Fox 38 Performance Grip 180mm vs. ZEB Ultimate

87 nepřečtených
  • decimax

    Ahoj, má smysl vyměnit Fox performance grip za Zeb ultimate?V podstatě nejlevnější Fox 38 za nejdražší řadu Zeb..Jde o to že Fox budu mít na novém kole a mohl bych ji prodat jako novou..Jestli bych si teda ještě nepohoršil třeba..Nejel jsem ani na jedné a na starém kole mám Pike 160mm..Předem díky za každou radu.

    0 0
    • decimax  

      Jen prosím s válkou Fox vs. RX chvilku vydržet, než mi aspoň někdo poradí, pak to tu klidně přenechám jako válečné pole těchle rivalů, tuším že tyhle celkem novinky ještě nemaj svoje sólo téma:).Děkuji

      0 0
    • decimax  

      A jestli jsem se teda dobře díval, tak za cenu základní Fox 38 mám nejlepší Zeb..

      0 0
    • JakeF  

      Nemám přesný srovnání s 38 vidlema, ale přecházel jsem z nejvyššího Lyrika na Fox 36 Performance Grip… Za mě je hlavní otázka, jestli se v tom chceš vrtat. Fox je velmi schopná vidle z krabice – nafoukneš, podle pocitu nastavíš odskok a spokojeně jezdíš… U Lyrika jsem nastavení ladil asi 3 měsíce, než jsem našel variantu, která mi ± sedí všude a nemusím to ladit podle trati. Když už jsem ho ale naladil, tak Lyrik chodil o trochu líp.

      0 0
    • esmo  

      No tak z nejnižší řady Fox 38 na nejlepší Zeb Ultimate si určitě nepohoršíš. Fox vidle rozhodně nejsou o tolik lepší :D

      Takže výměna rozhodně smysl má, pokud nejsi Fox fanatik.

      0 0
    • wilda81  

      Na kolik tě ta výměna přijde? Jestli nebude lepší vyměnit patronu za grip2…

      0 0
    • decimax  

      No ladit radsi nechci nic, ze skusenosti, cim vic se v tom hrabu tim vic jsem z toho v pi..:).A jestli by se upravena fox na grip 2 vyrovnala zebce ultimate, tak za mne asi nejlepsi moznost.Aspon bych nemel narusenej system ze mam tlumic fox a vidlu RX:)

      0 0
      • JakeF  

        Pokud se v tom nechceš hrabat a ladit, tak proč bys dával GRIP2, kterou právě musíš umět správně nastavit?

        0 0
    • decimax  

      Da se to udelat doma jak u RX nebo to nu vymenu na grip 2 musim poslat treba ke Svecovi?

      0 0
    • decimax  

      Pokud teda grip 2 neni jen o moznosti vic rucne nastavit, to nepotrebuju, chci at to proste lip zehli:)

      0 0
      • JakeF  

        Čemu říkáš „žehlí“? Většinou se tak označuje schopnost pobírat drobný nerovnosti… U 180 mm vidle je tohle ale celkem nepodstatný, tam je klíčový, jak se bude chovat na roletách a jestli ji nezatlučeš do zdvihu, když to pošleš v plným do rockgardenu…

        0 0
    • decimax  

      Chci at je proste aspon tak dobra jak je zeb:)Ale ne, uz to asi chapu, ten grip 2 je jen o dalsim nastaveni..Ja myslel puvodne ze to bude treba jak maji RX ruzne charger(tam si myslim byl rozdil i v kvalite toho tlumeni pokud se nepletu) Takze asi idealni stav bude kdyz to prvni vyzkousim a podle toho se rozhodnout..jen by me trosku stvalo, kdyz bych to teda upravil na grip 2 a zjistil ze zeb bude proste stejne lepsi:(

      0 0
      • wilda81  

        Rozdíl mezi grip2 a rs ultimate bude minimální. Daleko větší rozdíl udělá pilot.

