• Longstarr

    Dobry den,

    Vybiram MTB kolo do 20 tisic a zatim jsem vyber zuzil na Specialized rockhopper comp a druhy kousek, co mi padl do oka je Leader Fox zero 2023.

    Specialized rockhopper comp je 2022 a nevim, jestli jeste pujde sehnat, ale co rikate na ten Leader Fox? Za ty penize mi to neprijde spatne a je to opravdu jen na rekreacni jezdeni. Zadne blazneni a zavodeni ????

    Dekuji za rady

    0 1
    • cyklista86  

      Pisu to vsem co maji dotaz jako ty. Chces jako zaklad pevne osy, hydraulicke kotoucovky a vzduchovou vidlicu. Asi za nejlepsi penize tohle splnuje kellys gate 30 tezko budes hledat lepsi pomer vybava/cena pokud nebereme v potaz bazar..

      3 0
    • Azmir  

      Obě kola jsou strašné a to jsem je ani nemusel dávat do googlu. Otázka proč by sis dobrovolně takhle sám škodil a vyhazoval peníze z okna, si z karviné, tak si o víkendu udělej výlet do Ostravského decathlonu pro https://www.decathlon.cz/…_/R-p-329414?… popřípadě pro https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330066?… ale mají jenom malé a velké velikosti. Jsou to kola na úplně jiné úrovni.

      7 0
    • adam1  

      Kdysi mi kolega říkal ,že takové fajn mtb které pojede a bude ok servis je 50k a já jestli není blázen nebo poloblázen a koupil kolo za 19k a jak myslíš že to dopadlo .......?:)))

      Každy si tím projde když nejsou boby ,ale já tvrdím vem si raději úvěr/hypotéku protože kolo /mtb/žiletka is best investice v životě !Samozřejmě hned po manželce :)))

      Žijeme jen jednou a dělat si radost /potěšení/orgasmus je nutnost :))

      1 9
    • Baf13  

      Doporučuji něco málo přidat na Kellys gate 30 za 25k

      https://www.kolaglaser.cz/vyhledavani?…

      nebo levnější Qayron Ram MKII 5

      https://www.joybike.cz/…-ram-mkii-5/?…

      1 0
      • roudy  

        Kdyby byl zájem, prodávám Gate 70 2022. nechám za 25, původní cena 37. Je tam celkově lepsí výbava. Kolo má najeto cca 2000, stále v záruce vše šlape jak má jen mě láká víc gravel tak proto prodávám. K vidění v Brně

        0 1
    • Longstarr  

      To jsou ty kola fakt az tak spatne, ze by nevydrzely nejake rekreacni jezdeni do 1000 km rocne? ????

      Sorry, ze se fakt tak blbe ptam, ale kupuju kolo asi po 15 letech, takze asi tusite, jak to moje jezdeni bude vypadat ????

      Nebo v cem je takovy rozdil mezi temi koly?

      Napr., ze to bude za jizdy nejak chrastit/cvakat? Nebo ze to budu muset nechavat casto serizovat?

      Ja nevim. Mozna na to sve jezdeni vubec nebudu potrebovat hydraulicke brzdy a vzduchove vidlice?

      Jinak ten dekac me prekvapil. Do Ostravy jezdim casto, ale myslel jsem, ze veci z Dekace jsou prave spis mene kvalitni. Takze rikate, ze decathlon je ok?

      Ja vim, ze se asi chytate za hlavu, ze na tom setrim, ale ted mame doma prioritu barak, takze proto ????

      nebo radeji lepsi kolo a starsi?

      Diky moc jeste jednou za rady a tipy

      0 1
      • adam1  

        Vem si aspoň toho keliše gate 30 co se postoval výše ten je ok a budeš spokojený :)

        https://www.kolaglaser.cz/…3822677.html

        1 0
      • Milonak  

        Na ten typ ježdění, o kterém píšeš, to naprosto bohatě stačí. Jestli se chceš vejít do 20 000, tak si zajeď do Decathlonu a vyber si jedno z těch výše zmíněných kol. Decathlon je v současnosti naprosto v pořádku – co se kol týče.

