• marasan

Rozbil jsem při pádu levou páku shimano grx-825 Di2, urvaný čudlíky, rozedraná páka brzdy, prostě na výměnu. Předpokládám, že náhradní dílky se neprodávají – nenašel jsem.

Nicméně mne zajímá, co všechno potřebuju. Hlavně brzdová hadice – doufám, že výměnu můžu udělat bez zkrácení anebo nedejbože výměny hadice. Nebo se pletu a hydrauliku jen tak neprohodím? Je na to případně nějakej specialní vercajk?

Co ještě dalšího nemám zapomenout koupit?

0 0
    • JerryRed  

Náhradní díly nevím. Zkrátit hadci u páky cca 1cm bude třeba + dát nový trn + olivu + odvzdušnit. Vercajk ani ne, ostrý nůž + stranový klíč 8 + odvzdušňovací sada. Koukni do manuálu Shimano, pokud nejsi úplný nemehlo nic extra na tom není.

0 0
    • kubad  

Paku prostě jen odšroubuješ a našroubuješ novou, v tom problém není. Pak jen odvzdušníš.

Ještě novou omotávku.

0 0
    • marasan  

Asi nejlepsi video, co jsem nasel:

https://www.youtube.com/watch?…

Uvidim, jak se mi zadari vymontovat hadici z paky, hadam, ze oliva je urcite nutna nova.

0 0
      • kubad  

není nic nutné prostě povolíš, vyndáš hadici a zase dáš do nové páky, už sem ti to jednou psal

(pokud není oliva špatně nalisovaná a není zdeformovaná – moc časté to není))

0 0
    • novas752  

Není nezbytně nutné hadici krátit a olivu+trn měnit. Pokud byla oliva nalisovaná na hadici dobře tak to bude těsnit i znova.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.