        0 0
        • decimax  

          Ja jsem spatnej pilot, proto potrebuji kvalitni kompenzacni pomucky:))

          0 0
          • esmo  

            Ale jakožto „špatnej“ pilot, nerozpoznáš ten malej rozdíl mezi Grip2 a Ultimate.

            0 0
            • decimax  

              Jo chapu a jsem rad ze to tak teda je, aspon pri nejhorsim jen upravim na grip 2 a budu zas ladit a ladit:))

              0 0
    • decimax  

      Kazdopadne diky za rady..

      0 0
    • Corela91  

      Tady najdes odpoved, za me osobne urcite nechat foxku

      https://enduro-mtb.com/…2021-review/

      0 0
      • decimax  

        No to jsem prave uz cetl jednou, ale uplne jsem si nebyl jist jestli se to da aplikovat na zakladni performencku od foxe, kdyz tam testuji kashimu.Protoze jsem cetl i o zebce, kterou kdyz si koupis v zakladu, tak ma uplne jinej pajsl nebo patronu nebo co, takze to vlastne vubec neni ta zeb kterou vsude testuji..

        0 0
        • esmo  

          Přesně tak, všude se testují top specifikace. Takže v tomto rozhodování tyhle testy se nedají brát moc v potaz.

          0 0
    • decimax  

      Akorat bych se vas jeste zeptal a asi uplne hloupe:)Ta slavna Fox Kashima je asi uplne top od foxu v tehle rade a jestli to chapu dobre jedna se uz jen o povrchovou upravu vidlice a jinak je to ta sama vidla jak kdybych ja upravil fox 38 performance grip na grip 2?

      0 0
      • Mr.Duck  

        Jo. Kashima nemá reálnej vliv na funkci takže performance elite a factory je více méně to samý. Čili s grip 2 bys byl na tom samém.

        Grip a ultimate není úplně stejná liga a ultimate bude o parník lepší když víš co od toho chceš, grip 2 by měl být srovnatelný.

        U mě vyhrál Zeb v první řadě kvůli loupání v korunce u 38. To asi záleží na lokalitě a typu ježdění ale tady je 38 vidle tak na měsíc a já chci jezdit a ne řešit :)

        0 0
        • decimax  

          O tom lupani jsem taky cetl, na tom neco asi bude..:(

          0 0
        • house123  

          No tadych rad zmin ze nor na vidlici je Kashima sakra znat porotoze kashima je dokonale hladka a kdyz das kashimu a normal tu jejicj cernou vedle sebe tam kashima zakede do futer sama valtni vahou a ty cerna se ani nehne ale 98%lidi to nepozna . Tim te nechci nejak poucovat nebo napadt mas ocividine spoustu kusenosti a rad bych se s teblu spojil ohledne tlumeni atd. Dalsi vec co se povedla je ten jejich gold olej.Kdyz nic od foxe za ty prachy tak aspon ten jejich gold za to stoji .

          0 0
          • Atilla  

            To je, ale naprostá kravina. Naopak je Kashima jedna z nejhrubší a to právě pro to aby držela v mikroporéch olej. V reálu je to ale úplně jedno, protože tolerance mají velké a záleží jaké budeš mít zrovna štěstí na kus.

            0 0
          • Mr.Duck  

            Uprimne dokonale hladka vidlice by nefungovala moc dobre, na vnitrnich nohach jsou a musi byt pory aby dobre chodila a Kashima v tom neni jina.

            Nejednou jsem porovnaval kashima a nekashima nohy, a fakt tam nevidim rozdil. Vetsi rozdil citim mezi vidlema kus od kusu i kdyz jsou to ty same vidlice, rozdily v tolerancich a co ja vim cem mi prijde ze jsou mnohem vic znat nez kashima, ale kazdymu svy :)

            Ten Gold 20 mi prijde takovej lepivej, ale nekdy mam v umyslu ho vyzkouset v nejaky RS vidlici at vim co je olejem a co je vidli, na to jsem docela zvedavej. Kamos rikal ze to tak vozi v Boxxeru a ze to chodi lip (nez teda starsi oleje RS, pred tim nez zacali pouzivat Maxima oleje ale pouzivali Torco). Jen se mi nechce experimentovat s tim na Zebu :(