        1 0
      • Azmir  

        A tak nechceš zajít do tesca pro nějakého olprana? Ten to asi zvládne taky. Ty si chceš za každou cenu koupit dacii za cenu octavie a nevím proč by ses sám dobrovolně trestal tím, že vyhodíš peníze za horší zboží. Na jak dlouho ta kola kupuješ na rok, dva nebo třeba 5–10? Ve výsledku zaplatíš pár stovek ročně navíc za výrobek o tři třídy výše.

        Chceš snad aby tě to co nejvíc bavilo, kolo bylo co nejlehčí a co nejlépe fungovalo, to tebou vybrané nesplňují. Jsou těžké, na základních špatně fungujících komponentech, které budeš častěji servisovat, měnit a být na ně naštvaný. Vidlici si chceš nafoukat přesně na svou hmotnost, aby fungovala ideálně a ne mít kus nefunkčního 3 kg železa na okrasu. Věř, že hydraulické brzdy chceš, navíc dneska je problém koupit kolo bez nich. Ve výsledku v příštích letech do těch tebou vybraných kol nasypeš tolik, že se rozdíl v pořizovací ceně smaže.

        Nedávno byly výprodeje, něco ještě zbylo, sice nevím kolik měříš, ale kdyby ti sedlo Mko, můžeš koupit třeba tohle https://www.bruegelmann.de/…M899122.html?…

        Kola z decathlonu jsou úplně v poho, ale zas ne všechny. Pokud tam hodláš přijít a vzít něco za 15k, dopadneš stejně jako s tím leader fox a spešlem. Prostě nejsi tak bohatý, aby sis kupoval levné věci.

        4 0
      • cyklista86  

        Ano Decathlon je ok. Predstav si to, ze na kolech z Decathlonu jezdi i profi zavodnici na te nejvyssi urovni. Jinak ale ja jsem za ten Kellys gate 30.. Je to kolo u ktereho bezny uzivatel nemusi resit absolutne zadne problemy. Opravdu se tady vyplati tech par tisicovek priplatit.

        2 0
    • šlapatko  

      Mrkni na Dartmoor. Je to spíš trail hardtail, ale je s ním legrace. Jezdím ho a jsem spokojen. Jsou tam pevné osy a slušná vidlice. Omezené jsou převody, ale není problém to časem předělat na 1×11, 1×12

      https://www.mall.cz/…100103563945?…

      0 10
      • cyklista86  

        Pane boze ten clovek bude jezdit normalne po silnici, po cyklostezce moyna nejaka lesni a polni cesta. Proc by mel jezdit na takove obludnosti?

        0 0
      • XNeo  

        Tak tohle fakt nechceš.

        0 0
    • sabbath_1  

      Ahoj,

      řeším stejný problém, vybírám kola do +/- 20tis.

      jezdit jsme začali loni na půjčených kolech, letos musím vrátit :D

      jezdilo se převážně cyklostezky kolem Valtice, Lednice, Janův hrad a pod. klidně i 60km denně.

      Líbí se mě kolo Trek X-Caliber 8 https://www.krabcycles.cz/…um-Grey-2023

      Vyplatí se přidat 10tis a koupit ten KELLYS Gate 30?

      Ty kola potřebuji dvě

      Děkuji

      0 0
      • cyklista86  

        Je to furt dokola. To si opravdu nemuzes precit par vlaken? Trek je exkluzivni znacka. Takze u levnejsich kol rekneme pod 40 tisic platis velkou sumu jen za tu znacku s tim, ze komponenty jsou o to horsi.. Kellys je presny opak. Je to idealni volba pro lidi co za to kolo nechcou dat moc a chcou pokud mozno nejlepsi pomer vybava/cena. Trek je zase pro lidi kteri chcou kolo za 50 a vic tisic… Ano Kellys se vyplati nejlepe. Je to kolo ktere uz splnuje parametry i na nejake zavody/maratony a nemusis se bat, ze ti nekde neco upadne.

        0 0
      • Johny.Merida  

        Včera jsme ho kupovali pro partnerku, za mě, super poměr cena- výkon. Řazení je prostě klasika Shimano a vzduch vidle. Víc není třeba řešit. Bude jí sloužit hodně dlouho a spolehlivě.

