• Kubik007

    Zdravím, začal jsem uvažovat o přestupu z normálních pedálů a bot na SPD pedály a tretry. Za 1) Vím o tom jen málo tak bych se chtěl zeptat jestli tretry jdou na každý pedál, jestli prostě dostanu k padálům ty kufry, který namontuji na botu … jestli pasuji všechny na každou tretru nebo né.

    Za 2) na kole jezdím také třeba jen do krámu, za kámošema atd … a nechtěl bych pořád jezdit s tretrama … tak bych se chtěl zeptat jestli si koupit jednostrané pedály nebo oboustrané a na ně takový ty nástavce … Můžete nějaké pedály a tretry doporučit ?? ale né moc drahé … jsem jen student :) … díky za rady a tipy :)

    0 0
    • pelhrimov  

      Příslušné kufry koupíš s pedály a asi Ti zde hodně lidí doporučí Shimano PD-M520 a i 505 mi hodně posloužily, seženeš je pod 500 Kč. viz. zbozi.cz nebo kupkolo.cz. Na většinu MTB cyklotreter by to mělo jít, protikusem je plech se závitem, který zase koupíš spolu s tretrou. Budeš moci jezdit se svými tretrami na všech kolech, které mají SPD pedály. Já jezdím na kole hodně a občas i závody, takže nic jiného než oboustrané holé tretry už bych nechtěl. Kup si nezávodní pohodlné turistické tretry a můžeš s nima i na nákup a nikdo to ani nepozná. Toto řešení vyhovuje po určitých počátečních obavách i 40ti letým maninám od plotny, které po vyjížce musí ještě do Penny :)

      0 0
    • mrozu  

      Oboustranný pedály jsou kočkopes, kup si normální (M520 nebo M540), na nákup nebo za kámošema na nich dojedeš i bez treter (já na nich k vodě jezdím i v žabkách).

      0 0
      • Ataner  

        Přesně tak nedávno jsem je také pořizoval a jsou pro začátečníka super.K tomu jsem bral tretry Shimano SH-M076 a naprostá spokojenost..

        0 0
    • Uruwashii  

      Ahoj,

      já pouřívám tyto pedály – http://www.kupkolo.cz/…M520_95.html

      a tyto tretry – http://www.kupkolo.cz/…86_4577.html

      pedály jsou prakticky nezničitelné a moc dobře fungují, můžeš si tuhost pružiny utáhnout nebo povolit jedním imbusem jakkoli ti to vyhovuje.

      Ty boty jsou spíš tretrového typu, ale chodí se v nich moc dobře. Mají trochu měkčí (gumovou) podrážku. Já osobně v nich přešel celé Prachovské skály a Boskovské jeskyně a nebyl vůbec žádný problém.

      Snad to pomůže při výběru.

      P.S. k pedálům dostaneš umělohnotnou vložku/nástavec na normální boty.

      0 0
      • Kubik007  

        já bych zkusil spíše přez net obědnat jen pedály .. tretry bych raději koupil někde v cykloprodejně, protože bych si chtěl tretrku zkusit jak sedí na noze atd…

        0 0
    • BigKarel2  

      Na SPD se dá koupit něco takýho… http://www.bbbparts.cz/…

      0 0
    • jara111  

      pedály Shimano 520/540 to je celkem fuk. No a u treter se rozhodni jestli budeš víš jezdit nebo chodit. Pokud chodit kup turistické a pokud chceš hlavně jezdit a sem tam někam popojít tak sportovní/závodní. Za mě rozhodně fest tuhou podrážku ve které se i tak dá celkem obstojně chodit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.