• servus

Ahoj vsem,

Potreboval bych technickou radu k epicu comp 29 2012. Chci si vymenit loziska v zadni stavbe akorat jsem se zaseknul pri oddelavani horni casti zadni stavby. V podstate nevim jak ji odmontovat z kola. Celisti ktere sviraji spodni cast zadniho tlumice maji mensi vnitrni rozmer nez-li sedlova trubka. Muze mi prosim nekdo poradit ? Zkousel jsem zde hledat ale podobny problem jsem nenasel. Dik moc vsem za info.

0 0
    • plzakj  

Rozdelas cepy a zadni stavba se ti rozlozi na 4 tycky? https://youtu.be/O-7x1W3jiYE

0 0
      •  

To nejde. Je tam vzpera mezi hornima savlema.

0 0
      • servus  

To nejde. Ta zadni stavba ma 2 dily. Pricemz horni 2 trubky jsou spojeny “mostem”

0 0
        •  

Ja myslim,ze to nepujde. Me to taky ceka…

0 0
          • servus  

Ja verim ze to nejak jde..... v podstate jedinna moznost kterou zatim vidim je roztahnout ty celisti na tolik aby to proslo skrz tu sedlovku … ale radeji bych to overil jestli to tu nekdo delal …

0 0
            • konarider1  

Normálně opatřně roztáhnout :) Provedeno snad 10×

0 0
              •  

Ufff.. Tak jestli tohle jde, aniz by neco neprasklo… Cim to roztahnout?

0 0
                • konarider1  

Já teda rozdělával komplet zadní stavbu. Nejdřív sem odmontoval řetězovou vzpěru a pak normálně rukama roztáhnul.

0 0
                  •  

Tak jestli to jde rukama,tak to je cajk.

0 0
                  • servus  

Ok dikec za info. Me uz take zbyva oddelat ta horni cast. Zkusim to tedy take roztahnout ale az ve stredu pac jedu na hory. Pak dam vedet.

Jen takova malickost. Jak jsem povoloval horni sroub v kyvce tak na zavitu asi bylo vice zavitoveho lepidla a inbus se mi v hlavicce protocil. Jelikoz je sroub z hliniku tak z inbusu se stala kulatina :(. Sroub jsem vytahnul pomoci vytahovaku ale sroub je znicen. Chtel jsem se zeptat jestli nekdo nema nahradni. V manualu je oznacen 2-J. Ma 8cku zavit a je dlouhy 18 mm

0 0
                    • černápole  

me tada muj technik dovezl orig náhradní šroub z centrály spešlu, když bylo potřeba

0 0
              • plzakj  

"Tady taky radi roztahnout. ":https://singletrackworld.com/…removal-how/ Koukam, ze u novejsiho FSR uz to udelali lip.

0 0
                • servus  

Ok dikec moc. Snad ten most bude dostatecne flexibilni aj u me :)

0 0
                  • černápole  

a ložiska nepůjde vyměnit bez sundání zadní stavby? není to risk, že při poztahování to moc ohneš nebo praskneš?

0 0
                    •  

Toho se taky bojim:-) Myslim,ze by sla vymenit i tak,ale na ramu to delat je dost na ho.vno

0 0
                  •  

Tak co? Povedlo se?

0 0
                    • servus  

Vracim se z hor. Zitra na to kouknu a dam vedet

0 0
                    • servus  

Slo to bez problemu. Obmotal jsem sedlovou trubku paskou a vytahnul horni dil zadni stavby.

0 0
                      •  

Super! Dikas!

0 0
                        • servus  

Tak maly update na ktery jsem prisel. Nejjednoduseji se horni cast zadni stavby sundava / nasazuje kdyz se zatlaci k sobe zadni cast (tam kde se upina zadni kolo) diky tomu se predni cast rozevre a cely dil jde velmi jednuduse oddelat / nasadit. Doufam ze to nekomu pomuze.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.