• Pzk

    Ahoj/Dobrý den.

    Rozhoduji se o nákupu kola. Finanční rámec maximálně 60 tisíc Kč, HT, 29. Diskuze zde na foru jsem samozřejmě prošel a díky všem diskutujícím, pro nás laiky je fajn si přečíst názory někoho kdo tomu rozumí.

    Do mého užšího výběru se dostala tato 2 kola na karbonu:

    https://www.albie.cz/…ctra-yellow/ (obávám se že už asi nebude dostupné)

    https://www.bike-life.cz/…range/d36347 (ročník 2020 – mělo by být v pohodě)

    Nezavrhuji nicméně ani hliník…takže pokud byste měl někdo nějaké další tipy…

    https://www.bike-discount.de/…lossy-900367?…

    https://www.cyklonemcik.cz/…-prorace-429

    Zřejmě poslední variantou, kterou zvažuji je nákup nějaké z renomovanějších značek (Mondraker, Orbea,…) a následně dovybavení chudší základní výbavy.

    Samostatné téma zakládám hlavně, abych si utříbil myšlenky a vyslechl další názory a zkušenosti, popřípadě, protože předpokládám, že většina zúčastněných si udržuje přehled o možnostech výhodnější koupě, které nejsem schopen ani náhodou schopen obsáhnout, také jako tip na výhodný nákup.

    Doplňuji, že měřím 188 cm a žádné extrémní „skopičiny“ v terénu s kolem neplánuji, nejdůležitější je pro mě funkčnost a vzhled. Děkuji všem.

    0 0
    • embi  

      https://www.bike-discount.de/…s-7.0-787122 Bohuzel vzadu je shimano na 11 speed :/

      https://www.cyklokyjovsky.cz/…-2020/d47322 tohle se mi libi

      0 0
      • Pzk  

        Na canyon také koukám, zatím nejsou velikosti…pěkně osazené kolo..

        0 0
    • ferencr1  

      Tenhle cube by se taky vlezl do rozpočtu o proti tomu levnejsimu na eaglu ma vzadu boost osu :

      https://www.bike-life.cz/…arbon/d36345#…

      0 0
    • Gwaihir  

      A kde s tím budeš jezdit? Docela se to může lišit. Pod pojmem „žádné extrémní skopičinky v terénu“ si jaksi nedokážu nic představit. Jeden bude myslet 90% asfalt/šotoli­na/lesní stezky a 10% flowtraily, druhý to může mít opačně a protože nejezdí těžké sjezdy, tak to žádný extrém nebude.

      0 0
      • Pzk  

        ..myslím, že tou první variantou si to zcela vystihl…:-)

        0 0
    • Gwaihir  

      Tak si pak asi zkus pár kol – asi teda XC. Canyon Exceed mi přijde jako dobrá volba, koukni i na levnější, jestli nebudou mít velikosti. U těch Pro verzí je nestandardní řazení gripshift.

      0 0
    • kubasek  

      Čau, s (ne)dovolením se tady svezu s dotazem. Kámoš pokukuje po HT v ceně kolem 50k. Jedná se o běžné ježdění,žádné speciální parky, skoky atd… Prostě univerzální kolo. Padlo mi do oka https://www.cube.eu/…e-2x12-2020/

      Co je na tom kole například výrazně ošizeno a jinde mají lepší. (Ještě kouká na Epica v podobné ceně s NX Eagl)

      PS: co jsi nakonec vzal Pzk?

      0 0
      • andy97  

        Co Silverback superspeed 1.0? nedávno sem ho pořídil a sem maximálně spokojen

        0 0
      • Pzk  

        Ahoj. Záleží jestli do toho chce dál vrážet prašule..:-) já se tou cestou vydal a volil sem podle rámu s tím, že si to přestavím, takže zvítězil ghost 3.9 (https://www.ghost-bikes.cz/…r-white/5051). Vyměnil sem zatím sedlovku, představec, řidítka a pohon, předělal na bezduše a badget sem nakonec samozřejmě překročil..ale kdo si hraje nezlobí..:-) ten Cube je myslím celkem v pohodě..pokud by se mi nicméně vizuálně víc líbil epic, šel bych do něj a postupně měnil..