        0 0
        • adam1  

          Ten nápis Trek je samozřejmě fajnovější než Kellys :))

          Pro holku ok ,ale pro chlapa bude lepší recon s 32mm nohama a pevné osy i vzadu .

          0 0
          • cyklista86  

            Asi tak. Brat dnes horaka s rychloupinakem? To snad ne..

            0 0
            • adam1  

              Pro lidi/holku co si o víkendu vyjede v tom zas nevidím problém :) zas ta cena 20k je fajn .

              0 0
              • cyklista86  

                Tak ale to uz mas pak i levnejsi kola bez pevne osy.. Tady spis bude zasadni ten napis TREK aby to sedelo do nejake spolecenske vrstvy..

                0 1
                • Johny.Merida  

                  Ano, roli hrála při výběru i líbivost kola…na kolo se musi přeci těšit i z hlediska estetiky:-)) a osazení byla zase moje volba.

                  3 0
            • Johny.Merida  

              Tak, ženská to kolo do žádného extra limitu nedostane :-)… vpředu je to kvůli transportu jasný.

              0 0
            • Lišák  

              Mám HT – vzadu RU a FS – vzadu pevná. Při jízdě nemám pocit, že bych byl zadním RU nějak limitován. Na HT nejezdím takový terén, jako na FS (tomu taky odpovídá osazení plášťů).

              Montáž vyndaného kola je snazší s pevnou, ale nestává se mně, že by kotouč po nasazení kola s RU škrtal, jako tomu bývalo u vidlice, když jsem používal RU.

              A ano, kdybych kupoval nové kolo, koupím obě osy boost pevné.

              ;-)

              edit – mám 75 kg.

              0 0
              • cyklista86  

                Ale ja nikde netvrdim, ze se s rychloupinakama neda jezdit. Ja jen pisu, ze pokud si dnes kupuju nove MTB a je to uz kolo za 20 tisic a vic tak je nesmysl kupovat s rychloupinaky kdyz mam za par tisic navic pevne osy..

                0 0
      • Baf13  

        Ten příplatek je 5k a záleží jestli chceš ten nápis Trek a rychloupínák, ale za 20 to není špatné.

        https://www.kolaglaser.cz/vyhledavani?…

        0 0
      • Azmir  

        Na treka dobrý, absence pevné osy v zadu zamrzí, ale jak už padlo, pro holku ok, 90 kg chlap, at si připlatí za kellys. Mezi kellysem a trekem je rozdíl víceméně hlavně ve vidlici(nepočítám rám), za těch 5 tis to asi moc nestojí, to je právě rozdíl v ceně vidlic. Takže jestli vybíráš třeba pro sebe a přítelkyni, tak ty si vem kellys/decathlon a drahé polovičce můžeš vzít treka.

        0 0
        • cyklista86  

          Ale s usazenim zadniho kola na rychloupinak, aby neskrtal kotouc a pod. se bude drbat on ne pritelkyne. Nehlede k tomu, ze mozna dostane otazku proc ma ona levnejsi kolo nez on. :D KDyz veme stejna kola tak ma klid. Nehlede k tomu, ze kdyz to veme u jednoho prodejce, tak je dost mozny, ze jim da slevu nebo minimalne nejakou vybavu na to kolo zdarma..

          0 0
          • ladys  

            Tak jsem trochu přemýšlel, kdy jsem manželce naposledy sundávali zadní kolo. To budou více jak tři roky, doba seřízení brzdy nula… Za rok dva znovu, až sjede plášť nebo desky…

            4 0
      • Baf13  

        Pro přítelkyni bych vzal Kellys Mystery 50 (asi líbivější barvičky)

        https://www.kolaglaser.cz/vyhledavani?…

        0 0
        • XNeo  

          Mystery 70 jsem bral minulý rok manželce. Solidně osazené kolo za rozumný peníz.

          0 0
      • roudy  

        Kdyby byl zájem, prodávám Gate 70 2022. nechám za 25, původní cena 37. Je tam celkově lepsí výbava. Kolo má najeto cca 2000, stále v záruce vše šlape jak má jen mě láká víc gravel tak proto prodávám. K vidění v Brně

        0 1
      • scalar  

        To ROZZO BOOST 40 je dobrý tip, lehký 3× zeslabovaný rám, vnitřní vedení BOOST pevné osy, bezdušové ráfky, Deore 1×12 s ořechem microspline, slušné pláště, vzduchová vidlice s 32mm nohama. Některé velikosti se díky slevám dají sehnat za 20tis.