            Jinak spoj se klidne, ale nekdy mi odpovedi i na SMS od kamosu trva par mesicu, ale nekdy se mi povede i hned :D Ale zkusenosti mam spis ze servisu nez nastaveni, myslim si ze je to tak individualni ze bez toho abych vedel jak kdo jezdi a jak se to pod nim chova vlastne moc nevim, ja si nastavuju podle pocitu a i tak porad nejsem schopnej Zeb nastavit tak jak jsem mel Lyrika..a ShockWiz si taky nevi rady :D

            0 0
          • decimax  

            O pouceni tady prave jde:)Kazdej nazor dobrej!Kashima pro mne asi nema smysl, zas takovy bomby nejezdim a do 2% lidi co poznaj rozdil proti cernym noham asi spadat nebudu ale urcite pocitam a rikam si kdyz za nejakych cca 8–10K upravim fox na grip 2 a teprve budu mit srovnatelnou vidlu se zebem, tak jestli to ma vazne smysl.Ted kdyz vemu novou fox 38 grip a buchnu ji jako sundanou z kola, mam za ty penize novou zeb bez dalsich investic..Proste stoji ten fox za ty prachy navic??:))A to neresim ted nejaky praskani, to jsem ochoten asi vyresit zarukou kdyz fox bude stat za to a pokud se nestane ze neuznaji zaruku kvuli uprave na grip 2:)

            0 0
            • Breakpain  

              Tohle je problém, na který Ti nedokáže nikdo odpovědět jednoznačně…

              Testoval jsem RS (a jezdil x verzí) a teď jezdím FOX na Kashimě … Porovnávám nejvyšší modely obou výrobců a nepřijde mi, že by jedno nebo druhé, bylo špatné řešení. Spokojený dokážu být s každou vidlí – tam problém není, jen se každá vidle chová jinak.

              Co mi pocitově přijde (pokud tedy FOX nevyžaduje zcela odlišný typ setupu, kterého si nejsem vědom a měl by to na svědomí…) že – FOX se rychleji zanoří na začátku zdvihu (takže jsem musel dát výš řídítka, abych to kompenzoval) a má dobrou citlivost na drobné nerovnosti, ve středu pak cítím jakoby větší oporu (tedy na větších nerovnostech nelítám „nahoru/dolů“). RS mi naopak přijde, že na začátku zdvihu se méně zanoří (vyšší jízdní pozice), nicméně pak kolem středu je to víc jako pružina a víc se mi to nořilo a vidle častěji měnila svou výšku. To se mi u FOXu tak neděje a dávám za to kladný body. Co mi taky přijde je to, že v rychlé palbě bordelem ten FOX tak nějak líp pracoval – ale tam už je tedy otázka, jestli se mi náhodou nepodařilo FOX líp nakroutit, a proto se to zdálo takové – dogma z toho říct neumím.

              Oddělené komprese – těch už bych se nevzdal. Oddělený odskok je fajn, ale dokážu žít i bez něj – nicméně je to fajn fičůra … Rozhodně mi přišlo, že je rozdíl GRIP a GRIP2 i v chování vidle, ale to neporovnávám stejné ročníky …

              Zjednodušeně pokud z toho nejsi chytrý – chceš vidli nastavit ASAP – RS je v tomhle více user friendly, u FOXe si s tím musím více hrát, ale možná právě proto, že jsem se s tím tak prděl, tak se mi to teď jeví jako „lépe“ chodící vidle.

              Ale rozhodně nezastávám názor, že za každou cenu už jen FOX a RS už nikdy. FOX má u mě aktuálně navrch, ale pokud se rapidně změní cena servisu (nářadí) a pořizovačka – zcela bez problému se vrátím k RS. Aktuálně mám flotilu dvou kol 1× RS a 1× FOX, další kolo budu chtít na FOXu, abych to sjednotil – prozatím jsem tak rozhodnutý. Nicméně to bude ještě trvat rok dva, než se něco takového vůbec stane, tak uvidíme … jestli se moje rozhodnutí změní, či nikoliv ;-).

