• paja.krej

    Zdravím všechny bajkery,

    chtěl bych se zeptat jestli někdo jezdí s vyměněnou kyčlí i závody.

    Minulý rok jsem si koupil nové kolo carbon Haibike Hai Light SL 29" 20 speed 2013 a těšil se na závody.Všechny časy jsem si zlepšil,drásala 120km o půl hodiny ale letos musím v květnu na výměnu kyčle.Je mi 45let a doktor mi řekl že mi dá tu údajně nejlepší ale na závody už to nebude.Tak nevím a je mi smutno.Díky za nějakou zprávu a letos Vám všem bajkerům budu fandit při závodech u trati a doufám že se někdy přidám.

    Čauky Pavel

    0 0
    • jonti  

      Nebylo by lepší zeptat se ho proč? Jestli kvůli riziku pádu, nějakému funkčnímu omezení nebo přílišnému opotřebení?

      0 0
      • Fidži_CZ  

        Protože se náhrady zanořují a není vhodné ten kloub zbytečně přetěžovat.

        0 0
        • TJK  

          jako laikovi mi prijde i ze pri obycejne chuzi ten kloub naprimo zatizis vic nez pri slapani na kole… ale treba se pletu

          0 0
          • Fidži_CZ  

            Nejsem taky doktor. Nicméně je fakt, že ten kloub má životnost při normálním použití 10 let, než začne bolet a uvolňovat se. Pak se dává nový, ale už to není ono a životnost je ještě kratší. Myslím, že se doktor jen snaží minimalizovat rizika, protože ho dostává v poměrně nízkém věku. Dřív ho člověk nedostal dříve než v 55 letech.

            0 0
            • DZAJRO  

              10 rokov životnosť majú cementované klby(tak nejak sa to volá), keramický minimálne 15–20 rokov. Jemu dajú vzhľadom aj na vek keramický.

              0 0
              • Fidži_CZ  

                Kloub určitě vydrží déle. Jde spíše o to, jak dlouho vydrží v té kosti než se začne uvolňovat. Mě bylo řečeno, že první bolesti a příznaky se objevují přibližně po 10 letech.

                0 0
                • Yura  

                  Asi taky hodne zalezi na stavu tech kosti ne? Jinak si myslim, ze kolo je spolu s plavanim, pripadne bezkovanim a bruslenim nejsetrnejsi. Takovej beh naopka nejhorsi. O sportech jako fotbal, basket, tenis atd. snad ani nemá smysl psat..

                  0 0
                  • paja.krej  

                    čauky,sporty jako kolo,plavání i dokonce lyže mi doktoři říkají že vpohodě budu moc dělat ale vše rekreačně tak budu muset jed drásala 120km jen rekreačně :):)

                    Dnes už není problém opotřebování ale uvolnění v kosti té protézy.Ale spadnout můžu i doma ve vaně.

                    0 0
                    • okam_z_brna  

                      spadnout můžeš aji ve vaně, ale šance, že si ehneš na závodech je mnohonásobně vyšší, než doma v koupelně

                      0 0
                • DZAJRO  

                  Neviem, tak mi bolo povedané, viac som po tom nepátral. Mám rok a pol umelý klb. Skutočne treba rozlišovať typ. Tieto nové začali vo veľkom dávať iba pred pár rokmi. Ten kýpeť v kosti je perforovaný a celý prerastie.

                  0 0
                • dancing dog  

                  nene. vydrží mmnohem délei funkčně než 10–15 let, ten necemntovaný.. největší důvod přoč po TEP nezávodit je riziko pádu a úrazu, vylomená endoprotesa, to je celkem „big problem“…

                  0 0
      • paja.krej  

        čauky,primář říkal že by měl kloub vydržet až 20let že mi dá ten nejlepší že jsem ještě mladej ale jakej přesně typ nevim jen že je švýcarský.

        Pavel

        0 0
    • kankrlicek  

      Mám obě vyměněné – jestli se to tak dá říci. Podívej se po náhradě BHR – je to ,,opláštění" kloubu. Má to nějaké podmínky, kdy se tato náhrada dá použít. V ČR to dělá v Motole doc. Trč.

      Vyměněný jeden kyčel je prakticky bez problémů i na závody, obě už jsou výrazně omezující, ale objet si turisticky jakýkoli závod není problém.

      Sežeň si informace a pak se rozhodni. Nenech rozhodování na jednom doktorovi, oni taky musejí plnit plán operací.

      0 0
      • kralovek  

        Zdar Miro,

        Porad to drzi? Ja zatim uspesne vzdoruju … trochu to boli, behat uz si netroufam, ale na kole jsem zatim no limit.

        Snad se mi podari vydrzet co nejdyl nez ze me udelaj ironmana.