        0 0
    • Bafoon  

      https://www.rosebikes.com/…lo-1-2701960?…

      https://www.cyklobazar.cz/…pavel-skalka

      Resil jsem ted kolo pro syna – vybral jsem ten rose, ale jinak bych vybral od stavitele a pripadne vyuzil slevu na pellse.

      1 0
      • Azmir  

        Na ten Rose jsem úplně zapomněl, bez debaty nejlepší aktuální poměr cena/výkon. Za 13k je to skoro zadarmo.

        0 0
      • Baf13  

        Rose za ty peníze pro juniora dobrý, ale pro dospělého chlapa spíše ne. RU vpředu i vzadu, takže zřejmě i nějaké nejlevnější náboje.

        0 0
    • blackboy007  

      https://www.cyklobazar.cz/…x-m7100-1x12

      Nebo tady trošku přes 20 000 kč ale dobře osazené, kolo je nové nejeté

      0 2
    • roman 3D  

      QUAYRON

      0 2
    • Longstarr  

      „Rockrider XC100 29“ XL":https://www.decathlon.cz/…632182e1296d?…

      To kolo z Dekace vypada i celkem pekne ???? Jediny problem je, ze je to XL a ja mam cca 181 cm… Je to moc velky problem, nebo tech par centimetru nemam resit?

      0 1
      • Azmir  

        Určitě nekupuj větší kolo, než potřebuješ a ty potřebuješ L.

        3 0
      • RichP  

        Však v bílé v Lku je na webu normálně k dispozici. https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330066?…

        Akorát není v akci no… To než za 24 Dekáč, tak už potom rovnou https://www.cykloerben.cz/…--29--kolo-/

        Ale obojí už je dost nad rozpočtem. Osobně by mi to za ten rozdíl ve výbavě oproti kolům za dvacku stálo, ale chápu, že je to dost peněz navíc.

        0 1
        • Baf13  

          Dát 20k za kolo s rychloupínakem budiž, to se dá ještě zakousnout, ale 27 to už bych opravdu nechtěl a na kole v téhle cenové hladině to opravdu nemá co dělat.

          Osazení je sice na tu cenu výborné, ale radši budu mít kolo na Deoru (i to chodi velmi krásné) s rámem, který má pevné osy. Co odejde, tak vyměniim třeba za tu vyšší řadu (pokud člověk nejezdí závody, tak není ani potřeba), ale ten rám ti zůstává.

          0 1
    • šlapatko  

      Je to stejné jako v každém vlákně. Doporučen je kellys, Dekáč a hotovo. Týpka neznámé a prd víme co bude jezdit a jaký má vkus. Souhlasím že kola s Decathlonu a Kellys mají fajn výbavu, ale nemusí oslovit. Prošel jsem si to samé s dcerkou. Nelíbil se Dekáč, Kellys ani canyon. Naopak na první pohled se zamilovala do Treku Marlin. Trochu ho poladím a pohoda. Zrovna Trek i Specialized mají dobře spracované rámy.

      0 3
      • Azmir  

        To je provokace? :))) jakože za 21k si dceři koupil 15 kilové kolo na pružinové vidlici, 10 rychlostní sadě, rychloupínácích s hg ořechem a ještě se tím chlubíš?

        0 0
        • enjoy  

          Osobně už se trošku klaním k tomu, že když kolo sedne do ruky, tak je to víc, než cokoliv jiného.

          1 0
        • šlapatko  

          Přeber si to sám. Dvacet nestálo. Doma se mi válí spousta dílů. 1×10 je na její ježdění naprosto dostačující. U ženských je velmi důležité aby si vybraly samy.

          4 0
          • Azmir  

            Zakladatel není žena, ani doma nemá spoustu dílů a dle barvy zjevně nevybírá. Přeber si to sám…

            1 2
            • šlapatko  

              Pravda že jsem to napsal všeobecně. Divil by ses jak chlapi vybírají podle barev a designu. Opravdu se nechci hádat. Uznal jsem že jsou lépe vybavené značky.