              Tohle, co píšu, tak se bavíme o srovnání Lyrik vs 36. Zeb ani 38 jsem nejel ;-) …

              0 0
              • Mr.Duck  

                Zní to dost podobně jako co jsem četl různé recenze a srovnání 38 vs Zeb, a to samý teď píšou o Boxxeru.

                Zkouším teď vozit Zeb „normálně“ nastavený, takže tam sice nemám ilegálních 5 tokenů ale zas o 20% vyšší tlak než doporučují, a možná si toho začínám všímat, kde mi přijde že když z rovinky vjedu do strmýho bordelu, musím změnit polohu na kole což se mi zdá ze jsem se svým experimentálním 5 token setupem neregistroval. Snad brzo bude i sucho abych tomu mohl naložit a pořádně nastavit.. Jestli do tý doby nastavím DB, min. víkend jsem mnoho ohranil asi 4m drop a zůstal tak 25% od dorazu..

                0 0
                • Breakpain  

                  Ano, FOX umím řešit tokenama vcelku dobře, u RS to spíš řeším přidáním tlaku. Akorát to má pak neduh, že pokud jezdím kořenovky, je tam hranice, kdy to začne být dost nepohodlné …

                  Ale, všechno je to tak nějak subjektivní laborace … těžko říct. IMHO vlastně říkám, že ani jedno není špatný a nemůžu říct, že bych si nevystačil :-) …

                  Boxxer ano – tam je to takové „zanořování“ na větších věcech, které jsou hodně rychle po sobě, ale 40ku jsem nejel, takže nemám srovnání …

                  0 0
          • decimax  

            Ten olej dela tolik?Na zivotnost nebo to lepe chodi?

            0 0
    • Smazaný účet  

      nechal bych si foxe, pokud bys chtěl ladit, tak bych časem vyměnil tlumící patronu popř. přidal Luftkappe do vzduchové komory

      0 0
    • decimax  

      Neni to lehke:), ty problemy co ma fox o kterych se pise jsem nevzal vubec v potaz, na jednu stranu je lakave vyzkouset Fox ale kdyz si vemu ze novej tlumic fox dpx2 co je na tom kole (a o kterem se i tu psalo ze se pekne serou) a vidlu 38 prodam jako nepouzitou plus minus za to co koupim novou zeb ultimate a novej rx tlumic tak je to na povazenou..

      0 0
      • Smazaný účet  

        DPX2 je naprosto bezproblémový tlumič.

        Prý se sraly X2 a DHX2. Od 2021 jsou přepracované, takže výdrž je otázka.

        0 0
        • decimax  

          Tak rad to ctu, tak snad jo:)Ale to lupani zminovali i v nejakych recenzich u 38

          0 0
        • Mr.Duck  

          To vysvětluj kámošovi co má pár měsíců po servisu zase olej v tlumení na dpx2 :(

          0 0
          • tomfree  

            Dělám v servisu a obecně,pokud chci najít nějakou vadu,najdu ji na jakémkoli výrobku,ale objektivní to není,protože netuším jak se ten člověk k tomu choval,tudíž hodnotím věci,které užívám já osobně,lidi co maj kámoše,co maj kámoše,co znají týpka co byl na měsíci jsou snad standartem dnešní doby.

            0 0
            • Smazaný účet  

              +1 ;0)

              0 0
            • Mr.Duck  

              Já mluvím o kámošovi co s ním jezdím nejvíc, ale jak jsem psal jinde je to u foxu bohužel docela běžný.

              Chápu co myslíš a co se týká chování atd tak si dělám názor jen, toho co si sám zkusím, ale zas mi projde chopem dosť tlumičů abych si udělal obrázek o spolehlivosti. Statistiky si nedělám ani nic takovýho, a chovají se k odpružení skoro všichni stejně – nijak, 90% zákazníků neví co je pravidelná údržba v tomhle městě.. Ale to u všech značek.

