Nejlepší rám-Trek,Scott,Auhor

28 nepřečtených
  • dagoun

    Rozhoduji se o koupi kola Trek 6500, Scott Scale 60 a Author Modus.Jsou za stejné peníze a s podobnou výbavou i váhou,neřeším ani vidlici.Zajímá mě jen kvalita rámu.Chci zkusit jezdit XC závody/maratony. Který rám je nejodolnější,má nejlepší geometrii a měl by nejvíc vydržet? Komponenty průběžně vyměním,ale nechci měnit rám.Měl by vydržet menší skoky i sjezd po kořenech. Trek-Alpha SLR (Al 6061-T6), Scott-AL 7005, Author-Columbus zonal Al 7005.

    Anketa: nejlepší rám-Trek,Scott,Author

    5x
    19%
    0 0
    • Scully  

      U Scottu je ta geometrie nejvíce sportovní. Ale osobně bych šel do Treku.

      0 0
    • kleinis  

      Trek…!;-D

      0 0
    • saab  

      Nejlepší slitinu má trek, ale geometricky je lepší Skoťák.. Author není kolo…

      0 0
      • přišlapávač  

        Jo aha..... no a na čem jezdíš Ty? pořád jak je to tuhý lehký kolo, tak už ho ukaž…s tím názorem na Author- no comment!

        0 0
        • saab  

          není to snad moje věc? Je tuhý, je rychlý, je to hliník, ale na jiný úrovni, než Author Modus.. Já se zase nehodlám vyjadřovat k tomu, když někdo na bláto rám dá XTčko a říká si za to nechutnou sumu peněz. Například tak to dělá author.. To kolo postrádá smysl, jede špatně i kdyby mělo komplet XTR, rebu pyčo a já nevim co ještě..

          0 0
          • přišlapávač  

            to je důvod toho, že když si koupí rám author, tak z toho nikdy nebude kolo…hmm aha..dobrý, tak tě v tom nechma, já na authorovi jezdil a jelo parádně…ale asi dobrý, víc nemá smysl řešit

            0 0
          • kleinis  

            co mas za kolco?

            0 0
          • simon111  

            Hm.. já myslím, že na kvalitě kola se největším dílem nepodílí rám.. V dnešní době člověk snad neprohloupí s žádným rámem.. Jen tady kolega asi kdysi jezdil Authora a děti od vedle se mu smály, tak z toho má mindrák a prostě jsou Authory na *****.

            0 0
            • dagoun  

              Díky za odpovědi,ale chtěl bych vědět třeba v čem je lepší ten nebo onen rám a ne aby jste se tu hádali o svých kolech.To se pak ta původní otázka v těch hádkáh vytratí.Doufám,že dostanu ještě další solidní odpovědi a nezvrtne se to tu ve slovní přestřelku. Díky

              0 0
              • kesu  

                jednoduchy:Artur je proste ve vetsich velikostech mekkej v oblasti stredu.Pokud vezmes ram treba visiona a proslapnes ho v oblasti stredu je to jiny kafe nez ten scott.Pokud bych si vybiral podle ramu vzal bych scotta a nebo treka.Scotta protoze ma podle me hezky udelanou hlavovku a super jezdivou geometrii.Trek ma zase naopak vyhodu ze je rekneme kratsi(proste vhodnejsi pro rekreacnejsi nasazeni).Co se tyka zaruk a spracovani jsou na tom trek i scott stejne.I vahove se zdaji byt podobny.

                0 0
                • Q  

                  No s tou tuhostí to nebude zas tak horký. Osobně mám rám Vision „viz. profil“ a díky kámošovi, kterej si před 14ti dny pořídíl Scott Scale 60. Sem je mohl oba porovnat a rozhodně nemůžu říct, že je jeden rám tužší než ten druhej. Podle mě do tuhosti víc promlouvá jaký si tam dáš kola a pláště. A co se týče zakladatele vlákna, tak z těch tří bych si asi vybral Scotta. Mám raději delší geometrii a ten Scott mě sed téměř bez výhrad. A má z těch tří nejhezčí desing.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Ono to nebude jen tak samo o sobe,ze Visiony co mas ty praskaji za stredem z vnitrni strany zadni stavby.Na vlastni oka jsem videl dva a tady na foru jich uz stejnym zpuusobem par taky prasklo.

                    0 0
              • saab  

                Jde o to, že jsou různé slitiny hliníku. To asi určitě víš.. Ty mají samozřejmě jiné chování, ale to není všechno, můžeš udělat rám z lepší slitiny a bude pomalejší a klidně i těžší, než rám z horší slitiny.. Slitina T6 už je celkem dost dobrá, 7005ka je takový základ.. Čili Trek má lepší materiál. Jenže Scott je holt Scott, rámy Scale patří vždy na špici ve své kategorii a to vím o čem mluvím, například před nedávnem jsem jel na Scale 20 a od té doby mi to kolo nedá spát… Vážně

                0 0
                • kesu  

                  jenze scale 20 je z nejlepsi slitiny hliniku co kdo kdy vymyslel a to z carbonu:D:D:D

                  0 0
                  • saab  

                    jj, já vim, ale neni to jen karbon, co Scott umí. Jediné, co mě mrzí, že se mi Scotty moc nelíbí po designové stránce, ale po stránce funkční moc konkurentů nemají..

                    0 0
                • Vilém  

                  Kdyz vis o cem mluvis,tak zkus nekde nastudovat co znamenaji ty zkratky a cisla o kterych tu mluvis.

                  0 0
                • Q  

                  Od kdy je T6 označení slitiny??? :O Bych spíš řek, že je to označení „uměleho stárnutí“, ale je možný, že sem ve škole tehdy zachrápal.

                  0 0
                • yetti  

                  machrujes hezky, ale vis o tom uplny h…

                  0 0
                • Gorgov  

                  prosimte nemudruj, kazdej se ti vysmeje. Tohle muzes vykladat tak klukum na zastavce v nedeli dopoledne:)

                  0 0
                • přišlapávač  

                  myslím, žes dobře pobavil, ale to skoro vždycky ;-)

                  0 0
              • jose  

                co si tady čekal:-)) taky se poohlížím na příští dva roky na nový rám, taky dilema…authora už mám druhýho, nemůžu si stěžovat, jen jsem oba promáčk při pádu skoro na stejným místě.modus byl horší(měkkčí) než současný egoist. Z tvého výběru by mě lákal ten scott,teď jsou dost vychvalovaný anebo když author,tak zas egoist…

                0 0
                • saab  

                  Egoist dejme tomu, podle mě Author dělá jediný opravdu slušný rám introvert, ale když už zmiňuješ Egoista, tak ten má víc než dvojnásobnou cenovku, než dagoun rozpočet.. Proto mu neradím Authora..

                  0 0
                  • jose  

                    u introverta se mi nelíbí ta karbonová stavba…jinak byly ty rámy dřív materiálově uplně stejný. pravda jina cenová úroven…

                    0 0
                    • adco  

                      Minulý rok som riesil kupu ramu, nakoniec som zobral Author Introvert 2006, este bez karbonovej zadnej stavby, trubky Easton Ultralite Race. Velmi tuhy ram (oproti Merida Matts Millenium 2000), do kopca a na rovine raketa, ale v rozbitych zjazdoch je to dost utrpenie, aspon pneumatikami sa to snazim kompenzovat.

                      0 0
          • omar  

            na kterym z nich si jezdil ?

            0 0
    • JMT  

      hlasoval sem omylem, podle me je to uplne jedno-je to to samy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.