Jaké kolo po 10 a přeci trochu jinak

19 nepřečtených
  • posera

    Zdravím Vás, asi nebudu první a ani poslední co se chce zeptat Vás zkušenějších na výběr kola. Teoreticky vím, že bych chtěl celopéro ale mé finance nejsou zrovna velké. MAximálně asi dosáhnu jen na 55tis. kč. Kolo jsem nikdy neměl ale láká mě spíš terén a občas nějaký ten sjezd a víkendové projížďky s manželkou. Non-stop sedím už třetí den u PC a sháním kdejaké info a koukám na videa a recenze. Popravdě bych řekl, že celopér v mém rozhraní moc není a když je tak rám má barvu jak oblečky od barbie. Kolo se mi prostě musí líbit :/ Jde mi o to, že nevím pořádně na co koukat a ani nevím jestli komponenty na kole jsou dobré nebo špatné. Taky nevím, jakou značku kola, jestli to má na výběr nějaký vliv nebo ne. Přeci jen si myslím, že jsou u Vás nějaké značky více oblibenější protože mají kvalitnější zpracování. (Ghost, rosmachine atd.) Za to třeba kola Kellys, Merida atd nevím jestli jsou s kvalitou taky na stejné úrovni? Po mém tři dny trvajícím hledání jsem si dohledal kolo a částečně vybral tyto kola. ( ano, moc jich není) Mohl bych Vás tedy i tímto požádat jak jsou na tom? Co se týče výbavy a značky a spolehlivosti? Případně napadá Vás třeba jiná varianta? Byl bych opravdu moc rád, kdyby jste mě aspoň trochu nasměrovaly. Vím, že v této době je kol málo. Tak jsem koukal i na bazary. Ale tam je problém že nejsem znalý a nevím na co koukat u ojetin a čemu se dá vlastně říct ojetina. A jestli třeba už tyto nové modely nemají novější výbavu která je třeba lepší než u těch starších bazarových kol.

    Rockrider AM 100 S

    a

    GHOST Slamr Base

    Líbí se mi barva a říkám si, že už v této cenové relaci by to mohl být dobrý výběr. Co Vy na to? :/

    0 0
    • Alojs01  

      „Tereticky vim, ze bych chtel celopero“, „kolo jsem nikdy nemel“

      Za 35 tis kup slusne HT kolo, za dalsi penize ostatni veci jako obleceni, boty, helmu, bryle, bidony, nahradni dusi, zakladni naradi, blikacky,… atd.

      Az se parkrat projedes, mozna zjistis, ze to celopero vlastne nepotrebujes…:-)

      3 1
    • Dan205  

      Když člověk neví, je lepší koupit něco levnějšího a po nějaké době si říct, jestli mu to vyhovuje, pak buď poslat kolo dál, nebo si ho nechat. Nejhorší varianta je koupit dražší a za měsíc se tlouct do hlavy. Nebo si na pár dní půjč hardtaila, projeď si nějaké trasy a uvidíš. Některé prodejny, které půjčují kola, pak odečítají půjčovné z ceny nového kola.

      2 0
    • novas752  

      Taky bych při celkovym rozpočtu 55 max doporučil spíš trailový hardtail zhruba za 40 a zbytek nechal na nutné příslušenství. Je toho hodně, pedály, helma, boty, dost možná jiné lépe padnoucí sedlo, brejle, rukavice, nejspíš chrániče kolen, nějaký batoh/ledvinka, hromada oblečení, věci na základní domácí údržbu kola…

      0 0
    • posera  

      Tak že z toho co jsem pochopil nevím jestli to mám brát tak, že mě chcete odradit od koupi celopéra nebo to, že ty kola co jsem si vybral nestojí za to? Nebo obava z toho že nemám další vybavení pro jízdu na kole?

      0 0
      • skaj  

        Ja bych ti doporucil primarne nejake kolo zkusit. Bez toho jen teoretizujes tri dny u PC a vis prd:) Takhle muzes za jednu vyjizdku zjistit vic info, nez si dokazes ted predstavit. Nakonec to neni raketova veda, ale chce to vedet, co nakonec budu jezdit. Na tvuj popis jezdeni se da naroubovat vysokozdvihove enduro i rychly hardtail – z toho nikdo nic nevyvesti (a kdo rika ze jo, tak keca a jen si projektuje sam sebe:)

        Kola co sis vybral jsou zakladni celopera. Na urcite pouziti se hodi lepe, na jine mene. Zda ale zrovna na tvoje pouziti, to se rict neda.