              0 0
          • JakeF  

            To mi RS tlumiče udělaly už 2, Fox zatím ani jeden…

            0 0
        • mirorek2  

          prý… buhehe

          0 0
      • Atilla  

        Já bych třeba vyzkoušel zda fox 38 nemá vakl v pouzdrech. Což fox má dost často. Mě osobně to hrozně štve a nemohl bych mít vidlici kde bych si pořád myslel, že mám vůli v hlávku.

        Pro ZEB ultimate hraje váha a vzhled :) + nastavitelnost oproti Gripu 1.

        0 0
        • decimax  

          A sundanou novou fox 38 prodas skoro za cenu nove zeb ultimate:)

          0 0
      • wilda81  

        A jsi si jistý, že toho ZEBa vůbec seženeš? Při dnešní dostupnosti dílů…

        0 0
        • Atilla  

          V DE úplně bez problémů od 19 do 21tis:)

          0 0
          • decimax  

            Koukam ze taky ghoustak:)i kdyz ja uz vlastne asi dlouho ne:)Ja mam starsiho slamra, ted teda zvedleho na 160 ze 130 mm.Ale jde videt ze podle fotek co mas ty novejsi kousky maji aspon ty vydlu vic naklopenou..Tak dlouho jsem cekal az prijdou s necim novym a ted kdyz prisli s tema riotama, tak mam pocit ze se vratili do roku 2000 ala gary fisher:))Tak jsem se rozhodoval mezi clashem a torgue a vyhral torque, cenou i vzhledem..

            0 0
            • decimax  

              To jen tak mimo tema..:)

              0 0
            • Atilla  

              Co mám SLamr tak tam mám angleset hlávko –2 stupně a na FRamr mám teď nově ZEB 170mm.

              0 0
              • decimax  

                To hlavko bylo taky v planu kdybych neresil novej stroj..Mne na tom trochu akorat stvalo ze to porad bylo spis trailovy kolo nez takovy to kladivo napriklad proti mete treba..jinak cajk, zas to jelo lip do kopce ale tohle plus je pro mne cim dal min dulezity.

                0 0
                • Atilla  

                  SLamr moc do kopce nejede:) Respektive nejede úplně stejně jako FRamr pokud to nemáš s lockem. Nové rioty se mě líbí to bych bral. Naopak co slyším na torgue od lidí, tak bych se jim asi vyhnul.

                  0 0
                  • decimax  

                    Ja jsem to mel se zamkem ted to mam na monarhu kde to nezamcu teda uplne na tvrdo ale da se to a i kdyz to mam zvednuty ted tak to porad jede nejlip do kopce ze vsech endur co jsme jel..Myslim ze tk dela ale ta geoska, ty mas uz novejsi a ty jsou uz natazeny trochu myslim a podkoplejsi vidla uz od vyroby..Na canyony jsem taky cetl plno nadavek ale dostal se bouzel do faze akutni potreby a stim se neda bojovat:))A hlavne to vypada ze bude do 14 dnu.Jinak vsechno je na dotaz nebo dostupnost srpen a to muzu koukat uz pomalu po novych modelech..

                    0 0
                  • decimax  

                    Jo a kdyz jsme u toho dokonce jsem osobne videl na rychlebach prasklou zadni stavbu na ghostu, novy spesli taky prej praskaji tak si pak neco kup..

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Prasknout muze vse :), kor, kdyz to narazi na sutry :) ..

                      0 0
                      • decimax  

                        To byl kratkej hlubokej hup,asi moc houpl do pedalu akdyz predni kolo uz zacina lizt ven a zadni jeste neni poradne dole, tak te ani nezastavi spodek ramu o zem..

                        0 0
                    • Atilla  

                      Tu novou s plným můstkem?

                      0 0
                      • decimax  

                        To byl stejne starej ghost jak ten muj..

                        0 0
                        • Atilla  

                          Ta nová prý praskla jenom jednomu člověku co s ní skákal na placky 2m + dropy a měl ohnuté i čepy atd.

