• Saibot

Čus. Jelikož jsem koupil nový kolo, který umožňuje navýšení zdvihu a hodlám toho využít, řeším dilema ohledně vidle. Pro obě varianty mám namyšlený nějaký pro a proti, ale s dvoukorunkou nemám zkušenosti, takže bych uvítal názory zkušenejších. Například: jak moc je u dvoukorunky omezující omezenej rejd, co s kolem udělá to půlkilo navíc a větší offset? Neni jednokorunka při tomhle zdvihu náchylnější na nějaký kroucení, větší opotřebení, závadovost? Jak jsou na tom ve srovnání chodu atd. Díky

Anketa: Dal bych tam Boxxer200 nebo Zeb190

2x
    50%
    Zeb
    2x
    50%
    0 0
    • nomecz  

Mozna nejdriv napis na co to chces davat a co na tom chces jezdit :) takhle je to debata o nicem

1 0
      • Saibot  

Rám je ghost poacha, má dh certifikaci s možností použití dvoukorunky. Jezdim hlavně bikeparky skákací flow i enduro a dh tratě tak 50/50. Letos jsem si vykoušel i závody Moh a Mega, do kterejch jsem se zamiloval, nebejt toho, tak bych uvažoval rovnou o čistokrevnym sjezďáku.

0 0
        • adam320  

Vzdycky kdyz nevim, tak se zamyslim nad tim, jestli uz jsem takovou vec nekdy videl. Pokud ne, tak tusim, ze to nedava smysl. Zkus to nekdy taky, ta sance, ze jsi vymyslel unikatni hack je opravdu minimalni:)

0 3
          • Kysky  

Chtělo by se to tedy zamyslet, jestli umíš porozumět textu, na který reaguješ :-)

0 0
            • adam320  

Zkusim to. Pochopil jsem, ze na tom chce i slapat. Jinak nevim proc by jinak premyslel nad zebem. A pokud na tom chce i slapat, tak zas nechapu proc premysli nad dvoukorunkou. A pokud nejde ani o jedno, tak jsem tedy opravdu nepochopil text vubec uz nechapu co se tady resi.

0 3
          • Saibot  

Ted uplne nevim jak to myslis, to kolo je z fabriky vymysleny na 180/180 nebo 200/190 setup. Muj unikatni hack by byl 190/190 s tim ze rozmer ac maj ty vidle stejnej, takze geometrie by byla jako u 200/190. No a videt by to bylo tezky, tech kol je v republice aktualne 5, kdyz nepocitas Slavika.

0 0
            • adam320  

Nevim jak s tim souvisi pocet kol a nebo jestli to ma Slavik. Ale asi gratuluju.

Myslel jsem to tak, ze pokud na tom chces slapat za svy i do kopce a nebo to pouzivat jako enduro, tak se z ty dvoukorunky zblaznis. Nedava to smysl, nikdy jsem to nevidel a pochybuju, ze uvidim.

Pokud bych na tom chtel jezdit jen lano, tak naopak budu uvazovat jen a pouze o Fox dvoukorunce(osobni preference)

0 0
              • Atilla  

Jako, že těch 400g navíc do kopce neuvezeš? Nebo jak to máme pochopit?

0 1
                • adam320  

Vtipny:)

Ja bych ten omezenej rejd proste na nejaky pesince pri zarazenym 50t pastorku proste nechtel no. A verim, ze by na ten limit toho rejdu narazil leckdo. nejspis proto to nikdo na enduru nevozi, ale delejte si co chcete kluci. Jen pak nechapu proc se nekdo pta na nazor dalsich lidi, kdyz ho nechce slyset

0 0
                  • Atilla  

Něco jsem s tím najezdil a ten rejd aby tě limitoval to musíš mít extra blbou kombinaci rámu a vidlice.