              1 1
    • Longstarr  

      Tak dneska jsem se jeste bavil se znamou a ma 20 procent slevu na kola Pells v mojekola.cz i ma zlevnena.

      Myslite, ze se tedy vyplati neco z techto kousku? ????

      PELLS razzer 1 Froest green

      Pells razzer 2 copper

      Pells razzer 3 grey

      0 3
      • Azmir  

        Tak využij akce

        https://bike-forum.cz/…-kola-do-20k#… a k tomu aplikuj slevu od známé pokud to jde. Pokud ne, tak ti žádnou slevu nedává a moc známá to není.

        0 1
      • scalar  

        Tyhle levné Pells rámy nemají tapered hlavovou trubku. S tím je navíc spojená i další nadváhu u vidlice, XCR air má u verze s rovným krkem krk ocelový a u tapered verze krk hliníkový.

        2 1
        • KRoser  

          Kromě přidané váhy, představuje ta ne-tapered hlavovka nějaký problém? Zrovna vybírám levné kolo pro švagra a ten PELLS razzer 1 Froest green s tou slevou podle mě nevypadá nejhůř, pro člověka který na tom najede max 400km za rok.

          Nemáte někdo zkušenosti jak funguje ten sram NX jedno převodník, na úzké zadní stavbě s rychloupínačem, s tím nemám žádné zkušenosti, jestli je to spolehlivé?

          Díky

          0 1
          • scalar  

            Menší tuhost, kompatibilita do budoucna.

            2 0
          • Bafoon  

            Tohohle pellse jsem byl ted skladat kamaradovi. Na 400km rocne bych se tehle rady sramu nebal, kolo je to pekne.

            0 0
          • šlapatko  

            1×12 funguje dobře i na rámech s rychloupínákem. Problém jsou méně tuhé patky. Řazení tak může být náchylnější na přesnost. Pod těžkým jezdcem občas škrtne kotouč. Zrovna včera jsem servisoval staršího agang gangsta ve velikosti XL. No kroutí se to více než moderní boost rámy. Pro lehké váhy, holky a rekreaci je rychloupínák stále ok.

            2 2
            • roman 3D  

              Už zase rychloupínáci v roce 2024:-))))

              0 0
              • Jason Voorhees  

                Už jsi viděl, co se bude vozit v roce 2028? Rychloupínáci, mechanický kotouče a kola bez motoru!

                0 0
                • roman 3D  

                  Nechápu jak to může někdo kupovat, na kole za 20 je rychloupínáci úlet

                  0 1
                  • Jason Voorhees  

                    Ale no tak. Mám tři kola (2× silnic + 1×HT 26"), cca 85 kilo a všude rychloupínací, ráfkový brzdy a mechanický bezúdržbový kotouče, který brzděj jak chci já a ne nějakej olej s bublinkama. Jsi žena se slabym předloktím?

                    …co tam máš dál?

                    1 3
                    • roman 3D  

                      26 je dětské kolo:-)

                      2 0
                    • Esi  

                      Mechanicky kotouče to je sen každého kdo jezdí na MTB někde v kopcích. Par km zamotaneho sjezdu to musí být super. Bezudržbové parada, ze s téma hydraulickyma musí člověk pořad něco dělat, třeba jednou za 5 let vyměnit olej :-)

                      0 1
                    • cyklista86  

                      Hydraulickych kotoucovek jsem se taky obaval, ale zatim mam to kolo 3 roky a nejak nebyl duvod do toho vubec sahat. Krome vymeny desticek.. :D

                      0 0
                      • Esi  

                        S hydraulickyma kotoucovkama kromě výměny destiček v obvykle není potřeba nic dělat. Nejstarší mám na krosovem kole author mission z roku 2009 jsou to nějaká tektra. Ještě jsem kromě destiček s nima nikdy nic nedělal a brzdí to pořad stejne, na kole teda jezdím minimálně a když tak u nás po rovině, ale i tak po 15 letech a pořad OK. Na mtb jednou tak ta 5 let vymenim olej a jinak kromě destiček taky není potřeba nic. Výměna oleje v Shimano brzdach je práce tak na 5 minut navíc při výměně desticek

                        0 0
                        • Jason Voorhees  

                          V poho chlapi. Mám nějakou rejpavou dneska :-).