                          0 0
          • wilda81  

            Nějak to moc nesleduji, ale zkusil jsem namátkou první tři odkazy na Google (B-C, B-D, R2) a všude vyprodané. Bez problémů si představuji trochu jinak :)

            https://r2-bike.com/…d-black-2021

            https://www.bike-components.de/…Fork-p77945/

            https://www.bike-discount.de/…apered-boost

            0 0
            • Atilla  

              Wildo ty si děláš srandu viď:

              https://www.bike24.de/suche?…

              A našel jsem jí skladem na dalších shopech úplně v klidu, všechny zdvihy, offsety i barvy.

              0 0
            • Atilla  

              Ale je pravda, že od 15.2. co jsem objednával to hodně vymizelo. Měli 29" třeba 7 kusů a teď je nula, no jsem rád, že jsem pořídil za včasu.

              0 0
    • decimax  

      Nejvic mne desi ze to dopadne tak, ze letos pojezdim, pristi rok budu jak se znam upravovat na grip 2 a v zapeti zacne lupat ve vidlici a do toho vychcije tlumic:))

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vyměň to za ZEB, stejně to chceš udělat ;0)

        Fox je *****, to každej ví. Vakl to má, lupe v tom, na nastavení potřebuješ mít doktorát a je to tak strašlivě drahý, že si za to můžeš koupit 3 rockshoxy a k tomu cestu kolem světa.

        Jo a samozřejmě jakmile přesedláš na rockshox, hned budeš dávat 3 backflipy na trailu a k tomu tě budou všichni zdravit a uznávat. S Foxem budeš jen za zbohatlickýho snoba ;0)

        0 0
    • Smazaný účet  

      tak to jsem zvedavi, jak dlouho ti vydrzi futra a nelupajaci krk v zebu

      0 0
      • Mr.Duck  

        Na tohle sám čekám ale už ho jezdím půl roku a dobrý.

        V tomhle je Zeb rozhodně lepší, ještě jsem neviděl žádný co lupe zatímco 38 bohužel doslova všechny, ale není jich zas tolik takže závěry z toho ještě nedělám. Nečekám že to bude navěky ale zatím to vypadá že by mohl chvíli vydržet.

        0 0
    • decimax  

      Takze proste nic neresit, necham fox a podle toho jakej bude pocit se zaridit, treba bude lepsi nez muj starej pike a budu ve finale spokojenej:)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já myslím, že budeš spokojený.

        Grip tlumení jsem jel jen párkrát (Marzocchi Z1) a je to nastavené úplně jinak než GRIP2 v F36 – je to větší žehlička, za mě i o trochu větší houba, která nedává tolik informaci od předního kola, ale je to prostě super vidlice. Pokud bude 38 GRIP naladěná podobně, bude to paráda.

        0 0
        • decimax  

          Snad jo a kdyby zacne lupat, poslu na zimu na reklamacku a bude klid..

          0 0
    • decimax  

      Stejne by mne trochu mrzelo to aspon poradne nevyzkouset:)

      0 0
    • decimax  

      Proste celozivotni boj..Jabko nebobo Samsung, bmw nebo audi, amd nebo pentium, sram nebo shimano atd..:))

      0 0
    • embi  

      Resil jsem to samy. 38 Performance jsem prodal za 22k a koupil jsem Zeb Select RC za 16.5k…

      Fox 32 SC Factory jsem prodal za 24.5k a koupil jsem RS SID Ultimate za 17k myslim…

      Nastesti je na bazarech dost Fox fanatiku a ti si to radi koupi :D

      0 0
      • decimax  

        A zkousel jsi tu fox 38 nebo jsi to rovnou prodal jako novy?

        0 0
    • goofy  

      Tak jsem to tu pročetl, a pochopil jsem, že ti jde spíš o žehlivost a nechceš se v tom moc hrabat… V tom případě bych se nechal tu Foxku s Grip patronou a neřešil.

      0 0
      • decimax  

        No zehlivost na korenech a kamenech,v marastu ale kdyz to bude lepsi jak Pike tak asi budu spokojenej.A kdyz ne budu muset asi upravit a nastavovat..Stejne se tomu driv nebo pozdeji asi nevyhnu..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.