rám Stupjumper FSR - velikost + doučásti

8 nepřečtených
  • jIrI___

    Momentálně velmi vážně uvažuju o koupi rámu Stumpjumper FSR Comp 08 z bazaru, velikost L. Měřím 188 cm a délkou rukou a nohou se asi nijak moc neliším z konfekce :). Chtěl bych se proto zeptat majitelů L (a samozřejmě nejen jich), kolik měří a jestli mi L nebude malé. Momentálně jezdím na Pellsu Razzer 21" s 120 mm představcem, ale žádný velký dlouhán to není. Pro porovnání přikládám obrázek s rozměry obou rámů – současný Pells má rozměry napsané v rámečku, Spešl vedle rámečku. Je vůbec možné, aby Spešl byl v menší velikosti o něco delší? Délka sedlovky by mi měla stačit, teď ji mám vysunutou 235 mm nad rám. Vidlici nechávám stávajícího Recona, jen ho nechám zvýšit a teď přemýšlím, jestli na 120 nebo 130 mm…, stejně tak přehážu všechny ostatní pasující komponenty. Určitě vyměním představec – za kratší (? 100 mm ?) a řidítka (? nízké vlaštovky 620 – 640 mm nebo nechat stávající rovné ?). Pokud byste na té geometrii našli nějaké rozdíly, které by mě mohly překvapit, klidně je napiště. Taky můžete doporučit nějaký levný představec a řidítka, cena dohromady max 1200 Kč.

    Díky všem za reakce na moji slohovku :). Konečně jsem se po dlouhé době odhodlal ke koupi svojeho prvního full rámu a nerad bych hned na první pokus šlápl vedle a promrhal svoje těžce a dlouho šetřené peníze. Jinak kolo bych měl hlavně pro ježdění po beskydských kopcích, nějaký ten měsíc stráví i v okolí Brna, občas si objede nějaký maraton (ne na předních pozicích, jezdím pro atmosféru a pivo v cíli :). Určením by snad mělo být OK.

    Pro Admina: Původně jsem reagoval do staršího vlákna, ale to se nezobrazilo na 1. stranu. Možná chyba?

    Anketa: Je Stupjumper Comp 08 vhodný pro beskydský terén a občasné maratony?

    Ano
    3x
    100%
    Ne
    0x
    0%
    0 0
    • kopečák1  

      Ahoj, mám Lko 2009. Měřím taky 188cm. Velikost rámu je naprosto akorát. Posez je maličko vzpřímenější (ale maličko) a v prudkých výjezdech se kolo trošku staví na zadek, ale když se fakt nalepíš na řidítka, jde toho vyjet hodně. Jinak k vlastnostem za jízdy. S plně otevřeným tlumičem (mám verzi comp s foxem triad) se zadní stavba trochu houpe pod šlapáním. Se zapnutým propedalem už je to daleko lepší, nicméně tlumič pořád nějaký ten milimetr chodí. Omluvou toho budiž to, že kyvka je opravdu parádně citlivá a hlavně ve sjezdech parádní. Nějakej ten maraton by na tom určitě šel odjet, nicméně raketa to není. Závodění mě už kdysi přešlo, takže to beru jako kolo na delší švihy a řáďění z kopce a tenhle účel splňuje na 100%. Aspoň to sou moje poznatky po cca 400km co kolo mám…

      A k bazaru, nerad bych někomu kazil kšeft, ale bike se teď dá sehnat s 30% oproti katalogové.

      http://www.bradsky.cz/…-p-1773.html

      na netu maj 20% ale kupoval sem s 30%…

      0 0
    • Scully  

      Mám 08ku v Lku a měřím 186cm, a zdá posezem se mi docela docela kratší. Ikdyž rozvor kol se mi zdá docela ukrunej :-) Každopádně full na pohodu musí být trochu kraťák, takže doporučuji Lko.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.