• mathasek

    Zdravim, potřeboval bych poradit s výběrem.

    Vůbec tomu nerozumim, takže jsem na Vás odkázenej. Velikost nohy mam 49–50. Takže to značně zúžuje výběr.

    Tretry sem si zatím vybral tyto: http://www.bagbike.cz/?…

    Jenom nevím jaké pedály. A hlavně jak funguje ten zacvakávací mechanismus, pač na podražce té boty není nic vidět. Jeslti se musí ještě něo dokupovat?… Opravdu tomu nerozumím :D. Do teď jsme jezdil v ledasčem s normálními pedály, ale není to ono.

    Děkuji za každou reakci.

    0 0
    • Wojtek  

      budeš muset kupopvat kufry,ještě se zaptám,ty  nechceš tretry? ty chceš s tou měkou podrážkou?

      pedály záleží jakou značku chceš,jsetli shimanou,tak si mužes vybrat asi od 500kč až asi po 3000kč

      0 0
      • mathasek  

        Tohle nejsou tretry? :D nebo sou tretry a tretry? :D

        0 0
        • macebo  

          wojtek to podává zmateně. To co sis vybral samozřejmě jsou plnohodnotné cyklistické tretry s relativně tvrdou ale ohebnou podrážkou, která umožňuje  vcelku pohodlnou chůzi, proto se jim říká turistické tretry. Specialized Taho, tedy co sis vybral jsou v týhle kategorii jedny z nejlepších, takže se nemusíš bát že bys prohloupil.  Běžné cyklistické tretry s přeskami míst tkaniček mají pevnou, tvrdou podrážku kterou neohneš. Je to lepší při šlapání, ale jakmile sesedneš z kola, chodíš v tom jak baletka. Já osobně preferuju se svojí agresivnější jízdou, kdy často musim sesedat a tlačit do neprojízdnýho krpálu spíš turistické botky.

          0 0
    • poriz1  

      Když si koupíš pedály tak tam kufry sou. Já nedám dopustit na Shimana

      0 0
    • pajan  

      Pedály na začátek (i na pak) :-) nejspíš Shimana M-520 bo M-540… K pedálům dostaneš zarážku tzv. kufr, kterej přišroubuješ na podrážku tretry. Ten kufr vlastně zaleze do tý klícky pedálu. Škubnutím do strany (ven) to vyndáš. Hodně štěstí a málo pádu na křižovatkách ;-)

      0 0
    • mathasek  

      Díky za odpovědi. Kdyby ste měli typy na nějaký jiný tretry, a třebas volnou chvilku na vysvětlení tvrdý a měkký podrážky a jakej je funkční rozdíl, tak bych Vám byl vděčný

      0 0
      • Kubiczech  

        Měkké podrážky najdeš především u turistických treter (či DH/FR bot) a jejich výhodou je jistá víceúčelovost. Nehodí se tak jen ke dupání do pedálů, ale bez problému v nich i něco ujdeš. Tvrdé podrážky jsou vhodné pro sportovní jízdu a ona tvrdost zajistí lepší přenos sil. Jednoduše si představ malou plochu nášlapného pedálu (třeba CB eggbeaters), měkkou a tvrdou tretru na něm a bude ti to jasné.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Tvrdá podrážka jede líp a taky z ní nebolí nohy, takže nemáš potřebu chodit pěšky. I když i to se dá.

        0 0
        • mathasek  

          Ok. Takže pro mě jednoznačně měkká podrážka. Tak díky za rady. Pujdu tedy do těch treter jak sem psal a ty pedály shimano 520

          0 0
        • vikicek  

          Dá se to … ale fakt žádná slast. :o)

          0 0
        • pitos  

          Když budeš mít odpovídající pedál tak tě nebude bolet noha ani v extra měkké tretře.Také už jsem psal že pro některé padály je tvrdá tretra nevýhodou.

          0 0
    • DEER  

      Nechci zakládat zbytečne nový vlákno, tak píšu sem. Koupil jsem si tretry ( s tvrdou podrážkou ) a teď vybírám pedály. Nevím jestli klasické Schimano PD-M770 nebo s tim rámečkem – Schimano PD-M647. Jezdit v jinejch botách než v tretrách asi nebudu. Je možné na těch pedálech s rámečkem slapat v tretrách bez zaháknutí zámku? Myslím třeba při nějakém sjezdu kde je větší nebezpečí pádu?

       
      0 0
      • castro  

        tretry s tvrdou podrazkou ti budou po tom pedalu silene klouzat a bude to daleko nebezpecnejsi, nez kdyz je budes mit zacvakly

        0 0
        • DEER  

          Takže mám radši koupit klasický a doufat, že se nevysekám? :-)  No asi to tak udělám

          0 0
          • castro  

            pokud klasickejma myslis treba 520, tak jo:) ale ja jezdim spd tak 3 mesice, mel jsem je nastaveny na nejnizsi silu, ale vycvakaval jsem i kdyz jsem nechtel, tak jsem to utahnul. A prijde mi ze i v tech sjezdech je to lepsi s spd nez bez nich

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.