        0 0
        • kubasek  

          Vše vyměnit nebude cesta, kterou by chtěl řešit. Určitě chce hotový produkt, s dobrým i špatným, ale aby toho špatného bylo z jeho pohledu co nejméně. Maximálně výměna drobností, jako gripy nebo sedla. Já se v tom nevyznám, tak by mě zajímalo, co na tomto Cube a převodech Shimano 2×12, může být problémové/ošizené… Ještě kouká na stejné, ale 1×12 Shimano s vidlicí RockShock o 10k lacinější.

          0 0
          • Pzk  

            Pošli odkaz, určitě se tady na to lidi podívají a zhodnotí..obecně asi 2×12 už pro někoho může být nemoderní, asi i kola nebudou úplně top. O kámošovi si toho co se týče jeho poměrů ( výška x váha) moc neřekl ..

            0 0
            • kubasek  

              nepřipadalo mi to důležité, protože nevybočuje z běžného průměru. Neřeším velikost kola, ale spíš jestli jako univerzální kolo (přesun asfalt, nějaké ty cesty po pěšinách a nezpevněných cestách, zkrátka běžné ježdění hobbíka) ten Cube může fungovat a jestli poměr cena výkon je ok, nebo za ty peníze je to někde hodně ošizený a je lepší jít jinam. Pokud to má ale na něco vliv, tak hádám že má něco málo přes180cm,kolem 80–85kg a 40let. Jezdí tak 2–3× týdně a okruhy má tak 20–50km po Vysočině, takže nahoru dolů, někde rovinka. Já mám problém s tím, že se na to koukám svou optikou a převody 1× něco mi přijdou hodně kompromisní. Proto mě to 2×12 zaujalo, protože v drtivé většině mi přijde, že budeš jezdit velký převodník a jen v krajních situacích to hodíš na malý. Takže mi to ve své podstatě úplně „nemoderní“ nepřijde. Jasně, taháš sebou nějaký deka navíc, ale to úplně neřeší a hlavně ani tak to celkově není hmotností úplně mimo.

              0 0
              • milan.v  

                A jezdit na tom bude on nebo ty? Já jen, že to, co tobě přijde omezené, jinému může přijít naprosto vyhovující…

                0 0
                • kubasek  

                  s tím souhlasím…vím že to je (můj) problém, že se nedokážu vzdát svého pohledu. Ale to na věci nic nemění, že jsem chtěl od zkušených účastníků diskuze říct, jestli ten Cube Shimano 2×12 s FOX Rhytm 32 je za cca 50k cajk, nebo je to blbost…nebo třeba mi někdo řekne, že Shimano 12sp je celkově nespolehlivé apod., jako třeba se nadává na nižší řady EAGLa, že se musí ohýbat zuby, aby to správně chodilo.

                  0 0
                  • Pzk  

                    Víš jak, to je strašně subjektivní..někdo chce proste něco vizuálně dokonalého ( pro něj) a někdo sází na nekompromisní osazení a vzhled pro něj nehraje roli..výše naznačené varianty určitě nejsou špatné ale druhé kolo ani epica si s odkazem neposlal tak nečekej ze to tady lidi budou za tebe dohledávat..

                    0 0
                  • Puamik  

                    Po tomto kole koukám také a to hlavně kvůli převodům. Nenašel jsem jiné kolo s takovými převody, je tam jak hodně lehký, tak i hodně težký převod. Můj rozpočet by byl i o hodně vyšší, ale toto je zatím můj favorit. Náboje to však nemá s pevnou osou, ráfky kdoví jaké.....Ale asi ještě počkám zda nějací jiní výrobci nezačnou používat sadu Shimano 2×12 (36–26 a 10–45).

                    0 0
                    • kubasek  

                      Těch pevných os jsem si vůbec nevšiml. To je škoda. Díky za upozornění. Proto jsem se tu ptal.

                      0 0
                    • Tom-T45  

                      Já tam teda pevné osy vidím…

                      0 0
                      • kubasek  

                        Přesně… Teď na ty náboje koukám a taky je tam vidím uvedené.