                          Všechno špatně, ale z bodu A do bodu pád mě to vždycky doveze :-D.

                          ps; Marzocchi je po repasi, 15 let čekala. Až se mi dohojí rameno, tak zase zablbneme. To sedlo je tam jenom z legrace, patří tam bridge.

                          0 0
                • Lišák  

                  A přestanou se vyrábět duše! Všichni budou jezdit bezduš! I Roman :-)

                  0 0
          • Jáchym 1  

            Buď v klidu.

            Je to tady jak hon na čarodějnice.

            0 0
            • scalar  

              Proč hon na čarodějnice? Kolo s rychloupínákem a netapered hlavou je už na startu horší. Jak moc, to se projeví podle hmotnosti jezdce a využití kola. Větší problém je pak s jeho využitím v budoucnosti, pro upgrade (i třeba v rámce servisu opotřebených dílů) je prakticky nevyužitelné, tam to bude limitovat ta absence pevné osy a tapered hlavy.

              1 1
              • Jáchym 1  

                Já respektují Tvůj pohled ze strany stavitele a upgrade servisáka.

                Je ale drtivá většina zákazníků s nájezdem do 1000km/rok se pohybuje v rovině 1× za rok preventivní servis.

                O žádném upgrade neuvažují.

                Spíš po pár letech nákup nového kola.

                0 2
                • Kurt  

                  Ale to taky souvisí – to kolo je konstrukčně zastaralé, klidně se může stát, že za 5–10 let na něj prostě nesežene díly. A člověk, který najede do 1000 km/rok to kolo nebude chtít měnit po 3 letech.

                  0 2
          • Baf13  

            Jak už tu padlo https://www.cyklobazar.cz/…12-pevne-osy

            ten příplatek 3000,– proti Pelsu se slevě určitě za to stojí.

            Když se vezme, že i případná výměna opotřebených komponent vyjde u Shimana proti Sramu levněji (např kazeta Deore 6100 vs Sram PG-1210 je rozdíl cca 500 ve prospěch Shimana), tak ten finanční rozdíl se může po prvním větším servisu smazat, a to neberu , že bubu mít modernější rám s boost pevnou osu a tapered hlavou (v případě uprgradu, nebo výměny je mnohem věší výběr vidlic).

            2 0
          • KRoser  

            Děkuji všem za pomoc, moc se v těch horských kolech neorientuju.

            Nakonec jsme se tak nějak dostali k těmto třem kolům.

            https://www.kolaglaser.cz/…3815402.html

            https://www.mojekolo.cz/…orest-green/

            https://www.bike-discount.de/…r-team-6.0-3

            Za mě je favorit ten KELLYS Spider 90 jen proto, že má 10kolečko.

            Které z těchto by jste doporučili? Švagr je celkem dlouhán (kola L-XL) a min 90kg má a je to opravdu rekreační cyklista, nic na kole upravovat nebude a najede jen max těch 400km za rok v lehkém terénu.

            Cena těch kol by po těch slevách a dopravách by měla být plus mínus stejná tak cena ve výběru faktor není.

            Díky za názory, cením si toho.

            0 2
            • Lišák  

              Za mě je favorit ten KELLYS Spider 90 jen proto, že má 10kolečko.

              Za mě je to taky favorit, jen upozorňuji, že má 12kolečko. ;-)

              0 0
              • KRoser  

                Díky, špatně jsem napsal, myslel jsem 10zubé kolečko :)

                0 0
            • scalar  

              Když takhle vybíráš kolo pro někoho z rodiny, vem raději to lepší. Nikdo nebude řešit, jestli to bylo o 2 tísíce dražší nebo levnější, bude spokojený s dobrým kolem a budeš pochválen. Když ale doporučíš levnou variantu, která není konstrukčně ideální, tak se to může obrátit proti Tobě. Budou mu třeba „cinkat“ kotouče, půjde s tím do servisu a tam mu řenou, že s tím nic neudělají, že je vysoký a těžký a koupil si blbé kolo na rychloupínácích. A budeš v rodině za vola.