0 0
                    • adam320  

Po polnich cestach asi dobry. Ja bych ve svym enduro terenu smerem nahoru nevyjel nic. Kazdej jezdi jinde no, radsi mam jedno DH na lanovku a trail bike na slapani za svy. Kdybych musel volit jedno jediny kolo, bylo by to na zebu 190 uplne bez debat. Je to muj osobni pohled, downdura o kterych mluvis fungujou po praci na jeden vyslap po polnacce do zavrenyho bike parku. Pokud je to tak, znamena to, ze jsem nepochopil dotaz. Muze se stat

0 0
                      • Atilla  

Tak to jo. Tady všichni jezdí jen po polňačkách:)

0 0
                        • adam320  

To ja nevim, jen rikam jak takovy paskvily pouzivaji lidi kolem me. Po ceste nahoru, bike parkem dolu.

Enduro je pro me vylet na 50 km a jeste jsem nikdy o nikom kdo by tohle delal na dvoubrejli neslysel. Jsi prvni

0 0
                          • Atilla  

Tak nemám to na tohle použití, ale daleko víc než dvoukorunka je teda poznat full DH obutí a cushcore. Mít tam druhá kola předek EXO+ a zadek s conti DH a XC cushcore, tak ten rozdíl je úplně minimální.

0 0
                          • Saibot  

Presne jak pises, vyslap v zavrenym bikeparku nebo na trailech za barakem a 2× do roka slapani v ramci zavodu, kterymu francouzi rikaj sjezdovej maraton, kdyz jsme u toho slovickareni :-) 50 km vylet urcite ne. A dotaz byl doufam napsanej jasne: jestli vyhody prevysi zapory, kdybych mel s dvoubrejli neco najeto, tak si obrazek udelam sam.

0 0
                    • Saibot  

Ram je tady prave dost sirokej, takze vestsi duvod k obavam.

0 0
              • Saibot  

No souvisi to tak, ze pri poctu 5 kol v republice, mi argument, ze jsem to jeste nevidel, neprijde relevantni. Co se tyka slapani za svy, tak to pouze z nutnosti.

0 0
          • Atilla  

Zadej do vyhledávače Downduro a zjistíš, že se to vozí poměrně dlouho:)

0 0
        • nomecz  

Tak v tomto pripade bych dal urco dvoubrejle pokud to mas primarne do parku

1 0
    • wilda81  

Dvoukorunka omezuje rejd dost. Jestli hrozí, že na tom budeš chtít jezdit za svoje nebo nějakou pomalou techniku, tak bych dal automaticky jednokorunku. Na čistě bikeparkove použití bych dal klidně dvou, jeji tuhost jsem vždy ocenil a nezačne v ní po chvíli křupat. Váhu nemá smysl na tomto typu kola řešit, na nový offset/trail si po pár jízdách zvykneš a chod si nastavíš jako u každé jiné vidlice.

1 0
      • Saibot  

Pomalou techniku a trialovy jezdeni moc nevyhladavam, ale samozrejme se tomu taky neda uplne vyhnout. Vahu jsem myslel ve vztahu k vyvazeni/tezisti kola kdyz je to pulkilo navic uplne vepredu, celkove to neresim.

0 0
    • Atilla  

Jestli na tom prvoplánově nehodláš šlapat, tak dvokorunka. Mám v profilu Patrola s DH38. Na šlapání je to trochu znát, ale v technice mě to nijak neomezuje. Hlavní důvod je vrzání sloupku na vidlicích.

1 0
      • Saibot  

Prave ta zvysena odolnost, je pro me vyraznej argument. Nejsem moc dobrej rider, takze nekde v bordelu to podemnou docela trpi.

0 0
    • mirorek2  

Kup dvoukorunku a na parkovou sezonu ji tam dej, zbytek roku odjeď na trailovém setupu a pak se rozhodneš, co využíváš více a co tomu sedí lépe.

Přední kolo do parku (s dh osou) se taky neztratí

1 0
      • Saibot  

To by bylo idealni, ale kdyz si predstavuju, kolik pak celkem provarim na vecech co nevyuziju, obzvlast kdyz je nebudu prodavat jako novy, ale nejakym zpusobem pojebany, tak jsem trochu v rozpacich.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.