                        0 0
    • well  

      Čerstvě na našem trhu jsou BH bikes. Pevňáka mají parádního. Ceny netuším, ale snad by něco mohlo být za tvoji cenu.

      https://www.bhbikes.com/…mate-evo-9-0?…

      0 0
    • tomasz70  

      Zdravím. At nezakládám nové téma tak to hodím zde. Chci vyměnit svou 26ku za něco většího a jelikož v nových cenách bych se nedostal tam kde v bazarovém prodeji a vlastně všechny kola máme doma bazarové za zajímavé ceny a slouží bez problémů tak jsem se rozhodl takto. Mám dva kandidáty, které se mi zamlouvaji, ale dělí je od sebe zhruba 10tis a 4roky stáří. Velikost stejná a samozřejmě bude osobní předání a lehké vyzkoušení neboť pochybuji že mi to někdo zapůjči na víkend. Jedná se o tyto dvě kola a můžete se vyjádřit které má větší přidanou hodnotu. Ten Specialized je komplet na Xtr, vidlice Sidka, karbonové kola Roval control SL. Ročník 2014 ježděny od 2015 dvě sezóny. Stav prý dobrý po servise, to by se vidělo na místě. Cena 50tis.

      Cube je rok starý komplet na XT, Reba, dokoupena zapletená kola DT Swiss xr391, na dt 350kach v ceně údajně 15tis. Dále predelano na jednoprevodnik oproti dvoupřevodniku u Specializedu, ale tady tohle je mi vcelku jedno. Jezdím 3placku a žena má 2 placku a je to ok. Tady je cena 40tis. Samozřejmě obě 29ky v karbonu. Má cenu uvažovat o starším byť top modelu toho roku před novějším modelem. Beru situaci kdy obě kola budou bez závad.

      0 0
    • tomasz70  

      A důvod.? Zajímá mě názory ať jsou jakékoliv

      0 0
      • tomasz70  

        Tak chci to na delší dobu. Aspoň 5let jako nyní nebo i déle pokud budu měnit jen opotřebovane věci tak si myslím že rám, kola případně vidlice při pravidelné údržbě není problém aby fungovaly léta. Nejezdím žádné vraždy a věci si považuji a možná se někdy až moc o ně starám.

        0 0
        • Gwaihir  

          Zrovna vidlice po závodní kariéře může být docela mrtvá nebo před smrtí. Ale pokud nezávodíš a jezdíš přiměřeně – 1000km ročně? Asi vyber, co se ti bude líbit. A opravdu to zkus aspoň pocitově srovnat s něčím novým – třeba si pujč v decathlonu to mnohokrát omílané XC900

          Myslím si, že rozdíl poznáš. Ten spešl určitě láká, protože pořizovačka byla asi hodně přes 100k.

          0 0
          • tomasz70  

            Nevím jestli specialized byl ježděny závodně. Nevím jak bych to mohl srovnat s kolem s decatlonu ktery může být úplně jinak nafoukany a má Rebu. I když Sid bude podobný. To ten roční Cube s Rebou také mohu porovnat. Na tom Spešlu jsou spíše špičková kola a rám. Zbytek klasika xtr kvůli váze. Karbonové kliky potěší , ale na tom bych to nestavel. Ano do vidlice člověk nevidí a jednou jsem tak koupil zánovní Rebu která vzhledově bez jediného šramu a po zaslání Slancovi na tuning zjištěna jedna noha uvnitř vydřená zanedbanym servisem. Nemělo cenu nic tunit. Jede sice pořád ok a neteče ale naštve to.

            0 0
            • Gwaihir  

              Myslel jsem aspoň pocitově porovnat. Ať potom z kola, které stálo majlant nemáš pocit, že stejně pohodlně se ti pojede na novém kole z dekáče :) Ale asi to dokážeš porovnat se svým současným, což asi stačí.

              Zkušenosti se second hand koly máš, tak asi se běž na ně podívat a pak se rozhodni. Výsledek mě zajímá…

              0 0
              • tomasz70  

                Jasně. Pocitově určitě poznám jestli je to ok. Samo že dovnitř nevidím a rozdíl oproti mé 26ce bude kterékoliv z nich. Jen třeba máme doma tak tam rozdíl ve velikosti moc nepozoruji. Občas si půjčim Lapierra od ženy a kromě toho že je pocitově při akceleraci svižnější díky lepším kolům které jsem ji oproti sériovce pořídil je to docela podobné. Mám to vyzkoušené na krátké 15km trase do práce kdy s oběma koly dosahují takřka stejných časů. Ano 27,5ka je o něco rychlejší ale čekal jsem větší rozdíl. U 29ky myslím ten rozdíl bude větší. Tam se spíše obávám obratnosti. Tu totiž pozoruji i na 27,5 Ce, že je trošku neohrabanejsi. Ale dá se zvyknout.

                0 0
    • tomasz70  

      Děkuji za nabídku. Už jsem reagoval

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.