              5 1
    • Longstarr  

      Diky mockrat za rady, fakt se v tom moc nevyznam, ale chci se tomu trochu zacit venovat:)

      Po dukladnem precteni a proklikani vsech odkazu se mi jevi jako nejlepsi Rozzo:

      Rozzo

      Pro decathlon zase hovoru dostupnost pripadne reklamace:

      Decathlon

      A pells me zase se slevou vychazi na necelych 18, takze mozna nejlepsi pomer cena vykon?

      pells razzor 1 forest

      Jeste doplnim, ze vazim cca 80 kg a merim 180cm. Takova konvencni postava:)

      0 0
      • Bafoon  

        Jestli si chces udelat radost a nejsi jak mi ostatni postizeni, co se v tom porad musi vrtat a vylepsovat tak to rozzo za ty penize navic opravdu stoji. Proti tomu pellsu je to plnotucne, vyvazene a moderni.

        2 0
      • bluerider  

        Pokud budeš kupovat kolo z dekáče, asi bych volil model XC100, protože je lépe výbaven než Explore a je teď ve slevě.

        Jezdím na tom 2 roky, taky měřím 180. Koupil jsem model L, ale vyměnil představec za kratší, protože jsem měl příliš sportovní posed.

        0 1
      • šlapatko  

        S 80kg určitě poznáš větší tuhost pevných os.

        1 1
    • adam1  

      Tolik informací ke kolu za 20k ?:)))

      0 0
      • sabbath_1  

        Však to je super, hlavnĕ pro laiky jak jsem já.

        Jsem zase mnohem chytřejší ;)

        1 0
        • adam1  

          Se projezdíš :)),každý se projezdí když bude jezdit:)) aj bezduše se naučí včetně servisu :))

          0 1
      • Slavik  

        Ještě málo, zkus jít na nějaké tuning fórum a že chceš nové auto za 200k. :-)

        0 0
    • Ondiii  

      Ahol Longstarre,

      Mám dotaz: Byl by jsi ochoten si koupit kolo z Německa?

      Pokud ano, je tu ještě Radónek. Třeba tento:

      https://www.bike-discount.de/…r-team-7.0-6

      To ZR velice pěkně vybavené kolo. Má to v dané kategorii solidní Shimanu 6×xx osazení, 12tirychlostní kazetu s 10kolečkem jakožto nejtěžší převod. U nového kola budeš v šoku z toho, jak je zpřevodované „do pomala“ a ten jeden zub jde fakt poznat. Rychloupínák vzadu, jakožto víkendový hobík rozdejcháš. Kdybys kvůli tomu nemohl usnout, smáli se ti chlapi v hospodě, tak si můžeš v bazaru koupit nějaké setovky s pev. osou, sundané z nového kola, např . https://www.cyklobazar.cz/…e-kolo-oc-29 A to své za 700 prodat.

      0 1
      • scalar  

        To dokoupené kolo s pevnou osou si má pověsit nad postel?

        0 1
        • Ondiii  

          Mám kamaráda, co má nad krbem přidělanou Ducatti 916. A v Brně u nádru je hospoda, kde jsou výplety přípíchlé na plotě zahrádky. Tak si splaší patku a osu. Když bude chtít… ale je to imho u kola pro víkenďáky nepotřebná věc. Se občas podívejte co a na čem víkendoví cyklisté jezdí. Normální lidi, co si prostě někam zajedou o víkendu, vyloženě nehledají trasy na obtížnost = hodně přejezdů po asfaltu, zpevněných lesních/polních cestách bude daleko víc otravovat 32/11 nebo nedej Bože 30/11 převod. Fakt by mne zajímalo, kolik procent hobby jezdců by v blind testu poznalo rozdíl pevná osa vs rychloupínák na zadním kole MTB. Reminder: To jsou ty kola fakt az tak spatne, ze by nevydrzely nejake rekreacni jezdeni do 1000 km rocne? ???? Sorry, ze se fakt tak blbe ptam, ale kupuju kolo asi po 15 letech, takze asi tusite, jak to moje jezdeni bude vypadat ????

          0 3
          • Lišák  

            Scalar upozorňuje na to, že kolo s pevnou osou do rámu na rychloupínák nenamontuješ.