        BRH se porad dava? Kdyz jsem se o tom bavil pred 5 lety s doktorem co mi „oskrabal“ hlavici tak rikal ze to snad v usa dokonce zakazali … ?

        0 0
        • kankrlicek  

          Drží a fest, ale já se sypu :) Sedm let lážo plážo se musí někde projevit. Problém jsou dlouhé a prudké kopce. Začíná pracovat pánevní šev a dost to bolí. Nic se neděje, jen to bolí :)

          Běhat bych mohl, ale vyjela mi plotýnka, tak to je další omezení, ale na kole to furt jde, jen nesmím jet s moc mladými, nadějnými atd. cyklistama :)

          0 0
      • paja.krej  

        A kdy ti je prosím měnili

        Pavel

        0 0
    • kralovek  

      kdyz mi delali odskrabani vyrustku na hlavici tak jsem o tom dost zpovidal svyho doktora.

      Rikal mi ze ma pacienta ktery s tim dela taekwon-do.

      Mam kamosku (43) ktera s tim lozi na stene, jezdi na kole a na skialpech.

      0 0
    • paja.krej  

      A kdy ti je prosím měnili

      Pavel

      0 0
    • paja.krej  

      čauky,primář říkal že by měl kloub vydržet až 20let že mi dá ten nejlepší že jsem ještě mladej ale jakej přesně typ nevim jen že je švýcarský.

      Pavel

      0 0
    • Mikikuba  

      Proč ti ho měněj?Mě to slibovali ve 30ti…Jsem po Perthesu + luxace. Mám operovanou stříšku a pomocí svalů posilování doplňků stravy a úspěšného přetěžování na kole v 45ti mám svůj kloub bez bolesti. I když na RTG pokud ho vidí doktro tak říká, že ten člověk nechodí:)Vyměnit v tomhle věku až když OPRAVDU není jiná možnost např úraz.

      0 0
      • paja.krej  

        Kolo bylo už jediné co jsem mohl dělat,tenis jen 4hra.Když jsem šlapal tak dobrý ale večer nebo jak jsem sedl na pivko :( bolest 24h,nejhorší večer.Kvůli kyčli mám záda v háji a koleno taky boli musel jsem to řešit.

        0 0
        • Mikikuba  

          v 45 ti bez nějakého závažného onemocnění v mládí či vrcholového sportu?

          0 0
          • paja.krej  

            20 let pravidelně beru prášky na klouby ale asi na nic,teď jak jsem změnil doktora tak beru 3roky Condrosulf 800 a injekce Hyalgan do kolen a kyčlí.Nikdo v rodině nemá takové potíže,tata by mohl dělat reklamu na kamzíka.To vážím 75kg tak ani nadváha a vše dělám rekreačně,doktoři taky neví.

            0 0
            • Mikikuba  

              Zkus Geladrink mě zachránil koleno i kyčel. Nebo napiš na mail pokud bys chtěl. Něco mám i na www.

              0 0
            • Yura  

              Jo kdyby to bylo tak jednoduche a všechno se vyresilo jen zobanim nejakych prasku. :)) V tele je všechno provazane se vsim. Proto ti většinou zadnej doktor nepomuze. Nikdy se na tebe a tvůj problém nepodiva z vetsi dalky, jako komplexni zalezitost. Vzdydky bude resit jen nejaky následek, ale příčina ho nezajima. Ostatne kdo je zdravej nepotrebuje člověka v bilem plasti aby mu predepisoval nejake prasky a to oni nechcou ne? :))

              0 0
            • dancing dog  

              to je asi prostě smůla, stává se to :-( nebo neběhal si v mládí hodně po asfaltu?

              0 0
              • Yura  

                Smula heh. S pohybem to nemusi mit nic spolecneho. Uvedom si, ze telo ma schopnost regenerace a obnovy, coz u kloubu plati obzvlast. Clovek u kterého funguje vse tak jak ma muze klidne vetsinu života vazit 100kg+, zavodit v trojboji a nemusi met na stara kolena zadne problémy s kloubnim aparátem. Na druhou stranu pak mas 40leteho, kterej celej život nesportoval a ma umelou kycel.. Proste se tam něco stane, z nejakeho duvodu se te kloub prestane vyživovat. Muze to byt diky spatne strave, neschopnosti vstřebávat ziviny atd.. Tohle je velkej problém opravdu velkého poctu lidi. Proste mají znicene traveni, streva a je uplne jedno co sni, proste telo to nedokaze absorbovat tzn. zacne byt postupne vic a vic deficitni v ruznych latkach a pak se to zacne ruzne projevovat…

                0 0
              • paja.krej  

                běhal ale na stavbě když jsem stavěl barák :)

                čauky Pavel

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.