        0 0
        • posera  

          Tak asi ano. Už mi to bylo i nabídnuto. Ale myslím si, že jako laik nepoznám stejně nic. Dříve jsem jezdil enduro a motocros pro zábavu. Tak že spíš mě láká terén než silnice a lidi a hlavně provoz. Proto z logického hlediska hledám celopéro.

          0 0
          • novas752  

            Hledat „celopéro“ je nesmysl, rozdíly mezi kategoriema jsou velké. Enduro hardtail v terénu dovolí daleko víc než celoodpružený xc. Záleží jak na tom chceš jezdit. A pozná to naprosto jasně i úplný laik, někdo kdo v terénu jezdil na motorkách to pozná tuplem.

            Že hledáš mtb je jasné, záleží ale jaké. celoodpružený kolo v tomhle rozpočtu má spousta kompromisů, kola za posledních pár let hrozně zdražila a mnoho dražších značek za těch max 55 nenabídne ani dobře osazený hardtail. Celoodpružený za tuhle cenu by mělo smysl jen za předpokladu brzké výměny spousty dílů za lepší, což je zase nesmysl finančně. Plus jak už bylo zmíněno, jestli si na kole nikdy nejezdil tak budeš pravděpodobně muset pořídit dost věcí okolo.

            0 0
          • vaclaw  

            Prostě abych to shrnul, s ht za 40k uděláš víc muziky než s celopérem za 55k, to je bohužel málo. Je to o tom si říct, proč chceš zrovna celopéro a třeba by trail ht splnil tvoje požadavky taky.

            2 0
      • Dan205  

        Jde o to, že jsi nikdy neměl kolo, ale už plánuješ sjezdy. Co když tě začne víc bavit silnice? Taky do toho má co mluvit manželka, když budeš jezdit s ní, jestli je ona spíš do terénu nebo na pohodové ježdění na cyklostezkách :)

        0 0
        • skaj  

          Jestli je manzelka na pohodove jezdeni na cyklostezkach tak je dle moji zkusenosti uplne jedno na cem za ni dotycny jede… To se zvladne i na sjezdaku:)

          1 0
    • Georrge  

      Fulla za 55k bych se nebál, srandy si s ním užiješ hodně, akorát je potřeba počítat s tím, že je to pomalejší a těžší kolo. Je tedy potřeba ho brát na trasy, kde využiješ jeho přednosti a nebudou tě tolik trápit jeho zápory. Problém ale je, že jsi kolo nikdy neměl a tak pořádně nevíš, jak se ti takové trasy budou líbit. Někomu navíc full prostě nevyhovuje.

      Já bych ti doporučil si nějakého podobného fulla půjčit (z nějaké půjčovny, třeba na více dní nebo několikrát po sobě) a pořádně si vyzkoušet, co to obnáší. Nebo koupit kolo z bazaru s tím, že to nemusí být tvé finální kolo a to finální si koupíš, až si ujasníš, co tě nejvíce baví.

      0 0
    • Sulka  

      Funkcni full urcite za ty prachy poridit jde. A do acatku ro nebude vubec spatny kolo, jeste navic pokud jde o prvni. Otazka je pokud ho skutecne vyuzijes. A pokud ho sezenes.

      https://www.ctm.sk/…lena-cierna/

      https://qayron.com/…r-3-29---p98

      I ten decathlon by se dal.

      https://www.decathlon.cz/…_/R-p-309661?…

      Na vsem se da ve finale i povejletit.

      2 0
    • Hrubiduk  

      Zdar,

      doporučuju vyskočit od PC a začít chodit po obchodech.

      Někde Ti kolo půjčí na zkušební jízdu. Taky existuje něco jako předváděcí/test víkendy – ať už konkrétní značky nebo několika značek (viz časopis Velo – který se v tom angažoval pokud se nepletu).

      Nebo zajdi do nějakýho trail centra, kde se kola dají normálně půjčit.

      A nikdo zde nezmínil ještě variantu zkusit kolo z bazaru – tady bych šel určitě do hardtailu – vyzkoušíš, uvidíš, no a kdyžtak pošleš dál.

      Každopádně bych začal návštěvou obchodu, pokud bude solidní, poradí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.