.  A naopak mě těší, že je aspoň jedna oblast, ve které jsou muži prostě lepší a rozumí ji více než já a mám se co od nich učit a pro co je obdivovat !!! :)

        0 0
    • dannii  

      …přiznám se, že jsem antitalent, co se týče oprav biku… nemít přítele, asi bych musela neustále navštěvovat  servis…:)…většinou podnikáme vyjíždky spolu a snad i mohu za přítele říct, že Nám to tak vyhovuje a dobrý pocit z vyjíždky je oboustanný … díky přítelovi poznávám krásné trasy, které jsou při mém pohledu někdy dost drsné, ale jsem za ně vděčná a pocit z biku je nepopsatelný:)…a jestli se mám hodnotit, zda-li jsem žena se závodními ambicemi?…:).­.rozhodně souhlasím, že pokud budu mluvit za přítele, po fyzické stránce je na tom samozřejmě lépe a adrenalinu má v Sobě určitě více :)…ale při Našich společných vyjíždkách se najdou i úseky, kdy svou rychlostí (hlavně na rovinách) dokážu přítele pořádně zapotit :)…

      0 0
    • tiru  

      nechtělo se mě to celé číst, ale myslím že by tohle tady mohlo patřit: http://www.funtoosh.com/dj.php?…

      0 0
      • dannii  

        …tak to by jsi měl někdy navštívit Č.B., tady by Ti ženy ukázaly jak umí manipulovat s autem :)…to je jiná jízda :)…tady se nám takové věci nestávají :)…

        0 0
        • tiru  

          jej  už sem si to přečet  …nebylo to myšleno nějak proti ženám. mě je uplně jedno kdo jak řídí – stejně nejrychlejší auto je ávia :))

          0 0
    • Jogador  

      Ber to s nadsázkou, a spíš zesrandy. Většina holek ale takový jsou, netuší proč když posunou jednu páčku, jde šlapat lehčí převod, a hlavně je to vůbec nezajímá, znám jedinou holku, která ví, jaký je rozdíl mezi přehazkou a přesmykem, a to je Eila, a to jen proto, že to sní Black.horse každý večer před spaním probírá:) Prostě jsi vyjímečná a bud ráda že takový jsi. Já mám rád matematiku, a taky nedokážu pochopit proč tak triviální věci někdo nevypočítá, to samý je u tebe s cyklistikou…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.