Výběr konkrétních ojetý kol AM/EN

10 nepřečtených
  • Cortez

    Ahoj. Ukradli mi nedávno FR/DH kolo a rád bych konečně pokročil v rámci klasického vyměknutí věkem k něčemu jezdivějšímu. Rád bych univerzálního fulla, zdvih asi 130–160, ale aby aspoň trochu jel. Hmotnost max okolo 15kg třeba. Skákat skoky na tom už asi nebudu, jezdit z kopce rychle ano, ale určitě bez integrály, takže prostě dnes horem spodem cpané „enduro“ – zkrátka, aby na tom šlo jezdit i rychle po rovině a nějak rozumě do kopce, což na Bighitu s 200mm moc nešlo. Nechci utratit tolik peněz, co stojí auto, takže vybírám ojeté kolo. Cena 20–30 tis., což je naprostý limit. Postava 188cm/75kg. Nájezd neznám, ale je to na ježdění do práce (rovina), na hory (přejet třeba Velkou Fatru) apod. Prostě univerzál, na kterým i vyjedu nějaký kopec, najedu během dne když nutno 80–100km a nebudu na rovině trpět jak s 20kg DH bestií.

    Od doby, co jsem kola hodně sledoval, se to posunulo zase úplně pryč, takže se trochu ztrácím, a proto se tu zkouším ptát. Vytipoval jsem tyhle inzeráty:

    1. Specialized Pitch, 2010, 23500,– http://www.cyklobazar.cz/…tav-to-chces (strašnej titulek, možná příliš vysoká cena na 6 let starý kolo?)
    2. Trek Fuel EX7, 2012, 28500,– http://www.bike-forum.cz/…uel-ex7-2012 (podle množství kol překupník nebo půjčovna, co koupí starší, opraví, pošle dál)
    3. Trek Fuel EX6, ?, 26000,– http://www.bike-forum.cz/…rek-fuel-ex6 (to stejné jako předchozí)
    4. RB IQ6, 2010?, 30000,– http://www.bike-forum.cz/…rutal-finish (na jednu stranu sympatické, že majitel díky profilu zde nic netají, ani že kolo už má docela napracováno. Na druhou stranu za cca 6 let staré kolo mi to přijde docela dost peněz, když nový základní IQ575 stojí 45 tis)

    Co myslíte? Hledám blbě, nebo něco z toho má smysl? Už neřeším, jestli to má Deore, nebo Deore LX, stačí, když to bude fajn kolo, co splní požadavky viz výše a nesežere mě na opravách.

    Děkuju.

    0 0
    • Tomcat  

      Pokud ti jde o i provozní náklady tak bych se vyhnul Treku , nedáš tam jiný tuimič. Je to OEM dělaný přímo pro Trek , plus pouzdra a ložiska.....

      To RBaso je hezký AM. Enduro, EN, DH určitě né, ale mě se líbí. Pokud tam není v něčem zádrhel.

      Co se týká ostřejšího dolekopcom použití asi Pitch jenže s jinema klikama . To kolo nemá originální osazení, skládačka xtý majitel, zrušený při nějaké smotce? Netuším

      0 0
      • Cortez  

        Díky za info o tom Treku. Kola od něj se mi hodně líbily už kdysi, ale pokud používají jedinečné díly, tak to na provoz skutečně nebude moc ono.

        RB mi z těch fotek přijde jako hrozně velká koza.. i když podle velikosti 19,5 asi není. Svým způsobem mi je ale celkem sympatický (asi su poznamenanej čtením 720.cz..). Akorát furt to je 6 let starý kolo.. za 30 tisíc.

        U toho Pitche (krom jména) mám taky divnej pocit, že to je skládačka a deore kliky mi u toho nepřišly odpovídající.

        Když to posuneme, Treky dám pryč, tak kterým směrem se mám při hledání zaměřit? Rád bych se vyhnul lowend/noname značkám a raději něco odolnějšího i skrz ten věk kola (třeba 3× zeslabovaný asi nebude v dobrým stavu..)

        0 0
        • goofy  

          Zrovna ten Pitch vypadá hodně slušně a ty kliky se tam snad dokonce dávaly… Ale nejlépe vidět naživo.

          0 0
    • wilda81  

      Nabízím aktuálně dvě Nukeproof Megy viz moje inzeráty. Asi bych byl schopný z domácích „zbytků“ udělat nějakou lowcost verzi. Vysocí jsme stejně takže velikostně by ti určitě sedly. Mrkni jestli se ti nějaká líbí a kdyžtak se ozvi do zpráv …

      0 0
      • Cortez  

        Koukal jsem teď. Ten stříbrnej vypadá velmi dobře, ale 12 tis nad limit se mi jít vskutku nechce. Je fakt, že to má vše + hlavně to nemá navolno řetěz jak ten Pitch s trojtalířem – to se mi nelíbí vůbec. Ohledně případné lowcost úpravy – chceš to řešit zde, nebo do zprávy? Už to čtu.. zprávy.

        0 0
      • Tendru  

        Ahoj, můžeš se o těch kolech prosim tě více rozepsat? Jak jsi vysoký a kolik vážíš? Není 20 palců rám na 193cm výšku a 95 kilo malý? Klidně odpověz do PM

        0 0
      • Tendru  

        Ahoj, můžeš se o těch kolech prosim tě více rozepsat? Jak jsi vysoký a kolik vážíš? Není 20 palců rám na 193cm výšku a 95 kilo malý? Klidně odpověz do PM

        0 0
    • Cortez  

      Tak dalsi kousek, kterej je sice trochu z ruky, ale jinak lepsi volba, nez ten prvni Pitch nahore:

      https://sport.bazos.cz/…itch-pro.php

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.