• sekaron

Ahoj. Konečně se dostávám do poslední fáze, abych dopřál svému stroji merida odpočinek a pořídil si něco novějšího.

Kolo mám hlavně na to, abych si fyzicky do těla, závody neplánuji a nechce se mi do toho dávat tolik peněz, absolutní strop je pro mě 30 tisíc.

Hledám jak mezi novými koly, tak těmi z bazaru.

Jsem z Prahy, jezdím hlavně Modřanskou cyklostezku, s novým kolem bych si častěji užil i nějaký lehčí terén, ale nic přehnaného.

Je mi 30 let, 176 cm, 70 kg. Ročně najedu 1500–2000 km.

nových mě zaujaly nemcik maxbike nebo nemcik spyder . Řekl bych, že Němčík to tady má tak 50/50 se spokojeností, takže tam nevím.

Potom se tu často doporučuje Kellys Gate, který jsem nejlevnější našel lehce nad 25k tady Kellys Gate 50

Mimoto sleduju i Radony z Německa a to, co nabízí scalar.

U nových kol by mě zajímalo, jestli lze čekat v září a později další slevy a vyplatí se počkat nebo to spíš nemá cenu.

Bazarových kol mám uložených několik a často se mění, ale nejvíc mě zaujaly:

Rockrider XC500

Trek X-Caliber 9

Kross Level 8.0. – tohle by asi bylo velké, když má být M od 180 cm

Author Egoist nebo

MMR Zen

U těch bazarových kol by mě zajímalo, jestli je tam kolo, které se opravdu vyplatí a měl bych po něm jít. Taky by mě zajímalo, jestli ten výběr vůbec dává smysl nebo jsem mimo a měl bych hledat jinak.

Ty kola jsou rok výroby 2020+, přecházel bych z kola mnohem staršího, takže posun by to byl, ale dá se říct, jestli v posledních letech proběhl nějaký významnější pokrok a měl bych se zaměřit na novější kola nebo je 2020 v pohodě?

Díky za každou radu.

0 0
    • Markony  

Zde snad něco vybereš https://www.tsbohemia.cz/…a-mtb_c26100#…

0 0
    • Azmir  

Z těch bazarových se mi nejvíc líbí Decathlon, ale nevím jestli Lko není pro tebe příliš velké.

Ten Author a MMR ujdou, ale jsou to docela stará kola, těžko říct jaká byla údržba atd. Ostatní bych nebral.

Podobně vybavené jako ten Maxbike, ale nové https://koloneto.cz/…-cerna-matna

A nebo pár tisíc přes limit přihodit a mít kolo na úrovni bez kompromisů https://www.bike-discount.de/…ous-al-9.0-5

Bohužel nic moc mezi se slušným poměrem cena/výkon teď není.

0 0
      • sekaron  

Moje výška je tak chytře mezi, že tam bych to musel vyzkoušet, ale ten Decathlon je v Praze, takže tam by to neměl být problém.

Ty Radony vypadají dobře, jen mě straší, že bych vzal třeba špatnou velikosti a musel bych to vracet do Německa.

0 0
    • novas752  

Xc za 25 neni xc ale „kolo“.

1 0
      • Tomas_82  

Zmiňuje i bazar – dohromady za 13000Kč, mám stavbu 29" z bazarových dílů na karbonovém rámu s Axonem Werx na slx/xt a 1,5kg kolama, komplet s pedálama a košíkem na bidon 10,4kg. I když ho používám jen jako kolo do hor a na dovolené, tak ho za xc považuju… Ale je pravda, že není za 25:-)

0 1
      • Dan205  

Na cyklostezku kolem Vltavy a lesní cestu mu to bude bohatě stačit.

0 0
    • galerida  

Bazárový bicykel by som si kúpil iba vtedy, ak by som vedel od koho alebo bol servisne zdatný, teda vedel by som si vyraziť ložiská, či demontovať stredové zloženie a odvzdušniť brzdy a mal by som na to potrebné veci…predpokladám, že ak by to tak bolo, tak by si sa tu ale nepýtal. V tvojom prípade by som šiel do nového, v tej kategórii sa dá zohnať už solídny bicykel , uvedený Gate od Kellysu je dobrá voľba, možno by som sa trošku posnažil a v limite sa zmestíš i do GATE 70 – čo je fajn hliníkový bicykel. Moc si nemusíš brať k srdcu reči mnohých ľudí, čo spravia na bajku 30000 km ročne, pre nich je bicykel iná priorita a často sa pozerajú na veci bez nadhľadu. Poznám i mraky takých, čo im stačí mať na bajku nálepku trek, ale specialized a vnímajú sa ako oprávnení dávať rozumy. Pre hobby jazdenie je hliník úplne v pohode – v tej cene ho budeš mať solídne vybavený spoľahlivými komponentami, váhovo podobne alebo len o kúsok horšie ako základné karbóny na biednych komponentoch.

0 0
      • sekaron  

Vím, že bazar je risk, ale zas za dobrou cenu by byl prostor i pro servis, který bych si nedokázal udělat sám a nějaké vylepšení, kdyby ten základ byl ve slušném stavu.

Úplně na to nespěchám, tak si u těch nových, jako je Kellys, říkám, jestli počkat na zimu, kdyby byly třeba byly ještě větší slevy, ale nemám to nasledované.

0 0
    • ppoli  

Jestli je strop 30, koupil treka https://www.rabe-bike.de/…-3-lava-2025?… velikost ML je za dobře. Kdyby ti to chytlo, tak ideální základ pro další upgrade.

Jestli chceš extra šetřit, tak https://www.bike-discount.de/…ous-al-6.0-1.

Jinak bych si nechal ještě meridu a další rok šetřil.

0 0
      • sekaron  

Peníze by byly, ale přesvědčení, že bych měl dát za kolo tolik, když jsem si doteď vystačil s tou Meridou, tu neni. Kdybych věděl, že začnu jezdit ještě více, tak by nebyl problém.

0 2
        • enjoy  

Problém je v tom, že kolo za 15–25 tisíc jsou reálné vyhozené peníze. A ne z toho důvodu, že bys lepší stejně ani řádně nevyužil na plný potenciál. Ale z toho důvodu, že jsou na něm reálně nefunkční komponenty, jako je primárně vidlice a sekundárně brzdy.

Případně kola(ale tam se dá mluvit o tom, že to nepoznáš)

Často i geometrie kola je něco jako pomsta „koupil sis levný, tak trp“.

0 7
          • vn25  

Já si teda nemůžu pomoct, ale třebas na běžném kole Kellys Gate 30 které se plácá mezi 22–24litry žádný nefunkční komponent nevidím. Za 15–25litrů se při troše práce dá najít pro začátečníka nebo pro někoho kdo do toho nechce vrazit víc peněz ucházející stroj.

1 0
            • Markony  

No nefunkční jak se to vezme spíše nevhodné – kliky na 4-hran pastě váha cca 0.740Kg,ale pro začátek snad .

0 0
            • enjoy  

Gate 30 nemusíš zmiňovat, koupil jsem ho mojí ženě :-).

Je to super kolo pro úplného hobíka, které dobře vypadá.

Jsou na něm ale těžké komponenty, kdy v mku jsi na 14 kilech.

Já si koupil BMC Twostroke a po dvou letech na něm není skoro původní komponent.

Ne, že by to nešlo jezdit.. ale jakmile tě kolo baví víc než jenom trochu, tak na tom prostě ve stock stavu nebudeš chtít jezdit.

To nemyslím nijak zle, je to prostě za mě konstatování faktu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.