            0 0
            • Ondiii  

              Omlouvam se, mel jsem jeste rozklikleho Radon Jealous AL 6.0. Byla tam 2023 za 700 něco, ale už je to pase.

              0 0
      • roman 3D  

        Rychloupínák ne éčku? :-)))))))

        1 0
    • Ondiii  

      Si to tak trochu spočítejte. Kolega poptává kolo do 20tis. Má 15 let starého araba – čili možná 26" 3×9. Uvádí, že najede tak 1000 km za rok, čili: Sezona trvá dejme tomu 7 měsíců = cca. 28 týdnů. Takže najezdí průměrně 36 km / týden. Jaký smysl má řešit nějakou boost osu vs rychloupínák u lidového kola pro víkenďáky. Proč? Mi konstruktivně odpovězde. Kolikkrát za sezónu bude asi shazovat a nahazovat kola, nebo co? Ho tak akorát, jako X dalších lidí, co se sem přišli slušně zeptat, vyplašíte. Má svůj budget, tak to respektuji, ne? Vždyť ten Radon ná spolehlivé a dobře spřevodované srdíčko – to 6×xx Deore 32z+10z je NAPROSTO v pohodě. Co s tím máte za problém? Longstarre, měl bych pro tebe tip na kolo, co prodávají kousek od tvého baráku – v Hávru: https://www.teamsport.cz/…blackm-2022/ – jestli tam bude ta vidlice SR SUNTOUR EPIXON 9, tak to je jackpot. V této kategorii asi nej volba. Přehazka je ještě o řadu výš než zmiňované DEORE. Je lehoučké a oproti Radonu nebudeš vypadat jak plynař. Má ale ty proklaté, strašné rychloupínáky, co se klidně objeví i na kolech okolo 30k (opakuji ne svůj názor, ale skálopevné přesvědčení, že tobě to může být úplně jedno). Se na ty děsné rychloupínáky zeptej přímo v obchodě. Třeba se začne prodavač křižovat, sprostě mluvit a posléze tě přetáhne pumpičkou LOL. Kolo můžeš vyzkoušet, imho velice dobrý kup – co jsem se díval, tak za covida za něj chtěli 29k a i teď ho dost obchodů má za 23k. Good luck.

      5 4
      • scalar  

        Úplně obecně. Kdyby nebylo kovidu, tak rychloupínáky v této kategorii kol asi vůbec neřešíme. Vlivem nedostatku dílů, jejich vysokých cen a dojmu namlsaných výrobců obchodníků, že se prodá všechno, vznikla tato kola. Dnes jsou jich plné obchody a sklady a mysí pryč, proto jsou na ně obrovské slevy. Jestli je to dobrá koupě, to si musí každý vyhodnotit sám.

        2 1
        • Ondiii  

          Tak se ptam jeste jednou: jak typek lehce pred 40tkou, co najede 40 km tydne, pozna rychloupinaky vs boost osy? Letos je covid bublina pase. Naopak, nejlepsi cenovky jsou fuc a ceny opet stoupaji.

          2 2
          • ladys  

            Nepozná, pokud nevyndá přední kolo. Pokud váží zdejší standart 100Kg, tak mu budou škrtat kotouče i na pevných osách. pokud tam nedá , pro něj normální vidlici.

            2 2
            • XNeo  

              100kg+, ZEB nebo FOX 38, dál už je jen sjezdová dvoukorunka

              0 0
      • sabbath_1  

        Tohle kolo pro mě bylo číslo 1. než jsem přišel sem

        Líbí se mě hlavě vzhledově.

        Potom co jsem si tady přečetl, mám to už trošku jinak

        Rozzo

        Kellys Gate 30

        CTM Charisma 6.0

        CTM je pro drahou polovičku

        Přední kolo sundávám pořád, budu kola dávat do auta „Škoda Roomster“

        1 0
        • roman 3D  

          to na pevných osách

          0 0
        • Slavik  

          Tvl. asi jsem v jiném vlákně: Dámsky horský bajK, který už na první pohled zaujme krásným moderním dizajnem a bohatou výbavou.

          Jj, to zas tak moc drahá polovička nebude. Se ji chceš asi se 14kg pomstít…

          1 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.